Nicholas Meyernek fogalma sincs, hogy mi lesz a Khan minisorozattal

2018. november 25. 20:00 - FCs.

A veterán Trek alkotót a Discovery második évadába sem hívták

A CBS az idei bejelentéseivel szinte minden szóbeszédet megerősített: Patrick Stewart már alig tudott röhögés nélkül nyilatkozni, nyáron be is harangozták a Picard sorozatot. Mikor Mike McMahan a Short Treks-ben működött közre, azonnal hírbe is hozták a korábban belebegtetett rajzfilmsorozat kapcsán: a CBS nemsokára elő is állt a Lower Decks koncepciójával, ami tényleg a Rick és Morty-ból ismert alkotó projektje lesz. A Nicholas Meyer nevével fémjelzett Khan miniszéria viszont tavaly óta kallódik a stúdiónál.

Nicholas Meyer a rajongók között is igen népszerű Trek mozikat jegyez: ő rendezte a Star Trek II: Khan haragja, és a Star Trek VI: A nem ismert tartomány című műveket. Meyer már tavaly nyáron közölte, hogy a Discovery-n kívül egy másik Star Trek történeten is dolgozik, idén májusban pedig elárulta, hogy egy háromrészes miniszériáról (egy úgynevezett limited series-ről) lenne szó. Amikor a CBS bejelentette a tévés univerzumról szóló nagyléptékű terveit, akkor a Variety szerint a Khan Noonien Singh karakterét középpontba helyező sztori is a részét képezte az elképzeléseknek. Hivatalos információ azóta nem látott napvilágot, Meyer pedig nemrég a következőt nyilatkozta:

"Megbíztak, hogy írjak egy háromórás, három részből álló történetet, amit meg is tettem. A címe Ceti Alpha V, de nem tudom, hogy jelenleg mi a helyzet vele. A levegőben lóg. Elég nagy zűrzavar volt a CBS-en belül, aztán nagy fellendülések jöttek, és amíg nem tudták, hogy ki a főnök, addig Ceti Alpha V sorozattal sem tudtak mit kezdeni. Nemegészen tudom, hogy mi történt, egy ideje már nem hallottam róluk."

A Ceti Alpha V egyébként annak a bolygónak a neve, ahová a Ricardo Montalban által alakított Khan és a genetikusan feljavított emberei kerülnek Az alvó oroszlán (Space Seed, TOS 1x22) című epizód végén. A száműzött társaságot aztán a második moziban látjuk újra. Meyer ötlete valószínűleg a kettő között eltelt időben játszódik.

Az elismert alkotó foglalkoztatottsága nem csak a Khan projekt kapcsán akadt el, úgy tűnik, hogy a Discovery-ben betöltött produceri szerepe (consulting producer) is véget ért:

"Benne voltam az első évadban, dolgoztam rajta, írtam hozzá dolgokat, aztán a második évben már nem hívtak. Nem tudom, hogy miért."

Meyer egyébként még akkor került az alkotógárdába, amikor Bryan Fuller volt a sorozat showrunnerje, de a Discovery kreatív vezetése azóta persze hosszú utat tett meg. Az általános felfordulásban szinte senki sem látja át, hogy ki mikor és miért távozik.

A fejetlenség és az elhúzódó tanácstalanság azonban nem csak a CBS háza táját jellemzi: a Paramount által kezelt következő Kelvin film jövőjét továbbra is sűrű köd veszi körül, a legutolsó információnk a szeptember óta telefont váró Chris Pine-tól érkezett.

A témáról az Impulzus Podcast 47. epizódjában is beszélgettünk.

Ide kattintva az Impulzus Podcast aktuális epizódjának műsoroldalán találod magad, ahol különböző formában és formátumban nézheted meg, vagy töltheted le a műsort!

emTV.hu // TrekMovie

donate_680x50.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr1014391534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása