Star Trek hírmorzsák a New York-i Paley Fest-ről

2019. október 28. 13:00 - Dave // urszekerek.hu

A nagy franchise-események, a San Diego-i és New York-i Comic Con, valamint az éves Las Vegas-i Star Trek találkozó már mögöttünk vannak, a hírek azonban változatlan intenzitással érkeznek a készülőfélben lévő sorozatokról. Október elején a New York-i ’Paley Fest’ tévés fesztiválon Alex Kurtzman, Michelle Paradise és Heather Kadin - a Star Trek franchise aktuális fejesei - a szokásosnál jóval közlékenyebbnek bizonyultak a jelenleg készülő és jövőbeli sorozatok státuszával kapcsolatban. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

picard-space-shot.jpg

Star Trek: Picard, 1. évad

  • A forgatások befejeződtek, jelenleg az utómunkák zajlanak.
  • Az első 5 epizódot már bemutatták a stúdióvezetésnek és Patrick Stewartnak, akiket rendkívüli módon felvillanyozott, és boldoggá tett az, amit láttak.
  • Immár egyértelműen szó van a folytatásról, sőt már dolgoznak is a második évadon. Hivatalos megrendelés még nem történt.
  • Novembertől 3 részes (havi megjelenésű) képregénysorozatban olvashatjuk majd a sorozat előzményeit, szerzők: Mike Johnson és Kirsten Beyer (a Picard-sorozat írója, producere). A kiadványsorozat egyetlen küldetésről szól majd, arról a nagyszabású misszióról, ami az előzetesek szóhasználata szerint Picardot örökre megváltoztatta.
  • Prequel-regény is kiadásra kerül decemberben, "The Last Best Hope" címmel, a szerzője a brit Una McCormack. A kötet a sorozat közvetlen előzményeként íródik, de több új karakter hátterét is bemutatja. McCormak a szerzője a negyedik Discovery-regénynek, az ifjú Tillyről szóló “The Way to the Stars” című könyvnek is.

Az Impulzus Podcast legutóbbi adásában is beszámoltunk róla, hogy novemberben a négy mozifilmet (Nemzedékek, Kapcsolatfelvétel, Űrlázadás, Nemezis) és két TNG-duplaepizódot (The Best of Both Worlds 1-2, Chain of Command 1-2), valamint számos extrát, ám köztük semmi újdonságot nem tartalmazó "Picard gyűjtemény" Európában is elérhető lesz, aminek a „Sky's the Limit” képregény is a része. A 16 oldalas exkluzív kiadvány az első közzétett képkockák alapján valamikor Az új nemzedék záróepizódja és a Nemzedékek cselekménye között játszódik.

Nincs ugyan kifejezetten a sorozat előzményeként dedikálva, de David Macktől is megjelent idén októberben egy, a Nemezis cselekménye után játszódó, Picard-központú regény („Collateral Damage”). Ebben Picardot egy múltbéli esemény miatti felelősség kísérti.

  • A január 9-én érkező, élőszereplős Short Treks epizód (2x06 “Children of Mars”) szintén előzményként szolgál majd a január 23-án érkező sorozathoz.
  • A készítők megerősítették, hogy a Star Trek: Picard sztorivezetése és látványvilága igaz, nagyon eltér majd a TNG-ben megszokottól, de Az új nemzedéket és Patrick Stewartot kedvelőknek, valamint a teljesen új nézőknek is egyaránt intenzív, jól megközelíthető, személyes történetet mutat majd be.

disco-cast-and-producers-paleyfest-la-march-2019.jpg

Star Trek: Discovery, 3. évad

  • Az izlandi forgatások hat napig tartottak, minden mást a torontói Pinewood stúdióban forgatnak.
  • Jelenleg a 3. évad 6. epizódját készítik, a forgatókönyv írása az utolsó három résznél tart.
  • Várható premier: valamikor 2020-ban, a Star Trek: Picard első évadának vetítése után.
  • Az évad 13 részes lesz, a tavalyihoz és tavalyelőttihez hasonló, ad hoc évad-meghosszabbítás nincs tervbe véve.
  • Az évad során meglátogatjuk a trillek anyabolygóját, és sok újat tudunk meg mitológiájukról is.
  • A spórameghajtó még 930 évnyire a jövőben is egyedülálló technológiának számít, különösen értékessé téve ebben az idősíkban is a Discoveryt; ami egyúttal a technológiára vadászók célpontjává is válik majd.
  • A jövőben a Föderáció súlyos kihívásokkal szembesül ugyan - de nem tűnik el teljesen.
  • Továbbra sem árulták el, ki lesz majd a kapitány a harmadik évadban.
  • Dr. Culber és Paul Stamets kapcsolata megújul, és szakmailag is visszatérnek majd a régi kerékvágásba, Dr. Culber afféle lelki tanácsadóként is működik majd a hajón.

Decemberben érkezik a Stamets-központú, hatodik Discovery-regény is, amelyben a hajó a micéliumhálózatból érkező segélyhívásra reagálva a hálózatban reked, spóra-tartalék nélkül. Az ott talált egyetlen földi ember ráadásul egy régi ismerős… A kérdés az, hogy vajon valóban az a csillagflotta tiszt-e, akinek mondja magát, vagy csupán egy idegen imposztor, aki felvette az alakját, hogy a Discovery segítségével szabaduljon a micéliumhálózat fogságából?

  • Az új karakter, Booker (David Ajala) igazán önzetlen fickó, akiben Burnham is rokonlélekre talál majd.
  • Discovery a mozikban: a kérdésre válaszolva Kurtzman nem zárt ki semmit teljesen, de úgy véli, hogy jelenleg a sorozat a legjobb helyen van (a streaming szolgáltatóknál/heti epizodikus megjelenéssel), így nagyon speciális ok kellene arra, hogy a nagyvászonra vigyék.

short-treks-qanda-00008.jpg

Short Treks, 2. évad

  • A második évad "Pike-trilógiája" a november 14-én érkező "Ask Not" című epizóddal zárul.
  • December 12-én két animációs Short Treks epizód is érkezik: “The Girl who Made the Stars” és az “Ephraim and Dot”, ezeknek a készítése az élőszereplős miniepizódoktól is bonyolultabb volt, és hosszadalmasabb előkészítést igényelt.
  • A fenti animációs miniepizódok a Discoveryhez kötődnek, és ezt meglepő, érdekes módon teszik.

Section 31-sorozat

  • Továbbra is az a terv, hogy a Michelle Yeoh főszereplésével készülő új spin-off sorozat gyártása majd csak a Discovery 3. évadának munkálatai után kezdődik el.

Lower Decks, 1-2. évad

  • Az előzetes képeken is látható látványvilágú, "cartoon" jellegű ("2D-s") rajzfilmsorozat lesz.
  • Két évados berendelést kapott.
  • Premier: valamikor 2020-ban, a Picard első évada és a Discovery harmadik évada után, a CBS All Access platformon.

“Nickelodeonos” animációs sorozat, 1-2. évad

  • Legalább 2021-ig kell még várni a bemutatóig.
  • 3D-animációs sorozat lesz.
  • Teljesen más látványvilágú lesz, mint a Lower Decks, stílusban, látványban talán a LEGO Ninjago-t vagy a Netflix-es Trollvadászok-at kell elképzelni.
  • Két évados berendelést kapott.
  • A sorozatnak már van címe, de egyelőre nem hozzák nyilvánosságra.
  • Epikus, átívelő, erősen szerializált történet lesz, nem heti epizódos.

kurtzman-kadin-paley.jpg

Az iparági pletykák kedvelőinek: Discovery és Picard a mozikban?

Az idén végbemenő CBS-Viacom újraegyesülés lehetséges hatásai között már a kezdetektől fogva ott szerepel a Star Trek filmes univerzum megújulása is. A PaleyFest tévés szakmai fesztiválon Alex Kurtzmant a fúzió kapcsán újra arról kérdezték, készülhetnek-e majd új mozifilmek, és lehetséges-e, hogy az ő csapata is részt vesz ezekben, illetve ezek az új nagyvásznas produkciók kötődhetnek-e majd a jelenleg készülő tévésorozatokhoz. Kurtzman a szokásos misztikus kitérő válaszát adta, ebben nagy általánosságban fogalmazott, azaz, ha filmként, vagy akár mozifilm-sorozatként jobban elmesélhető egy sztori, abból érdemes filmet gyártani.

A Discoveryről sem pozitív, sem negatív vonatkozásban nem beszélt tehát. A német moviejones oldal ugyanezt tárgyaló cikke azonban már azt is tudni véli, hogy nem csupán egy Discovery, hanem akár egy Picard-mozifilm sem kizárható. Az oldal egyébként a jelentősen ingadozó megbízhatóságú We Got This Covered website-ra hivatkozik, miszerint a fúzió után akár egy Star Trek: Picard filmet is kilátásba helyez a ViacomCBS, a jelenlegi évad cselekményéből, vagy az után kiindulva. (A weboldal állítólag Ewan McGregor Obi-Wan Kenobi-ként való visszatérését is sikeresen jósolta meg...)

Az új sorozatokról érkező híreket az Impulzus Podcast legújabb adásában is kibeszéltük:

Űrszekerek Közösségi Flotta // TrekCore // TrekMovie // Moviejones

Űrszekerek Közösségi Flotta a Facebookon is!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr7915267600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása