Csak huszonegyben érkeznek a harmincegyesek?

2019. március 13. 08:15 - Dave // urszekerek.hu

A 31-es szekcióban egyre fontosabbnak tűnő Philippa Georgiou karakterére épülő új spin-off Trek-sorozat az első hírekkel ellentétben valószínűleg mégsem a Discovery második évada után érkezik – a titkos szervezet, és az egykori terrán császárnő rajongói lehet, hogy még éveket lesznek kénytelen várni a széria bemutatójára.

A CBS Television Studios igazgatója, David Stapf egy izraeli tévés konferencián utalt arra, hogy a spin-off sorozat kezdete esetleg még egy pár évnyire van (ez józan számítások szerint kereken két évet jelent a bemutatóig). Azt is fontos tudni, hogy a januári hivatalos bejelentés ellenére a CBS még nem rendelte meg a sorozatot – az mindössze a tervezési szakaszban van. Bár az új széria legelső említésekor még abban a hiszemben éltek a rajongók, hogy az akár azonnal a Star Trek: Discovery most futó második évada után érkezhet, folytatva az aktuális évadban megismert 31-es szekciós karakterek (Georgiou, Leland, Tyler) történetét, az új Picard-sorozat bejelentése szétrombolta ezeket a merész várakozásokat: Patrick Stewart (Picard) és színésztársai alig egy hónap múlva már forgatnak, és a pilot epizód még a Discovery harmadik évada előtt megérkezhet a képernyőkre. A fősorozat említett harmadik évadának forgatása pedig nyáron kezdődik.

Az aktuális második évad harmadik része ('Point of Light') még nagy reményekkel, kvázi backdoor pilotként indította útjára a 31-es szekcióhoz kapcsolódó sorozatot, annak fő karaktereit máris színre hozva, nem is beszélve az új hajóról, melynek díszletei túlságosan költségesnek tűnnek, mintsem két egész évadon át egy mellékszál háttérkulisszáiként porosodjanak. Úgy tűnik azonban, mégis ez lesz a sorsuk: ha jól értelmezzük David Stapf szavait a sorok között, a harmincegyesek történetét az alkotók a Discovery harmadik évadában is B-sztoriként kezelve, apró csöppekben adagolják majd, elnyújtva a spin-off sorozat tényleges indulásáig a háttértörténetet.

Ezt a bizonyos történetet pedig Bo Yeoh Kim és Erika Lippoldt írónők fogják tovább szőni, akik az új széria showrunnerjeiként állítólag már el is kezdték a munkát, és lehetséges, hogy akár néhány hónapon belül kész forgatókönyvet tehetnek le Alex Kurtzman asztalára – teszik mindezt amellett, hogy szerves részei a Discovery készítésének is.

Tekintettel arra, hogy az új sorozat jelentős része előreláthatólag a Discovery-ben is látható 31-es hajó fedélzetén játszódik, alapvetően a már most felépített díszleteket fogják használni, a torontói Pinewood Stúdió területén. Leland hajójának kétszintes hídja egyébként teljes egészében az első évadból ismert USS Shenzhou díszleteiből lett átalakítva. Többszörös újrahasznosításról van szó, hiszen a Shenzhou bizonyos díszlet-elemeit korábban a USS Discovery, a USS Glenn, illetve a tükör-univerzumbéli Discovery fedélzeteként is felhasználták már, elsősorban a folyosók megjelenítése esetében. A forgatások pedig valószínűleg csak jövő nyáron, a Discovery harmadik évadának munkálatai után kezdődhetnek.

emTV.hu // TrekMovie

banner_uszfb.jpgdonate_usz.gif

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr714685764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása