Kurtzman: A Discovery második évada nem a klingon háborúról fog szólni

2017. augusztus 16. 08:55 - FCs.

A Föderáció és a klingonok között zajló háború az egyik legjelentősebb történeti szál a szeptember 25-én érkező új Star Trek szériában, amiről egyre másra érkeznek az újabb információk. A részletekről mi is több ízben írtunk: tudjuk, hogy a klingonoknak saját motivációik lesznek, tehát nem gonosztevőként mutatja be őket a sorozat, emellett több klingon vezetővel és házzal is megismerkedünk majd. Alex Kurtzman azonban nemrégiben arról számolt be a Digital Spy-nak, hogy a sorozat egészét tekintve a klingon háborús sztori nem lesz végig fókuszban. Ezenkívül újabb részleteket árult el a Sonequa Martin-Green által megformált Michael Burnham karakteréről is.

klingon_ill.jpg

Kurtzman hangsúlyozta, hogy a klingon háború nem lesz mindig domináns a sorozat teljes futása alatt:

"Minden évadnak másról kell szólnia. Én nem feltétlenül vinném át a klingon háborút a második évadra. Ugyanakkor a háborúból adódóan rengeteg új történetet mutathatunk meg, például a hátrahagyottakat, az áldozatokat, és minden Csillagflottában kialakuló folyamatot, ami a háború következménye. Ezt tervezzük a második évadra."

Ahogy korábban olvashattátok, a sorozat készítéséből távozó Bryan Fuller a kezdeti időkben egy American Horror Story-hoz hasonló antológia sorozat ötletét vetette fel a CBS-nek. Ez azt jelenti, hogy minden évad egy teljesen más történetet mondott volna el, más szereplőkkel, más csillaghajókkal, különböző csillagidőkben. Ezt az elképzelést végül elvetették, a stúdió jobban szerette volna, ha ugyanazzal a legénységgel maradunk. Jóllehet, a Kurtzman által elmondott információk, amik a nagyobb történeti szálak váltakozásáról szólnak, így is egy megfelelően változatos sorozat benyomását mutatják.

Kurtzman egyébként simán el tudja képzelni, hogy a Discovery-t újabb Star Trek sorozatok követik majd, így nem lehetetlen, hogy egyszer mégis találkozhatunk az eredetileg felvetett antológia megközelítéssel ebben az univerzumban is.

Az SFX magazinból már korábban kiderült, hogy Burnham a kapcsolatfelvételek szakértője, ezáltal ideálisnak tűnik a Csillagflotta tipikus feladatára, hogy új életformákat, új civilizációkat kutasson fel. Kurtzman ezzel kapcsolatosan is megosztotta gondolatait:

"Az idegen fajok teljesen lenyűgözik [Burnhamet], és teljesen lekötik a figyelmét, főleg a klingonok, mert számára személyessé fog válni az egész abból kifolyólag, hogy a velük való háborúhoz neki is lesz mit hozzászólnia és hozzátennie."

A Star Trek: Discovery-t szeptember 25-től követhetitek a Netflixen, addig azonban rengeteg új információ várható még! A sorozat előzeteseit magyar felirattal keresd az emTV.hu Indavideó csatornáján!

Ha nem akartok lemaradni a Star Trek: Discovery legfrissebb híreiről, érdemes lájkolnotok a sorozattal magyar nyelven foglalkozó Facebook oldalunkat – a jó társaságért pedig nézzetek be a rajongói csoportunkba!

emTV.hu // TrekMovie

std_fans_poszthird2.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr5412753184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása