Star Trek rajzfilm jön a Nickelodeonra

2019. február 15. 10:25 - T Pen

Egyre többször hallunk felröppenő híreket készülő Star Trek sorozatokról. Folyamatosan szivárognak újabb és újabb információmorzsák a Picard és a 31-es szekció produkciókról. Hallottunk már egy tervbe vett animációs sorozatról is, a Lower Decks-ről, azonban itt még nincs vége a meglepetéseknek. Jelenleg ugyanis egy gyerekeknek szóló rajzfilmsorozat előtt tisztítják az utat, sőt tervben van az animált Short Treks is!

st_rajz.jpg

A Star Trek eddig egyszer próbálkozott rajzfilmsorozattal, még a hetvenes évek elején. Akkor huszonkét rész készült el, az eredeti sorozat (TOS) szereplőivel és szinkronjával. Azonban már az akkori kritika is vegyesen fogadta a produkciót. Sőt, ez az egyetlen Star Trek sorozat, amelyet Magyarországon sosem mutattak be (bár többször is beszámoltunk itt, az Űrszekerek oldalon a készülő magyar rajongói szinkronról). Talán pont a korábbi fogadtatás miatt, sosem próbálkoztak azóta ezzel a műfajjal a Star Trek világában. Eddig.

Szerdán több hollywoodi sajtóorgánum, köztük a THR, a Variety és a Deadline is, arról számolt be, hogy a korábban beharangozott fiatalokat megcélzó Star Trek rajzfilmsorozat minden bizonnyal otthont talál a Viacom hazánkban is elérhető Nickelodeon nevű csatornáján.

A Variety szerint az új rajzfilm történetére vonatkozó információkat egyelőre titokban tartják. Az azonban kiderült, hogy a sztorit a Hageman-fivérek, Kevin és Dan jegyzi, akiknek nevéhez már olyan produkciók fűződnek, mint a Lego Ninjago: A Spinjitzu mesterei, vagy a Netflixen futó Trollvadászok. Az utóbbiért a páros egy Emmy-díjat is besepert 2016-ban.

Az új rajzfilmsorozat egyébként kitűnő alkalmat kínál Brian Robbins-nak a Nickelodeon új elnökének, a csatorna brandjének erősítésére. Ezzel akár nagyobb sebességre is kapcsolhatnak a Disney és a Cartoon Network népszerűségével folytatott örökös versenyben.

A Star Trek televíziós produkcióinak főnöke, Alex Kurtzman a Hollywood Reporternek adott interjújában arról beszélt, hogy ez a sorozat lehetőséget ad a Star Treknek arra, hogy a fiatalok felé is nyitni tudjon. Mesélt arról is, hogy gyerekként jobban megfogta a Star Wars-ban a Tatuinon az ikernapot bámuló és a jövőjén ábrándozó vidéki fiú, Luke Skywalker, mint a Csillagflotta tudatos, kész felnőtteket felvonultató világa. Ezért igyekszik olyan új módot találni, amivel a fiatalabb generációt is meg lehet szólítani.

Ugyan a Star Trek sorozatok jelenleg a CBS All Acces streaming-szolgáltatásának kulcsfontosságú elemei, de ha a fent felvázolt célokat nézzük, azokhoz igen jó választásnak tűnik a Nickelodeon. Hiszen ez a csatorna igen népszerű a gyerekek körében, és a CBS-nek nincs erre a korosztályra koncentrált hálózata. Ez a megállapodás egyébként vélhetően közeledést és kölcsönös együttműködési szándékot jelez a Star Trek jogokat birtokló (testvér)vállalat között.

A CBS All Acces kifejezetten a felnőttekre összpontosít, nézői jellemzően a középkorúak, ezért logikus volt a döntés, hogy a rajzfilmnek új csatornát keressenek. Viszont a tervezett, felnőtteket célzó animációs sorozat, amelyet a Rick és Morty alkotója Mike McMahan jegyez, s amelyből tavaly októberben már két szezont meg is rendeltek, a CBS All Acces hálózatában debütál majd. Kurtzman kijelentette, hogy a Star Trek: Lower Decks (Alsóbb szintek) alkalmazkodni fog a CBS nézőinek életkorához, kifejezetten ők lesznek a megcélzott korosztály. Sőt, a tervek szerint két animált Short Treks is meg fog jelenni még az idén.

emTV.hu // TrekMovie // címlapképünk illusztráció

banner_uszfb.jpgdonate_usz.gif

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr9714628448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása