Egy dupla Kirköt kérek

2018. július 05. 16:00 - FCs.

Heti hírösszefoglaló

Friss információmorzsák jönnek a Discovery-ről, a Kelvin mozifilmekről és persze Picard kapitány visszatéréséről, ezenkívül George Takei egy dokumentumfilmben gyűjti össze a rajongói élet történelmi sarokköveit, a Discovery maszkmestere klingonná változtat egy betegséggel küzdő rajongót, Kirk kapitányról pedig whiskey-t neveznek el. Mindezek mellett közeledik a San Diego Comic Con is, ahol óriási Discovery panel, és elsöprő mennyiségű merchandising lesz jelen.

news.jpg

Star Trek és Transformers crossover készül a IDW-nál. A képregény hivatalos szinopszisa szerint a teljesen váratlan crossover összehozza a legnagyobbak közé tartozó két science-fiction univerzumot – "a klasszikus rajzfilmsorozataik stílusában! Az ötéves küldetés találkozik a négymillió éves háborúval!" Az első rész borítója már megtekinthető.

Zachary Quinto (Spock, Kelvin) azt mondja, hogy a Tarantino ötlete alapján készülő Trek moziban a Kelvin csapaté lesz a főszerep. A negyedik moziban viszont tuti, hogy Chris Hemsworth végig szerepeleni fog. Reméljük, hogy Jennifer Morrison is.

A UK Mirror belső forrásra hivatkozva tudni véli, hogy Patrick Stewart tárgyalásokon vesz részt, hogy újra Picard kapitány lehessen: "A sztár nagyon szeretné újra feleleveníteni a leghíresebb szerepét – a megállapodás már majdnem nyélbe ütötték." Az erősen pletykának tűnő információ szerint "van még néhány olyan aspektusa az egyezkedésnek, amit véglegesíteni kell, de szóbeli megállapodás van minden oldalról."

Jonathan Frakes (Riker, TNG) és Robert Duncan McNeill (Paris, Voyager) is rendez a The Orville második évadában, Halston Sage (Alara) viszont a Netflix romkomjában, a The Last Summerben is szerepet kapott, így nem biztos, hogy a bivalyerős hölgyet az évad összes epizódjában látni fogjuk. Habár Robert Picardo (OSH, Voyager), mint Alara édesapja szintén visszatér, így egy-két epizódnyi jelenlét borítékolható, de sajnos a forgatások erősen átfedésben vannak.

Öt jelölésből kettőt zsebelt be a Star Trek: Discovery a negyvennegyedik Szaturnusz-díjátadó gálán. A sorozat lett a legjobb újmédiás széria, illetve a Michael Burnhamet alakító Sonequa Martin-Greent választották a televízió kategória legjobb színésznőjévé. Emellett a legjobb férfi mellékszereplő díját a Logan című filmben nyújtott alakításáért Patrick Stewart kapta, míg a legjobb televíziós sci-fi sorozat a The Orville lett! Gratulálunk!

Június 27-én hunyt el Harlan Ellison, a termékeny scifi szerző, akinek a Star Trek eredeti sorozatának (TOS) egyik legemlékezetesebb darabját, a Város az örökkévalóság peremén (The City on the Edge of Forever, 1x28) című epizódot is köszönhetjük. A több, mint ezer novellát, és számos egyéb televíziós forgatókönyvet jegyző író nyolcvannégy éves volt.

Gretchen J. Berg és Aaron Harberts távozása után átrendeződik a Discovery vezető stábja: James Duff, A főnök (The Closer) és a Gyilkos ügyek (Major Crimes) alkotója is csatlakozik, méghozzá vezető producerként, ezen kívül Olatunde Osunsanmi, aki az első évadban két epizódot is rendezett, társproducerből szintén vezető producerré lép elő. Jenny Lumet társproducer lett, ő egyébként már a második évadban jött besegíteni.

A From the Bridge című dokumentumfilmben George Takei (Sulu, TOS) történeti áttekintést végez. A produkció egy "filmes utazás, ami a scifi, a horror és a képregények iránti rajongás evolúcióját örökíti meg." A filmben többek között Stan Lee, Nichelle Nichols, Gene Simmons, Joe Dante, Tom DeSanto, Adam Nimoy, Bryan Fuller, Neal Adams, Doug Jones, Rod Roddenberry és Howard Roffman is megszólal, de eddig soha nem látott beszélgetéseket is látni fogunk Gene Roddenberry-vel és Leonard Nimoy-al. A rövid előzetes már megtekinthető.

A Make-A-Wish alapítvány és a Discovery-ben látható idegen lények kivitelezéséért felelős Alchemy Studios klingonná változtattak egy rajongót. Glenn Hetrick, a stúdió vezetője a sorozathoz hű kinézetet hozott össze a cisztás fibrózissal küzdő Easton számára, ennek örömére Kenneth Mitchell, Kol megformálója üdvözölte őt a Kor klánban.

Rick Berman szívesen gondol vissza azokra a rendezőkre, akiket a Star Trek színészei közül emelt ki: Jonathan Frakes (Riker, TNG), LeVar Burton (La Forge, TNG), Roxann Dawson (Torres, Voyager) és Robert Duncan McNeill (Paris, Voyager) színészi pályájuk mellett televíziós rendezőként is sikeres karriert futottak be. Berman azokra az A-listás sztárokra is büszke, akik a Star Trekben kapták első jelentősebb szerepüket: az egykori producer Dwayne Johnsont és Tom Hardyt említi.

A Silver Screen Bottling Company Star Trek licenszes szeszesitalokat kezd forgalmazni, az első ilyen termékük a James T. Kirk Bourbon Whiskey. A termék elkészítésében egyébként Mike Okuda, a veterán Star Trek grafikus is közreműködött. A limitált bourbon italok saját honlapot is kaptak, ahonnan meg is rendelhetők.

A San Diego Comic Con Discovery panelje a híres H előadóteremben lesz, ahol Hollywood legjelentősebb produkciói szokták képviseltetni magukat. A beszélgetésen a színészek közül Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Shazad Latif, Mary Wiseman, Anthony Rapp, Wilson Cruz, Mary Chieffo és Anson Mount lesz jelen, a producerek közül pedig Alex Kurtzman és Heather Kadin lesz látható. A panel moderátora Tig Notaro, aki szintén szerepelni fog a második évadban.

A San Diego Comic Conra egyébként rengeteg exkluzív Star Trek merchandising érkezik, többek között egy eredeti sorozatos romulán ragadozómadár, egyenruha színekben pompázó okostelefonos kártyatartók, egy csészealj szekciós egérpad, macskás felvarrók, valamint egy képeskönyv, ami eddig sosem látott jelenetek gondosan helyreállított képkockáit tartalmazza az eredeti sorozatból (TOS), és még a jó ég tudja, hogy mi minden.

emTV.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr7414094759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása