Brannon Braga Star Trek jellegű történeteket ígér a Family Guy alkotójának új scifi komédiájában

2017. július 12. 22:25 - emTV.hu

A Star Trek által inspirált közelgő scifi sorozat, a The Orville executive producere, és Star Trek veterán, Brannon Braga Twitteren fejtette ki, mennyire hiányzott neki ez a fajta történetmesélés, amit a The Orville-ben csinálnak. De ki is az a Brannon Braga? Ha csak néhány érdekességet emelnénk ki róla, akkor azt mondhatnánk, hogy az újkori Star Trek fenegyereke, aki egy időben együtt járt Hétkilenceddel, és miatta történt ("fog történni...") az első kapcsolatfelvétel éppen Montana államban.

uss_orville_inpromo.jpg

A most ötvenegy éves, és a Montana állambeli Bozemanben született producer egyik kulcsfiguraként határozta meg a modern Star Trek sorozatokat és filmeket, produceri teendőket ellátva számos epizód készítésében Az új nemzedék (TNG), a Voyager, és az Enterprise sorozatokban. Íróként huszonegy TNG- epizód fűződik nevéhez, többek között a Hugo- díjjal is kitüntetett záróepizódok is.

A Voyager sorozatban, amellett, hogy showrunner volt, negyvenkilenc epizód forgatókönyvét ő írta, az Enterprise esetében pedig minden egyes rész írói stábjában ott volt. Ő írta ezen kívül a Nemzedékek és a Kapcsolatfelvétel című trekmozik forgatókönyvét is. Érdekesség, utóbbi filmben, a holofedélzeten játszódó "Hosszú búcsú" (The Big Goodbye) című holoregényben cameo szereplése is van.

A USS Bozeman csillaghajót szülővárosáról nevezte el, és több, általa írt epizódban, illetve filmben is szerepeltette: például ezzel a hajóval ütközik egy időhurokba keveredve többször is az Enterprise-D (TNG 5x18, Ok és okozat), aztán a sorozat záróepizódjában a Bozemant is kiküldik a Devron-rendszer anomáliájának kivizsgálására, míg a hetedik mozifilmben a Bozemannek útirányt kellett változtatnia az Amargosa-nap megsemmisülése miatt, a Kapcsolatfelvételben pedig a Defiant oldalán harcol a borg ellen. A Voyager Felvillanás című epizódjának eredeti tervei szerint Tuvok annak idején nem a Wyoming, hanem a Bozeman fedélzetén szolgált volna. A TNG Egy maréknyi Data című western-epizódjában a gaztevő Eli Hollandert mint a bozemani hentesként említik. Legvégül, de nem utolsósorban: a vulkániakkal történő első kapcsolat is egész véletlenül a montanai Bozemanben történt, itt építette Cochrane a térhajtóművét (Kapcsolatfelvétel), és később az ötös térhajtómű-fokozatot fejlesztő kísérleti üzem is itt működött (Enterprise).

A scifi, illetve akció műfajhoz más sorozatok és filmek révén is kapcsolódik: a Threshold (A küszöb) című scifi sorozat írója és producere volt, ahogy a 24 hetedik és 8nyolcadikévadának is. Ő a Mission: Impossible II írója is. Részt vett tovább két olyan emblematikus, eredeti történettel rendelkező sci-fi sorozat elkészítésében, melyeket sajnos idő előtt levettek műsorról: FlashForward – A jövő emlékei (író, producer), illetve Terra Nova – Az új világ (szintén forgatókönyvíró, producer), ugyanezen feladatokat látta el a Salem című fantasy sorozatban is. Az említett scifi szériáktól nem kevésbé izgalmas Kozmosz: Történetek a világegyetemről című 2014-es dokumentumfilm-sorozatban (mely az 1980-as években készült Cosmos: A Personal Voyage című Carl Sagan-féle dokuszéria folytatása) rendezőként és producerként jegyzik a nevét. Már ebben a sorozatban együtt dolgozott Seth MacFarlane-nel, és műsorvezetőként feltűnt Neil DeGrasse Tyson asztrofizikus is.

orville_cast_upfrontparty.jpg

Seth MacFarlane, Braga és a stáb a San Diego-i Comic Conon is jelen lesznek, az Orville előadás július 22-én, szombaton, ottani idő szerint 16:15-kor kezdődik. A The Orville egy olyan sci-fi sorozat lesz, ami négyszáz évvel később, a jövőben játszódik és a USS Orville űrhajó útját követi nyomon, amint emberek és idegenek felfedezik a galaxist.

A scifi komédia zenéjét a kilencszeres Emmy-díjas és és kétszeres Oscar jelölt Bruce Broughton és Joel McNeely szerzi, és hetvenöt fős zenekar játssza majd.

MacFarlene Twitteren megosztott egy képet , ami igencsak hasonlít a Star Trek replikátoraira, ez talán egy újabb tisztelgés Az új nemzedék (TNG) és a USS Enterprise-D csillagbárja (Ten Forward) előtt. Már csak Whoopi Goldberg hiányzik.

A sorozat trailerét itt találod!

emTV.hu összeállítás // írta: Ida és Dave

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr1212660085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása