Tig Notaro a Discovery-ben: "Azt sem tudom, miről beszélek"

2018. június 10. 16:00 - Dave // urszekerek.hu

Mathilde "Tig" Notaro színésznő, rádiós, író, humorista áprilisban csatlakozott a Discovery második évadának forgatásához, az akkori bejelentés szerint az eddig még nem látott USS Hiawatha csillaghajó főgépészét alakítva, Denise Reno néven, visszatérő mellékszereplőként. Karaktere akkori rövid leírása szerint kerekesszékkel közlekedő, szókimondó hölgy, aki időnként szívesen megmossa szemellenzős, begyepesedett kollégái fejét.

A fenti szerepre ezek alapján tökéletesen alkalmasnak tűnő, száraz humoráról, és ironikus stílusáról ismert stand-up-os humorista egyébként már a harmadik LGBTQ-szcénából érkezett művész a Discovery-ben (a Stamets hadnagyot alakító Anthony Rapp és a második évadban majd szintén vissza-visszatérő Wilson Cruz, azaz Dr. Hugh Culber mellett). A színésznő felesége Stephanie Allynne, két gyermeket, egy fiú ikerpárt nevelnek közösen.

Az Emmy-és Grammy-díjra is jelölt színésznő Stephen Colbert késő esti talk showjának vendégeként pár napja elárulta: karaktere földi nő lesz, parancsnoki rangban, és végleges neve is most derült ki: Jet Renonak fogják hívni. Itt azért feltételezhetjük, hogy egy főgépész nevében a "jet" valószínűleg a foglalkozására utaló becenév, ahogy Charles "Trip" Tucker III esetében is az Enterprise fedélzetén, vagyis a karakter teljes neve talán Denise "Jet" Reno lehet majd.

A forgatáson Tig Notaro számára főleg a műszaki kifejezések okoznak gondot – márpedig karakterének ezekből valószínűleg sokat kell kimondani.

"Olyan kellemetlen, nem értem a technoblablát. El sem tudom képzelni, éppen miről is beszélek. Régebben, ha sorozatokhoz vagy filmekhez szöveget tanultam, mindig magam elé tudtam képzelni, hogy miről is van szó, de itt a Star Trekben, nem tehetek mást, egyszerűen csak megjegyzem a szavakat."

Hozzátesszük: ezzel a legtöbb színész így volt a Trek-sorozatok forgatása során, Roddenberry erősen technológiára épített univerzumában következetesen felépített terminológia írta le a Föderáció világának műszaki alapvetését. Ugyanakkor még hardcore rajongóknak is be kell vallaniuk, az úgynevezett technoblablát időnként túlzásba is vitték, a klasszikus sorozatok közül leginkább a Voyagerben, ahol többek között a Janeway kapitányt alakító Kate Mulgrew-tól hallhattunk Tig Notaroéhoz hasonló panaszokat.

Még nem ismert, hány epizódban és milyen gyakorisággal láthatjuk a Hiawatha csillaghajót, illetve szókimondó főgépészét a valószínűleg csak 2019-ben visszatérő sorozatban.

emTV.hu // TrekCore // fotó: Jessica Chou / Variety

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr5414028856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása