Vörös riadó! Jön Picard!

2019. március 05. 01:20 - T Pen

Hatalmas izgalom övezi a Discovery-t követő legújabb Star Trek szériát. Friss, ropogós hírek jelentek meg nemrég a Picard sorozattal kapcsolatban. A korábbi spekulációk helyett, most már hiteles források által is megerősített információkról tudunk beszámolni.

destiny_cover.jpg

A Production Weekly szerint a forgatás április 14-én kezdődik, öt és fél hónapig tart majd, és a tervezett bemutató október 1-jére várható. Ez rövidebb gyártási időt jelent, mint a Discovery első két szezonjánál, amelyek egyenként nyolc hónapig készültek. A kurtább forgatás valószínűleg annak is köszönhető, hogy a sorozat kevesebb epizódból áll és ahogyan azt korábban is jelezték, úgy fogják fel, mintha egy tízórás mozifilmet készítenének.

Decemberben már jelentették, hogy az új show nem a torontói Pinewood stúdióban készül, ahogyan a Discovery és a Short Treks, hanem Kaliforniában, ahol a CBS 15,6 millió dolláros adótámogatást élvez. A legújabb bejelentés szerint a forgatás a Santa Clarita Studios-nál fut majd, az azonos nevű városban, a Paramount Studios-tól harmincöt mérföldre északra, ahol a korábbi Star Trek sorozatok és mozifilmek többsége készült.

Az új produkció hivatalos címe még mindig nem jelent meg, hiába is emlegeti mindenki Star Trek: Picardként, ahogyan Sonequa Martin-Green, a Discovery sorozat sztárja is említette, ez az új show munkacíme csupán. A CBS által meg nem erősített legújabb lehetséges címvariáció a Star Trek: Destiny (Végzet). Hozzá kell tennünk, hogy a címspekulációhoz az is hozzájárul, hogy ezt a nevet a CBS közelmúltban bizony levédette, ahogyan a Star Trek: Revolutiont (Forradalom), de még számos hasonló címet is. Persze nem tudhatjuk, hogy ezek nem valami újabb, távoli tervek nevei-e esetleg, hasonlóan a már bejelentett rajzfilmekhez. Szóval a Destiny címet kezeljük egyelőre csak lehetőségként.

Pénteki hírek szerint a CBS noszogatta Hanelle Culpeppert, a rendezőt, hogy vegye kézbe a kormányrudat a Picard sorozat első két epizódjánál. Viszont a hétvégéig az egyetlen megerősített színész Patrick Stewart volt Jean-Luc Picard szerepében, pedig a forgatásnak a tervek szerint nem egészen hat hét múlva el kell indulnia. De hogy senki ne aggódjon, Culpepper vasárnap a Twitter-oldalán megerősítette, hogy a casting már folyik a további szereplők után.

Ugyanakkor a Variety kedden már biztos információként számolt be arról, hogy Santiago Cabrera és Michelle Hurd egyaránt csatlakozik Stewarthoz a legújabb produkcióban. Karaktereik pontos leírását azonban még titok övezi. Cabrera legutóbb a CBS Salvation című sorozatában és a Hatalmas kis hazugságok című HBO-filmben szerepelt, de a neve ismerős lehet még a Muskétások, a The Mindy Project, a Merlin, a Hősök és a Hemingway és Gellhorn című produkciókból is. Hurdöt ugyanakkor láthattuk már a Rejtjelek és a Halálos fegyver sorozatokban.

Az új széria készítői között Alex Kurtzman mellett biztosan ott lesz James Duff, Akiva Goldsman, Michael Chabon, Heather Kadin, Rod Roddenberry és Trevor Roth. A sorozat természetesen a CBS Television Studios berkeiben készül, a Kurtzman's Secret Hideout és a Roddenberry Entertainment közreműködésével.

emTV.hu // TrekMovie // Variety // címlapképünk illusztráció

banner_uszfb.jpgdonate_usz.gif

komment
Címkék: Hírek Picard

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr9014668781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása