Vérfrissítés a Discovery harmadik szezonjára

2019. március 03. 10:00 - T Pen

A CBS szerdán bejelentette, hogy a harmadik évadra megújul a Discovery. Az is kiderült, hogy Alex Kurtzman Michelle Paradise író-producert kérte fel, hogy csatlakozzon hozzá, a harmadik szezon forgatásának idejéről és bemutatójáról azonban nem adtak meg részleteket.

A vérfrissítés tulajdonképpen nem újdonság a Discovery-nél, hiszen egy hasonló megújulás már történt az első szezon idején is. Sőt, a sorozatnak tulajdonképpen máris kacifántos története van a sorozatfőnökökkel kapcsolatban, hiszen Paradise az ötödik ember ebben a szerepben.

Alex Kurtzman a második szezon közepén volt kénytelen egyedül vinni ezt a szerepet is, miután a korábbi sorozatfőnök-párost, Aaron Harberts-et és Gretchen Berget zaklatási ügyek és operatív aggályok miatt eltávolították. Berg és Harberts viszont eredetileg Bryan Fuller helyettesítésére került oda, akivel Kurtzman létrehozta magát a sorozatot. De Fuller már a kezdeti együttműködés idején történt konfliktusok és halasztások miatt még a Discovery debütálása előtt elhagyta a szériát. Az új társproducer Michelle Paradise (korábban az Exes and Osh és a The Originals – A sötétség kora kreatív producere és írója) tulajdonképpen már a második szezon közben csatlakozott a munkákhoz. A hivatalos bejelentésben Kurtzman erről így mesélt:

"Michelle a második szezon közepén csöppent közénk és óriási lendületet adott a sorozatnak. Lenyűgözött bennünket a Star Trek világáról való tudása. A karakterek és a történet minden apró részletének ismerete, a sztori irányának és fókuszának megértése elengedhetetlen a Star Trek örökségének megőrzésében. Ezt Michelle mind biztosítja és emellett mindig új perspektívákkal lep meg bennünket. Büszke vagyok rá, hogy Michelle és én most már hivatalosan is együtt dolgozhatunk a Star Trek: Discovery-n."

Alex Kurtzman más vezetőkkel összedugva fejét értekezett arról is, hogy a sorozat harmadik szezonja hogyan illeszkedik majd az All Access és az egyre bővülő Star Trek univerzum jövőbeli terveibe. A közelmúltban a CBS vezérigazgatója egyenesen kijelentette, hogy a Discovery sikerének könyvelik el, hogy az All Access előfizetőinek száma a tervezett határidő előtt elérte és meg is haladta a négymilliós álomhatárt.

Julie McNamara, a CBS kreatív elnöke úgy nyilatkozott, hogy a Discovery második szezonjának kezdeti sikere már várakozáson felüli, úgy a rajongók visszajelzéseit illetően, mint az új előfizetők számát tekintve. Bízik Alex Kurtzman és Michelle sikeres együttműködésében, amely nemcsak a sorozat számára jelenthet új kalandokat, hanem az egész franchise eljövendő éveire is. Ezek után bátran kijelenthetjük, hogy a Discovery a CBS All Access streaming-szolgáltatásának zászlóshajójává vált.

Mint tudjuk, több más Star Trek sorozat is folyamatban van: a Patrick Stewart fémjelezte Picard sorozat, a Michelle Yeoh főszereplésével tervezett 31-es szekció, valamint a két animációs széria: a felnőtteknek szóló Lower Decks, valamint a gyerekeket megcélzó , valószínüleg a Nickelodeonra kerülő rajzfilm. A következő bemutató a Picard sorozat debütálása lesz 2019 végén. A Michelle Yeoh-val készülő sorozat forgatására a Discovery harmadik szezonja után kerülhet sor, mivel Georgiou kapitány várhatóan még vissza fog térni a Discovery ezen szezonjában is.

emTV.hu // TrekMovie // címlapképünk illusztráció

banner_uszfb.jpgdonate_usz.gif

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr5614663599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása