Rick Berman büszke azokra, akik a Star Trekben kezdték a karrierjüket

2018. július 01. 16:00 - FCs.

Dwayne Johnson a Voyagerből, Tom Hardy pedig a Nemezisből lőtt ki Hollywoodba

A Star Trek hivatalos oldala nemrég Rick Bermannal készített interjút, aki vezető producerként hordozta Roddenberry örökségét Az új nemzedék (TNG), a Deep Space Nine (DS9), a Voyager és az Enterprise idejében. Berman olyan A-listás mozicsillagokat említ, akik a Star Trekben kapták az első jelentős szerepüket, de emellett azokra az állandó Star Trek színészekre is kitért, akik egykori tehetségnevelő programjának köszönhetően a kamera másik oldalán is sikeres karriert futottak be.

Dwayne The Rock Johnsont és Tom Hardy-t talán egyetlen mozilátogató számára sem kell bemutatnunk, a két színész gyakorlatilag blockbustertől-blockbusterig közlekedik: Johnsont legutóbb a Jumanjiban és a Rampage – Tombolásban, Hardy-t pedig a Dunkirkben láthattuk, de hamarosan Venom szerepében is megcsodálhatjuk. A legújabb alakításaikon kívül mindketten hosszú ideig görgethető IMDB listával rendelkeznek, de a két színészben az is közös, hogy a Star Trek volt az egyik legelső jelentős szerepük, erre pedig Rick Berman is szívesen emlékszik vissza:

"Van pár színész, akiknek mi adtuk az első munkájukat, hogy aztán sikeresek legyenek. Olyanok, mint Dwayne Johnson, aki azt hiszem, hogy a Voyagerben szerepelt először, most pedig egy világhírű mozisztár. Ugyanez elmondható Tom Hardy-ról is, akinek még sohasem volt egy-két sornál nagyobb szerepe a Nemezis előtt. Most egy világszínvonalú mozisztár. Ez is jó érzés. Mindegyikben volt egy kis szerencse, de amikor valaki számára adsz egy első lehetőséget, amit a hasznukra tudnak fordítani és a tehetségük szárnya kap, amire karriert is építenek, az jó érzés."

Dwayne Johnson egy pendari harcost alakít a Voyager "Tsunkatse" (6x15) című epizódjában, ahol Hétkilenceddel kell felvennie a harcot egy brutális arénában. A norkádiaiak által üzemeltetett program egyébként a Star Trekben felbukkanó idegen sportok tetemes listáját erősíti.

Tom Hardy a tizedik Star Trek mozifilmben, a Nemezisben játszotta Picard klónját, Shinzont, aki gyökeresen eltérő életútja miatt diplomata helyett inkább főgonosz lett.

Berman korábbi programjának köszönhetően a Star Trek sorozatokban szereplő színészek közül többen a kamera mögött is eredményes pályafutást csináltak, ráadásul a mai napig aktív rendezőként tevékenykednek. Berman büszkeséggel gondol rájuk:

"Úgy érzem, hogy mindannyian hálásak, ami óriási érzés számomra. Jonathan [Frakes] esetében, aki még mindig nagyon közeli barátom, rendkívüli büszkeséggel tölt el, hogy feltártuk a képességeit, és végül példaként állhat a többiek előtt, mert minden leendő színész/rendező tudja, hogy azt kell tennie, amit Jonathan véghez vitt, és mindenki tudja, hogy Jonathan mi mindenen ment keresztül. Roxann [Dawson], Robbie [Duncan McNeill], LeVar [Burton] és még néhányak esetében hatalmas dolog, hogy olyan lehetőségekhez jutottak, amik hozzájárultak a karrierjükhöz, és egy teljesen új hivatást kaptak. A színészkedés mindig kísérletezéssel jár, egy második karrier pedig hasznos és elősegíti a kreativitást, na meg anyagilag is jövedelmező lehet. Tehát óriási érzés számomra..."

Az egykori producer kiemelten elégedett Jonathan Frakes életútjával és tevékenységével, Az új nemzedék (TNG) Riker parancsnokát alakító színész/rendező pedig az aktuális Star Trek sorozaton is aktívan dolgozik, hiszen a Discovery első évadában a "Despite Yourself" (1x10) című epizódot ő jegyzi, a második évadban pedig két további epizód rendezése fűződik majd a nevéhez:

"Elmondhatom nektek, hogy Jonathan volt az első, és talán a legsikeresebb a Star Trek vonatkozásában. Két mozifilmünket is megrendezte, aztán más mozikat is csinált, és rengeteget rendezett más tévésorozatokban is. Jonathant olyanok követték, mint LeVar Burton, Robbie Duncan McNeill és Roxann Dawson, akik figyelemreméltó rendezői munkákat teljesítettek, és mindannyian rendezőként folytatták a karrierjüket számos tévésorozatban. Mivel különböző sorozataink voltak, ezek a színészek, akiket említettem, ők négyen és a többiek, későbbi Star Trek sorozatokban is megbízásokat kaptak. Jonathan természetesen most Discovery-t rendez."

emTV.hu // TrekMovie

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr2414085299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása