Transzportálj vasárnap az Űrszekerek közösségtalálkozóra!

2018. szeptember 26. 16:00 - Ádám // emTV.hu

Szeptember 30. // 15:00 - 21:00 // Vault Gamer Bar Oktogon // 1066 Bp. Ó utca 51.

Immár harmadik közösségtalálkozónkat tartjuk szeptember 30-án, melyre ismét érdekes és szórakoztató kerekasztal-beszélgetésekkel készülünk! Vasárnap délután három és este kilenc óra között négy különböző program során, kocsmakvízzel, a Star Trek szériák magyar hangjaival, a rajzfilmsorozat non-profit vállalkozás keretében készülő szinkron rendezőjével, és a mesterséges intelligenciák szakértőjével, Kömlődi Ferenc jövőkutatóval várjuk a rajongókat.

uszkon3cover.jpg

Az emTV.hu podcastjeiről elnevezett kerekasztal-beszélgetések sorában a Médiazabálókkal indul a délután, és ahogy a neve is sejteti, a nagyágyúkkal kezdünk. Egy rendezvény szempontjából ez kevésbé szerencsés, de tekintettel a vasárnap délutáni, esti időpontra igyekeztünk összeállítani a programot. 15:15-től tehát vendégül látjuk a Star Trek sorozatok magyar hangjait! Picard a négyzeten, mondhatnánk, ugyanis Horányi László és Varga T. József is elfogadta meghívásunkat; míg előbbi színművész Az új nemzedék (TNG) TV3 télen-nyáronra készült szinkronváltozatában, valamint a Kapcsolatfelvétel című filmben, addig utóbbi a sorozat Viasat3-as magyarításában, az Űrlázadás, és a Nemezis című moziban (illetve az X-Men filmekben) kölcsönözte hangját Patrick Stewartnak. (A Nemzedékekben a 2005-ben elhunyt Kránitz Lajos szólaltatta meg a hamarosan új kalandokat átélő Picard kapitányt.)

"Na ott tanultam meg igazán a szinkronizálást, mert nagyon sűrű tempóban, talán heti három négy [alkalommal], vagy talán minden nap, szóval több órát ott töltöttem a stúdióban és vettük fel. És hát elég nehéz a nyelvezete. Szóval gyorsan is beszélnek, meg olyanokat, amiket az ember nem szokott naponta mondani"

mondta nevetve a Deep Space Nine (DS9) szinkronizálásáról egy 2005-ben a Parallaxisnak adott interjúban Horváth Lili, Jadzia Dax magyar hangja, aki nem akárkivel, mint a hazai rajongók tiszteletbeli Nágusával, Pálfai Péterrel, azaz Quarkkal érkezik.

A Magyarországon leghosszabb ideig műsoron lévő, és minden bizonnyal idehaza legkedveltebb Star Trek sorozat, a Voyager is kétfős különítménnyel képviselteti magát: a hajó első tisztjének, Chakotay-nek, és vulkáni biztonsági főnöknek, Tuvoknak, Vass Gábor és Holl Nándor kölcsönözte hangját, míg az eredeti sorozatot (TOS) Spock magyar hangja, R. Kárpáti Péter képviseli.

uszkon3vendegek.jpg

A helyszínt nem lesz érdemes elhagyni, ugyanis 16:45-től a hamarosan második évadába lépő tudományos és fantasztikus podcastünk, a nem rég óta már blogként is működő Parallaxis – melynek volt olyan adása, amit tízezren hallgattak meg – hamarosan új formában tér vissza, ám előtte az Űrszekerek őszi közösségtalálkozóján Kömlődi Ferenc jövőkutatóval, és Az új nemzedékben (TNG) az android Datát szinkronizáló Németh Gábor színművésszel beszélgetünk a technológia trendek fejlődési irányairól: a mesterséges intelligencia, a robotizáció, vagy a transzhumanizmus témakörei már napjainkban is fontos kérdésekké váltak, ennek megfelelően elengedhetetlen, hogy megfelelően felkészüljünk az elkerülhetetlen változások okozta kihívásokra. Ebben a folyamatban viszont nem a technológia, hanem talán maga az ember jelentheti a legnagyobb akadályt? Kiderül. A panelnek nagyon csecse képet csináltunk Antal Zsani rólunk készült csodálatos fotóiból. Rá van írva minden, itt lehet megcsodálni!

18:15-től az utolsó kerekasztal-beszélgetésében, mely az épp ötvenedik különálló adását ünneplő, legújabban Hírpulzus néven híreket kibeszélő különkiadással is jelentkező Impulzus Podcastről elnevezett programon a Star Trek rajzfilmsorozat non-profit vállalkozás keretében készülő magyar változatának szinkron rendezőjével beszélgetünk. A projekttel rendszeresen foglalkozunk – legutóbb maga a vendégünk, Kő Gergely írt róla oldalunkon.

Az estét 19:45-től az Űrszekerek kocsmakvíz zárja, melynek fődíja egy kétnapos kétszemélyes utazás egy németországi Movie Parkba, ahol akár valódi Star Trek élményben is része lehet nyerteseinknek, ugyanis kipróbálhatják az egyedülálló Enterprise-küldetést is! Csillagflotta-kadétként kell megmentenünk az Enterprise legénységét a borg asszimilációtól, ezt követően pedig a Federation Plazában pihenhetjük ki magunkat. A kocsmakvízre előzetes regisztráció nincs, a belépés pedig a teljes rendezvényre ingyenes! Facebook esemény itt! Mindenkit nagy-nagy szeretettel várunk! További rendezvényeinkről itt!

kassai_repcsi.gif

Az esemény előtt és után Star Trek társasjátékokkal ütheted el az időt, a rendezvény alatt spocktélokkal frissíted magad, míg a szünetekben egyéb szórakozási lehetőségek várnak! Bővebben a helyszínről itt!

PROGRAM

15:15 – 16:15 Médiazabálók LIVE
Kerekasztal-beszélgetés a Star Trek sorozatok magyar hangjaival
meghívott vendégek:
– R. Kárpáti Péter (Spock, TOS)
– Horányi László (Picard, TNG)
– Varga T. József (Picard, TNG)
– Horváth Lili (Jadzia Dax, DS9)
– Pálfai Péter (Quark, DS9)
– Vass Gábor (Chakotay, Voyager)
– Holl Nándor (Tuvok, Voyager)

16:45 – 17:45 Parallaxis LIVE
Tudományos és fantasztikus kerekasztal-beszélgetés a mesterséges intelligenciáról (MI)
meghívott vendégek:
– Kömlődi Ferenc, jövőkutató, szakterülete a 3D nyomtatás és az MI
– Németh Gábor (Data, TNG)

18:15 – 19:15 Impulzus LIVE
Kerekasztal-beszélgetés a Star Trek rajzfilmsorozat (TAS) szinkronjáról
meghívott vendégek:
– Kő Gergely, a produkció szinkronrendezője
– a TAS magyar változatának magyar hangjai

19:45 – 20:45 Űrszekerek kocsmakvíz

A rendezvény a Vault 51 Gamer Bar Oktogon alsó szintjén kerül megrendezésre. A Médiazabálók LIVE, a Parallaxis LIVE, és az Impulzus LIVE paneleket élőben közvetítjük az Űrszekerek Facebook oldalán! Az esemény az emTV.hu és a Vault 51 Gamer Bar Oktogon együttműködésében, az Űrszekerek szervezésében, a Direct Dub szinkronstúdió és a Dance FM támogatásával valósul meg. A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

emTV.hu

Csatlakozz az Űrszekerek közösségi flottához, kérjük támogasd csapatunkat!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr1814247375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása