Egy gyermekbarát Star Trek rajzfilmsorozat is érkezik, tavasszal pedig egy animált Short Treks szériát kapunk

2019. január 09. 18:00 - FCs.

Alex Kurtzman a The Hollywood Reporter számára fedte fel azokat az animációs tartalmakat, amelyek tovább bővítik a Star Trek univerzumban játszódó televíziós (illetve streaming) kínálatot. Míg a korábban beharangozott, Mike McMahan által kormányzott Lower Decks inkább felnőtt közönséget céloz, a frissen bejelentett rajzfilm az egészen fiatal korosztály számára is fogyaszthatónak ígérkezik. Ezen kívül a Discovery második évadát követő Short Treks miniszéria is rajzolt formában kel majd életre.

tas_logo.jpg

Kurtzman rövid összehasonlításban emelte ki a különbségeket az októberben bejelentett Lower Decks, és a friss rajzfilmterv koncepciója között:

"Egyéb animált dolgokat is létrehozunk, amelyek teljesen más nézőpontot alkalmazva, és más hangnemben készülnek [mint a Lower Decks], és amelyek a CBS All Access szolgáltatáson kívül máshol is megjelenhetnek. Ez izgalmas, mert az egyes rajzfilmsorozatok nem csak a hangulatukban fognak eltérni, de a különböző technológiák miatt vizuálisan teljesen máshogy is nézhetnek ki."

A sorozat készítőiről és a megjelenésről még semmit sem tudunk, Kurtzman viszont a Lower Decks rendhagyó alaphelyzete és a gyermekbarát rajzfilm másfajta megközelítése kapcsán egyéb információkat is megosztott:

"[A Lower Decks] teljesen más, mint az általunk készített többi sorozat, mert úgy döntöttünk, hogy ezeket a történeteket fogjuk elmesélni, és ők lesznek a főhőseink."

A producer ezzel arra utalt, hogy a McMahan által kézben tartott sorozatban nem egy világmegmentésre koncentráló csillaghajó kapja majd a főszerepet, hanem egy unalmasabb megbízásokat kapó legénység. Kurtzman a másik rajzfilm szellemiségét is kihangsúlyozta:

"Míg a Lower Decks egy animációs komédia, a másik sorozat nem csinál viccet a helyzetből. Magában foglalja és imádja az összes Star Trek motívumot, de sohasem csinál belőle viccet."

Az elmondottak alapján arra következtethetünk, hogy ez a sorozat inkább a hetvenes években bemutatott rajzfilmsorozathoz áll majd közelebb: klasszikus Star Trek történetek, amelyek a gyermekek számára is kitűnő szórakozást nyújtanak.

David Nivens, a kreatív folyamatokért felelős CBS vezető decemberben már bejelentette, hogy további Short Treks szériák is készülnek, most pedig kiderült, hogy a folytatásra már nem is kell sokat várnunk: Alex Kurtzman elárulta, hogy a Discovery második évada után két animált epizódra készülhetünk. A különálló miniepizódok Kurtzman szerint továbbra is szoros összefüggésben lesznek a Discovery világával, de akár abból is kiléphetnek:

"Nem csak az a célunk, hogy kiterjesszük a Star Trek jelentését, és azt, ami hagyományosan Star Treknek számít, de emellett önálló történeteket is el szeretnénk mesélni rövid időtartamban, amik kapcsolódnak ahhoz a nagyobb képhez, amin dolgozunk, nem csak a Discovery-hez, hanem általában a Trekhez, ehhez pedig meghitt és érzelmes kiegészítő történeteket mesélünk a karakterekről. Ez önmagában is egy élményt jelent, de amikor a Discovery-t nézitek majd, akkor látni fogjátok, hogy minden elő lett készítve a második évadban."

A szerteágazó terveket, és az újabbnál újabb bejelentéseket elnézve a CBS valószínűleg arra törekszik, hogy a Star Trek folyamatosan elérhető legyen a képernyőkön, a választék pedig nem csak az idővonal különböző pontjain játszódó történetekkel és új műfajokkal bővül, de több korosztályt és közönséget is megcéloz.

Bár a közeljövőben rengeteg régi karakter előkerül, Kurtzman megerősítette, hogy a Discovery idejében tevékenykedő fiatal Kirkről egyelőre nem készül epizód.

emTV.hu // TrekMovie // The Hollywood Reporter // képeink illusztrációk

donate_680x50.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr5114551364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása