Zöld utat kapott a Star Trek animációs komédia

2018. október 25. 20:00 - FCs.

A Rick és Morty egyik alkotója, Mike McMahan nem csak a Short Treks-ben működik közre, szerencsére az animációs sorozattal kapcsolatos szóbeszéd is beigazolódott: a hetvenes évek óta tartó hosszú várakozás nemsokára véget ér, mivel újra hivatalos Star Trek rajzfilm készül. Ezzel a lépéssel ráadásul a franchise olyan területre teszi be a lábát, ahol korábban még nem próbált szerencsét: a fél órás epizódok igazi komédiát ígérnek.

Alex Kurtzman komolyan veszi a Star Trek univerzum bővítését, a különböző sorozatok egyre változatosabb műfajokat ostromolnak. A vicces szituációkat bemutató rajzfilmhez ennek megfelelően nem is találhattak volna jobb szerzőt, mint a Rick és Morty Emmy-díjas alkotóját, aki már bizonyított ezen a terepen.

McMahan alapötlete a CBS számára annyira ígéretes, hogy egyből két évadnyi epizódot rendeltek be. Az alkotó így kommentálta a megtisztelő megbízást:

"Mivel egész életemben Trekkie voltam, szürreális és csodálatos érzés, hogy része lehetek a Star Trek új érájának. Bár a Star Trek: Lower Decks alapvetően egy fél órás, animációs sorozat, tagadhatatlanul Trek – és ígérem, hogy nem csinálok olyan epizódot, aminek a végén kiderül, hogy az egész csak egy gyakorló programban játszódott."

A produkció címe egyébként Star Trek: Lower Decks, ami Az új nemzedék (TNG) rajongóinak kifejezetten ismerősen csenghet, hiszen láttunk már egy epizódot ugyanezzel a címmel (Az előléptetés, 7x15): ebben a történetben nem a szokásos főszereplők és vezérkar kerültek a középpontba, hanem alacsonyabb rangú tisztek mindennapjaiba nyerhettünk betekintést. A készülő rajzfilm hasonló alapszituációval, de vélhetően könnyedebb megközelítéssel működik: a sorozat a Csillagflotta egyik legkevésbé fontos hajóját, és annak legénységét mutatja be.

emTV.hu // TrekMovie

Ha szeretnél minket továbbra is olvasni, arra kérünk támogasd csapatunkat!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr3314322393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása