A Star Trek színészei a Star Treken túl

2018. április 11. 16:00 - Menyhárt Attila

Korántsem lenne könnyű összeszámolni a Star Trek univerzumának hat élőszereplős sorozatának és tizenhárom mozifilmjének összes szereplőjét. Persze többüket a Gene Roddenberry által alkotott világon kívül is összehozta már a sors, no meg a hollywoodi szereplőválogatók. Útjaik néha keresztezték egymást – ezekből  szemezgetünk.

T.J. Hooker

William Shatner (Kirk, TOS) másik kultikus karaktere Thomas Jefferson Hooker, a Los Angeles-i rendőrség őrmestere, aki 1982 és 1986 között üldözte a bűnözőket. Leonard Nimoy-t (Spock, TOS) Hooker régi barátjaként, Paul McGuire hadnagy szerepében láthattuk a "Vengeance is Mine" (2x16) című részben, míg a második évadban a Deep Space Nine-ban (DS9) Vic Fontaine-t alakító James Darren csatlakozik az egységhez.

Colombo

Az 1976-os "Két detektív, egy gyilkosság" (6x1 'Fade in to Murder') című Colombo epizódban William Shatner (Kirk, TOS) egy híres színészt alakított, aki megpróbálta elkövetni a tökéletes gyilkosságot. Egy rövid cameo erejéig Walter Koenig is feltűnik a gyilkosság helyszínén, mint a nyomozócsoport tagja.

Shatner egyébként később is szerepelt a sorozatban, az 1994-es "Pillangó a sötétség árnyékában" (10x8 'Butterfly in Shades of Grey'), míg Leonard Nimoy (Spock, TOS) korábban, az 1973-as Gyilkosság a műtőasztalon (2x6 'A Stitch in Crime') című epizódban.

Mrs.Colombo

A ballonkabátos nyomozó rajongói az évek során feladták a reményt, hogy valaha is láthatják majd a feleségét, akit folyton emlegetett. 1979-ben elindult tehát egy tizenhárom részes sorozat, melynek főszereplője maga Mrs. Kate Colombo lett, bár valójában nem spinoffról volt szó, tehát a két szériának valójában nem volt köze egymáshoz. Ő pedig nem volt más, mint évekkel később az USS Voyager kapitánya, Kathryn Janeway-t alakító Kate Mulgrew. Az első epizódban vendégszereplőként felbukkan René Auberjonois (Odo, DS9) is. Sajnos a sorozat nem aratott osztatlan sikert, sőt, maga Peter Falk és a Columbo sorozat alkatói is kifejezetten elhatárolódtak tőle.

Quantum Leap – Az időutazó

Sam Beckett-et nem más alakítja, mint Scott Bakula, azaz Archer kapitány Enterprise-ból. Samnek természetesen van egy segítőtársa, Al Calavicci, aki holografikus formában igyekszik segíteni Samnek visszajutni saját korába. Az ő karakterét Dean Stockwell (Grat, Enterprise) alakította.

Szupercsapat

Bizonyára mindenki emlékszik Az új nemzedék (TNG) kissé kétbalkezes műszaki tisztjére, Reginald Barclay hadnagyra. A karaktert alakító Dwight Schultz egy másik híres sorozat A Szupercsapat (The A-Team) egyik emblematikus főszereplője volt 1983-1987 között. Ő volt a kissé flúgos, de briliáns Murdock, azonban ebben a szériában is több ismerős arcot fedezhetünk fel!

Gerrit Graham, aki a DS9 "Fogolyhajsza" (1x6 'Captive Pursuit'), illetve a Voyager "Halálvágy" (2x18 'Death Wish') című epizódjában láthatjuk, a 'Children of Jamestown' (1x3) epizódban egy vallási fanatikus csoport tagjaként szerepel. Andrew Robinson a Deep Space Nine szabója, azaz Garak a 'The Beast from the Belly of a Boeing' (1x13) és a 'The White Ballot' (2x12) című részben is felbukkan, Marc Alaimo (Dukat, DS9) pedig ebben a sorozatban is negatív karaktert játszott az ötödik évadban (5x13 'Without Reservations', képünkön).

A Voyager sorozat főkazonja, Anthony DeLongis (Culluh, Voyager) egy kiábrándult anarchista terroristát alakít, aki beleszeret egy multimilliomos lányába, akit a csoportjuk elrabol a 'Harder Than It Looks' (2x20) című epizódban, és a feljebb már említett Dean Stockwell (Grat, Enterprise) az 'A Small and Deadly War'-ban (1x5) egy Collins nevű rendőrtiszt szerepébe bújik.

emTV.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr8513824956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása