Elfogadták az akcentusomat – Michelle Yeoh a kiejtéséről is beszélt

2017. szeptember 23. 18:00 - FCs.

A CBS News interjújában a Philippa Georgiou kapitányt megszemélyesítő Michael Yeoh új részleteket tárt fel a karaktere jelleméről. A beszélgetésből kiderült, hogy a USS Shenzhou kapitánya milyen viszonyban áll a legénységével, milyen irányelvek alapján gondolkodik, illetve szokatlan akcentusáról is szó esik. Az interjú legfontosabb részletei a kattintás után!

Georgiou hátteréről korábban is esett szó, a színésznő ezúttal is mélyebb képet ad a kapitány világlátásáról:

Georgiou kapitány született felfedező. Imádja az univerzumot, de emellett egy háborús veterán, most viszont egy békés időszak jellemzi a Föderációt.Ő még mindig őrzi a reményt az emberiséggel kapcsolatban; nagyon erősen hisz benne, hogy a jóság még mindig megvan valahol, és [a Föderáció] mindig abból a megközelítésből indul ki, ami a Csillagflotta egyik alapelve.

Nem vonulunk be fegyverrel a kezünkbe sehova, és nem mondjuk, hogy jöttünk elfoglalni ezt a területet; hanem békével érkezünk. Az egyenlőségért, a szabadságért és az együttműködésért dolgozunk- és ez az, ami az ő [Georgiou] alapelveit képezi.

Imádom benne, hogy nagyszerű humora van. Amikor a parancsnoki hídon van, a híd a családja, ahol érezhető a tisztelet és a szeretet. Olyan, mintha az apjuk és az anyjuk lenne, ők pedig feltétel nélkül bíznak benne, bármit is mond nekik, mert mindig kivezeti őket a veszélyből a biztonságba – és gondozza, tanítja őket... szerintem ez a dolga egy kapitánynak."

A színésznő szerint az erős női karakterek szerepeltetése aktuális helyzetünkre is megfelelő rávilágítást és iránymutatást adhat:

"Nagyon szerencsés vagyok, mert a filmkészítők, a showrunnerek úgy érzik, hogy egy erős, rátermett szerepet képviselek.

Egy igazi áldás számunkra, hogy lehetőségünk van olyan állítást tenni, ami kimondja, hogy »Ez lesz a jövő. Bárki is kapja a megbízást, csak hajtsa végre – teljesen mindegy, hogy férfi vagy nő, vagy egy másik nép képviselője, mert a jövőben egy fajhoz tartozunk. Emberek vagyunk. A Földről származunk, együtt dolgozunk, megvédjük az otthonunkat.«

Ez rendkívül fontos, mert manapság a saját csatáinkat vívjuk meg a fenntartható fejlődés érdekében – az egyik ezek közül a nemi egyenlőség, és a nők előre jutása. A szegénység felszámolása mellett ez is egy feladat.
Remélhetőleg a Star Trek-ben – ami kétszáz évvel a jövőben játszódik – ezek a kérdések egyértelműen a múlt problémái lesznek."

Végül a színésznő egyedi kiejtése is szóba került:

"Egyik showrunner vagy rendező sem keresett fel azzal, hogy »Tudnál amerikai akcentussal beszélni?« Elfogadták az akcentusomat. Úgy gondolom, hogy érdekessé teszi a kiejtésemet, hogy nem amerikai és nem is brit.

Valahol a kettő között van. Néha, bizonyos szavak értelmezése közben azt gondolhatod, hogy »Ez egy kicsit amerikai módon hangzott, nem?« Aztán valami olyasmit hallasz, amire azt mondanád, hogy »Ez egy kicsit brit jellegű volt.« Ezután pedig »Ez egy kicsit most Ázsiai.« Ez vagyok én."

Előzetesek, jelenetek, valamint interjúk a szereplőkkel szintén magyarul feliratozva az emTV.hu Indavideó csatornáján!

A Star Trek: Discovery világpremiere szeptember 24-én lesz a CBS csatornán, ezt követően pedig hetente új résszel jelentkezik majd a CBS All Access nevű streaming szolgáltatásban. A sorozatot az Egyesült Államokon kívül a Netflix forgalmazza, így szeptember 25-től, hétfőtől hazánkban is elérhető lesz, és szintén heti egy rész kerül majd fel.

A sorozattal kapcsolatos további posztjainkért kattintsatok ide!

emTV.hu // TrekCore

További cikkek a Star Trek világából az Űrszekerek Facebook oldalán! Még több Star Trek: Discovery-ért érdemes ellátogatni a sorozattal magyar nyelven foglalkozó oldalunkra – a jó társaságért pedig nézzetek be a rajongói csoportba!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr6212887346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása