Teljesen más lett volna a DS9 lezárása

2018. augusztus 23. 16:00 - FCs.

Az idei Las Vegas-i nemzetközi Star Trek találkozó egyértelműen a Picard-bejelentés miatt marad emlékezetes, de Patrick Stewart visszatérése mellett a Deep Space Nine körül is zajlik az élet: a sorozat idén ünnepli huszonötödik évfordulóját, ráadásul egy nagyszabású dokumentumfilm készül az egykori showrunner, Ira Steven Behr vezényletével. Az évforduló és a produkció készítése rendkívül sok háttérsztorit elevenít fel, ennek megfelelően a rendezvényen tartott Far Beyond the Stars panelről még mindig érdekesebbnél érdekesebb információk érkeznek: Behr eredetileg egy sokkal merészebb befejezést képzelt el, de az is kiderült, hogy Colm Meaney vonakodva ugrott bele Deep Space Nine-os szerepébe.

ds9_farbeyondthestars.jpg

A csillagokon túl (6x13 'Far Beyond the Stars') az egyik legérdekesebb epizód a sorozatban: Benjamin Sisko egy Benny Russell nevű science-fiction írónak látja magát, aki a legfrissebb sztorijában egy afroamerikai űrállomás-parancsnokról vizionál, csakhogy a történetét az ötvenes évek kellős közepén szeretné publikálni, ahol a korszakra jellemző általános rasszizmussal is szembe kell néznie. Ira Steven Behr számára annyira imponáló volt ez az alapfelállás, hogy az egész sorozatot így szerette volna lezárni:

"Felvetettem Rick Bermannek, hogy az utolsó epizód Benny Russell-lel érhetne véget a tizenhetes díszletben, kóborolna a színterek között, és közben rájönnénk, hogy ez az egész konstrukció, az egész sorozat, amit hét éven keresztül csináltunk, az csak Benny fejében létezett. Azt akartam, hogy így érjen véget a sorozat. Erre Rick azt kérdezte, hogy ez azt jelenti, hogy az eredeti sorozat is csak Benny fejében volt? És a Voyager is? Azt válaszoltam, hogy ember, nem igazán érdekel, hogy ki álmodja ezeket a sorozatokat, engem csak a Deep Space Nine érdekel, és igen, Benny Russel álmodja a Deep Space Nine-t. Nem igazán jött be neki."

Az O’Brient alakító Colm Meaney kezdetben nem nagyon szerette volna, ha a karaktere Az új nemzedék (TNG) után főszereplővé válik a DS9-ban. Rick Berman szerencsére beszélt vele:

"Ódzkodva mentem a Deep Space Nine-ba, Az új nemzedékben visszatérő voltam, nem pedig egy főszereplő, és nem szerettem volna feladni az ezzel járó szabadságot, mert bármikor részt vehettem mást projektekben, anélkül, hogy engedélyt kellett volna kérnem. De Rick Berman meggyőzött engem, azt mondta, hogy bármilyen film kedvéért, amit csak csinálni akarok, el fog engedni. Hét éven keresztül be is tartotta a szavát."

emTV.hu // TrekMovie

Csatlakozz az Űrszekerek közösségi flottához, kérjük támogasd csapatunkat!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr4114196331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása