Kulisszatitkok a Star Trek: Discovery két kapitányáról

2017. szeptember 15. 16:55 - Idaho Ida

A leginkább szembetűnő újdonság a Star Trek: Discovery-ben, hogy nem a kapitány szemszögéből látjuk a történéseket, hanem az első tiszt, Michael Burnham van a középpontban, akit Soneqa Martin-Green játszik. Ahogy kiderült, Burnham két kapitányt is szolgál az első évadban, először a USS Shenzou kapitányát, Philippa Georgiou-t (Michelle Yeoh), utána pedig a USS Discovery-n Gabriel Lorca (Jason Isaacs) parancsnoksága alá kerül. A startrek.com faggatta Yeoh-t és Isaacs-et a két különböző jellemű kapitányról, és kapcsolatukról Michael Burnhammel, ebben a cikkben ennek az összefoglalóját olvashatjátok.

Georgiou – Burnham optimista mentora

Michelle Yeoh részletes leírást adott az általa alakított Georgiou kapitányról:

"Tudom, hogy háborús veterán. Látta a háború borzalmait, ez átjön a párbeszédein keresztül is. De nagyon jószívű személy. Ha a legfontosabb jellemzőjét keresem, akkor a szíve mélyén igazi felfedező. Imádja az univerzumot. Imádja a képességet és lehetőséget, hogy új csillagokat láthasson, új szupernóvák születését figyelhesse meg. Ez mindig is lenyűgözte. Ezt szeretem igazán ebben a karakterben. Nem cinikus. Nem fáradt bele ezekbe a dolgokba. Ő hisz – határozottan hisz – a reményben és az emberiség jóságában. Nagyon tiszta érzés egy ilyen karaktert játszani, előtérbe hozni, miközben azért nagyon okos is. Máskülönben már réges-rég halott lenne (nevet). Az űr egy elég veszélyes hely."

Részletesen mesélt a Sarek, Georgiou és Michael Burnham közötti hosszú kapcsolatról és háttértörténetről:

"Ő mindenképpen Michael Burnham mentora, már jó ideje… már az előzetesből is kiderül, hogy legalább hét éve vannak együtt. Egyértelműen ő az, aki tanítja, és megpróbálja a helyes úton terelgetni. De (Burnham) háttere borzasztóan érdekes, mert ő az egyetlen ember. Elfelejtette, hogy ember, mert a Vulkánon nőtt fel. Jobban vulkáni lett, mint a Vulkán maga. Sokkal mélyebben győzte le önmagát, mint az gondolnánk. Mert ez brutális. Nem tudom, hogy élheti túl bárki is, hacsak nem vulkáni, mindazt a tréninget, amin keresztül kell menniük, hogy kontrollálni tudják az érzéseiket, amíg már minden csak a logikáról szól, és teljesen egyértelmű, és ilyesmi."

Sarek, Spock édespja jó barátja Georgiou kapitánynak, és igazán hitt abban, hogy Georgiou kapitány képes lesz arra, visszacsepegtesse az emberiség jó tulajdonságait Burnhambe, hiszen ő mégiscsak egy emberi lény, nem? Nem tagadhatod meg azt, hogy ki vagy valójában. Szóval ez nem csak az űr, új barátok, új kultúrák, új fajok felfedezéséről szól, hanem az önismeretről is. És ez igazán különlegessé válik Sonequa karakterére is, hiszen ő úgy áll hozzá, hogy "én vulkáni vagyok a vulkániaktól". Georgiou kapitány ránéz, és azt mondja "ó, tényleg? Majd meglátjuk!"

Lorca – egy teljesen más kapitány

Jason Isaacs színész Lorca kapitányról beszélt, és hogy mi vonzotta őt a szerepben. A jellemzéséből láthatjuk, hogy Lorcának és Georgiounak teljesen más a stílusa:

"... a tény, hogy nem ugyanazt az utat jártam be újra, és újra, hogy rejtett mélységei vannak ennek a férfinak, az, hogy különböző szituációkra egészen meglepő módon reagál, az, hogy másképp viselkedik az emberekkel, akik… akik ismerik önmagukat, és akik nem. Bizonyos dolgokkal kapcsolatban elutasító. Az, hogy felismerhetően emberi, és hogy a története a mi jelenünkből született, hogy elmesélje a jelenünket, ezt az igazán aggasztó, és sötét időszakot, amiben élünk, ezt a megosztó időszakot."

Beszéltek Lorca és Burnham kapcsolatáról is, ami szintén nagyon különbözik a Georgiou-val való viszonyától:

"Hatalmas lehetőséget látok benne, és nagyon érdekel, de ez talán némileg, remélhetőleg, érdekes és rejtélyes lesz az embereknek, és elgondolkodnak rajta, hogy ez miért van. És persze nem olyan nehéz kitalálni, miért van... Ránézel, és látod, hogy hihetetlenül képességei vannak. Egy igazán, hihetetlenül tehetséges karakter. A Vulkánon nevelték, és a szárnyaim alatt afféle második esélyt kap. De egyben egy nagyon karizmatikus személy, a kamera előtt, és azon kívül is, mármint Sonequa, szóval tulajdonképpen szép lassan mindenkit behálózott."

Jelenetek, előzetesek, valamint interjúk a szereplőkkel magyarul feliratozva az emTV.hu Indavideó csatornáján!

A Star Trek: Discovery világpremiere szeptember 24-én lesz a CBS csatornán, ezt követően pedig hetente új résszel jelentkezik majd a CBS All Access nevű streaming szolgáltatásban. A sorozatot az Egyesült Államokon kívül a Netflix forgalmazza, így szeptember 25-től, hétfőtől hazánkban is elérhető lesz, és szintén heti egy rész kerül majd fel.

A sorozattal kapcsolatos további posztjainkért kattintsatok ide!

emTV.hu // TrekMovie

További cikkek a Star Trek világából az Űrszekerek Facebook oldalán! Még több Star Trek: Discovery-ért érdemes ellátogatni a sorozattal magyar nyelven foglalkozó oldalunkra – a jó társaságért pedig nézzetek be a rajongói csoportba!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr9612830970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása