Kezdődik a magyar szinkronos The Orville

2018. január 03. 08:15 - FCs.

Aki esetleg a szinkron hiánya miatt nem kezdett bele a The Orville című sorozatba, annak nem kell tovább várnia: mától kezdődően a Prime csatornán végre magyarul is élvezhetjük a Star Trek által ihletett űrkomédiát, amitől egyébként a drámai pillanatok sem állnak távol. Ha szereted a régi stílusú, epizodikus Star Trek élményt, ráadásul Seth MacFarlane egyedi humora sem riaszt el, mindenképpen javasoljuk a magyarországi premier megtekintését.

MacFarlane Trekkel kapcsolatos elhivatottságát megfelelően alátámasztja a The Orville megalkotásáig tapasztalható tevékenysége: már tizenéves korában rajongói filmet készített a barátaival, ezután pedig többször is közel került a különböző Star Trek sorozatok utóéletének elemzéséhez és produkciós folyamataihoz. Saját munkáiban, a Family Guy-ban és az Amerikai Faterben is rendszeresek az utalások Roddenberry univerzumára, a számos, Star Trekből ismerős állandó és vendéghangról már nem is beszélve. MacFarlane számára a The Orville az első számú álomprojekt, aminek előkészítését megszállott odaadással, és a precízen megalkotott részletek kidolgozásával végezte.

A sorozat első pár epizódja a (különböző Star Trek sorozatokból ismerős színészek által alakított) fő karakterek bemutatására koncentráló, lazább hangvételű történetekkel kezdődik, ez viszont nem jelenti azt, hogy a mondanivaló teljesen háttérbe fog szorulni: a súlyosabb témák kedvelői a fokozatosan adagolt, egyre jelentősebb és aktuálisabb problémák felvetése miatt ugyanúgy élvezni fogják a sorozatot, mint a humort és a karakterpillanatokat kereső nézők. Az évad közepére megfelelően kialakult egyensúly miatt teljes mértékben kijelenthető, hogy hiánypótló alkotásról beszélhetünk.

A The Orville a Star Trek: Discovery mellett remek szórakozás ígéretét hordozza azok számára, akik a modern sorozatok mellett Az új nemzedék (TNG) vagy a Voyager stílusára emlékeztető, epizodikus kalandokra is nyitottak. Az élvonalas rajongókat pedig számtalan utalással és kikacsintással lepik meg a készítők, akik között egyébként a korábbi Star Trek filmek és sorozatok alkotói szép számmal képviseltetik magukat: az egykori író és producer, Brannon Braga (Star Trek TNG, Voyager és Enterprise), és tudományos tanácsadó, Andre Bormanis (Star Trek TNG, DS9, Voyager és Enterprise) is a kreatív csapatot erősítik, emellett pedig Robert Duncan McNeill (Paris, Voyager), és Jonathan Frakes (Riker, TNG) is beugrott egy-egy epizódot megrendezésére. A sorozatban egyébként Star Trek veterán színészek is feltűnnek, mint például Robert Picardo (OSH, Voyager), és olyan hollywoodi csillagok is, mint Rob Lowe.

A decemberben befejeződött első évadot imádtuk (a másodikat is berendelték), és egészen biztos, hogy a magyar verziót is követni fogjuk!

The Orville premier
január 3. szerda 22:00
Prime

emTV.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr5313543185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása