Bemutatjuk az NX-01-es Enterprise kapitányát, Jonathan Archert

2018. szeptember 01. 16:00 - Menyhárt Attila

Hétfőn kezdi vetíteni az RTL Spike az Enterprise sorozatot, s talán sokan vannak, akik kevésbé ismerik az egészen tavalyig, a Discovery érkezéséig utolsó, ám legkorábban játszódó Star Trek szériát. Ezért úgy gondoltuk, itt az idő, hogy bemutassuk az első ötös térsebességre képes hajó, az NX-01-es Enterprise kapitányát, a hajtóműtervező Henry Archer fiát, Jonathan Archert.

1x01_a_broken_bow_incidens_1_resz_720p_web-dl_x264_hun_mkv_snapshot_00_24.jpg

2112-ben született New Yorkban, de San Francisco-ban nőtt fel. Részben Clark szindrómában elhunyt apja érdemei elismeréseként, illetve az NX-projektben végzett munkájával érdemelte ki a kapitányi posztot. Ő folytatta és vitte véghez apja álmát, hogy az emberiség emelt fővel lépjen ki a csillagok közé, s ne a vulkániak gyámolítottjai, hanem egyenrangú szövetségeseiként tegyék ezt. Összeszedett, racionális egyéniség, aki nem habozott ellentmondani a vulkániaknak egy csillagközi probléma esetén, s kvíázi házi vulkánját is ráterelve az új eszmék, gondolatok elfogadására.

Leghűségesebb társa egy Porthos névre hallgató eb, akit egy volt barátnőjétől kapott. Rajong a sportok iránt is, a kosár- és a vízilabdáért, sőt 2134-ben az Észak-Amerikai vízilabda bajnokságban a győztes csapatban játszott.

Miután sikerrel érték el a 2.5 fokozatot az NX-Béta teszthajóval, Archer sikeres missziót teljesített a Titán holdon, később pedig parancsnoki iskolába küldték. A túlélési tréninget együtt teljesítette osztálytársával, Erika Hernandezzel.

1x01_a_broken_bow_incidens_1_resz_720p_web-dl_x264_hun_mkv_snapshot_04_25.jpg

Néhány évvel azelőtt, hogy kiválasztották volna az Enterprise parancsnokának, vendégtisztként szolgált a Maymora osztályú vulkáni hajón a Yarahla-n, mely egy sötét anyag ködöt tanulmányozott. Az út során kipróbáltak egy graviton teleszkópot, és lehetősége nyílt űrsétára egy vulkáni EV-ruhában.

Tíz évig irányítja az Enterprise-t 2151 és 2161 között. Nevéhez fűződik a temporális hidegháború lezárása,a xindi veszély elhárítása, a Vulkán és az Andoria közötti, illetve az andoriai és tellarita kiegyezés, s számos fajjal történő kapcsolatfelvétel. Parancsnoksága alatt az NX-01 Enterprise részt vett a földi-romulán háborúban is, ám legjelentősebb tette, híressé vált elhivatottsága és becsülete révén a Bolygók Egyesült Föderációja alapköveinek letétele volt. (Daniels időügynök révén 2153-ban,már megpillanthatta a jövőjét egy kis időre az Enterprise-J fedélzetén, bár tudására soha nem épített tudatosan. Számára mindig a legénysége és az Enterprise megvédése volt az első, s nem érdekelte a jövő.) 2161-ben ott volt a Föderáció alapokmányának aláírásánál.

4x22_vegallomas_720p_web-dl_x264_hun-fox_mkv_snapshot_38_23.jpg

Az Enterprise leszerelése nem jelentette karrierje végét, még évekig volt az új Föderációs Csillagflotta admirálisa, 2164-ben pedig az Andoriai Birodalmi Gárda tiszteletbeli tagjává avatták. 2169-től Vulkánon volt föderációs nagykövet, majd 2175-től már a Föderációs Tanács tagjaként láthatjuk viszont. Karrierje csúcsaként 2184 és 2192 között a Föderáció elnökeként irányítja a csillagközi államalakulat életét.

Ha cinikus lennék azt mondanám, ő mindent elért, amit Kirk nem – de ezt már csak halkan teszem hozzá...

Enterprise premier
szeptember 3. hétfő 14:00
RTL Spike

emTV.hu

Csatlakozz az Űrszekerek közösségi flottához, kérjük támogasd csapatunkat!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr2714212575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása