Patrick Stewart szívesen visszatérne a Star Trek univerzumba

2017. december 08. 08:35 - Annatal

Az ötlet nem először merült fel: Brannon Braga, a Star Trek univerzum egyik veterán alkotója még az ősszel a TrekMovie-nak beszélt elképzeléséről, melyben Picard kapitány Hetes, Data, a holografikus Doktor és még mások alkotta legjobb csapatát vezetné. Braga belehelyezné őket egy igazán rossz szituációba, ahol a legjobbat hozhatják ki magukból, amit a Csillagflotta felajánlhat. Lenne egy-két szereplő még és egy hajóra tenné őket, így mindenkiből kapnák egy keveset. A Variety megkérdezte Patrick Stewartot a Star Trekbe való visszatérésről.

"Oh, Uram! Nem is gondolhatom, hogy ez megtörténhet. Érzésem az, hogy nagyon régen szögre akasztottam az űrruhát és az egészet magam mögött hagytam. Talán ha valaki előjönne egy remek ötlettel, megcsinálnám. Egy dolog érdekelne, ha az elmúlt ötven év összes Star Trek szereposztásból összehoznának egy remek történetet.”

Hasonlóra már volt példa a Star Trek univerzumban, amikor a Nemzedékek című filmben Kirk (William Shatner) és Picard együttműködésére volt szükség, hogy legyőzzék Dr. Sorant, és megmentsék a Veridian IV lakóit.

Ha nekem is lehetne beleszólásom, akkor beválogatnám még a csapatba Rikert, Troi-t, Worfot, Spockot, Tuvokot, Jadzia Daxot, Bashir doktort, Sisko kapitányt, és az alakváltó Odo-t. És talán a két leghíresebb ferengit, Quarkot és Romot sem lehetne kihagyni. Vajon ki más tudná megszerezni, megbütykölni a félig-meddig illegális holmikat, vagy a fú alatt, kocsmákban terjedő híreket? Vajon Jadzia, Hetes és Deanna Troi jó barátnők lennének? Worf, Jadzia, és Will és Deanna  mennének dupla randira? Odo hogyan tudna beilleszkedni a biztonságiak csapatába? Vajon lenne, aki nem tudja elfogadni származása, szokásai, képességei miatt? Hogyan boldogulna egymással Spock és Tuvok, a két nagyon különböző vulkáni? Ha az összes hajóorvos bevonnánk egy közös konzíliumba, vajon lenne olyan betegség vagy sérülés, amit nem tudnának sikeresen kezelni? Hogyan is alakulhat bármilyen küldetés, kaland, mentőakció, ha ennyi briliáns elme, és feddhetetlen jellem dolgozik össze?

Nos, ameddig nincs meg a stúdió szándéka, hogy leforgasson egy a régi iskola féle Star Trek szereplőket felvonultató crossover mozifilmet, a lehetőségeknek csak a fantáziánk szabhat határt.

Szerintetek ki lehetne még belevenni a csapatba? Milyen személyes helyzeteket lehetne teremteni egy ennyire vegyes csapatban? Mit hogyan viselnének el az egyes szereplők? Kommenteljetek itt, vagy Facebookon, és írjátok meg, hogy ki milyen helyzetet teremtene egy ilyen filmben!

emTV.hu // TrekMovie // Variety

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr5013455575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása