Star Trek: Discovery a 2017-es nyári TCA-n

2017. augusztus 02. 21:00 - FCs.

A Discovery alkotói és a színészgárda a nyári Televíziós Kritikusok Szövetsége rendezvényén is tiszteletét tette. Az eseményen a Jeff Russo által komponált főcímzene is elhangzott. Az alkotók közül Alex Kurtzman, Aaron Harberts, Gretchen Berg, Heather Kadin, Akiva Goldsman, a színészek közül pedig Sonequa Martin-Green (Michael Burnham), Jason Isaacs (Gabriel Lorca kapitány), James Frain (Sarek nagykövet), valamit Mary Chieffo (L’Rell) jelent meg.

std_cast_tca.jpg

Az alkotók és a színészek egyaránt kiemelték, hogy a sorozat által bemutatott nehéz, háborús idők közepette a szereplőknek újra és újra meg kell küzdeniük azért a célért, ami a később játszódó Star Trek sorozatok és filmek optimista, felvilágosultabb alapelveit képezik.

Akiva Goldman ezúttal is hangsúlyozta, hogy az átívelő történetszál sokkal erősebben jelen lesz, mint a korábbi Star Trek sorozatokban:

"Meglátjátok majd, hogy sokkal szerializáltabb lesz, mint a Deep Space Nine, még az utolsó évadoknál is…"

A producerek és színészek egyetértenek abban, hogy az aprólékos és precíz szakmai hozzáállás, amely a bemutató többszöri csúszását eredményezte, végül rendkívüli módon megtérül majd a sorozat minőségét illetően. A készítők nagy erőket fektettek abba, hogy az új történet illeszkedjen az eddigi kánonba, ami meglehetősen nagy kihívást jelentett.

Sarek és Michael Burnham kapcsolata kulcsszerepet játszik majd a sztoriban. Nem feltétlenül féltestvéri, hanem inkább afféle örökbefogadott viszonyra kell gondolni. A főhős döntéseit nagymértékben befolyásolja a tény, hogy egy Vulkánon nevelkedett emberről van szó.

Bryan Fuller sokat emlegetett távozásáról is szó esett. Bár Fuller elment, meglátásait erősen magán hordozza majd a végeredmény. Kurtzman és ő egy prémium kábelszolgáltatóhoz méltó sorozatot álmodott meg, elsöprő érzelmi dinamikával és karakterekkel. A klingonok új megjelenése is Fullerhez köthető. A koncepció szerint a klingonok sokszínűek, sok esetben eltérnek egymástól, és ők nem csupán az univerzum banditái, gonosztevői.

A bemutatott másfél perces főcímzene minden epizódban vágatlanul jelen lesz. A jelenlévők szerint a mű kezdete tartalmaz némi ismerős összetevőt az eredeti sorozat zenéjéből, ami aztán egy sajátos, önálló irányt vesz. A végén aztán újra visszatér az Alexander Courage által szerzett eredeti témához. A bemutatott videón Russo egy hatvan tagú zenekarral adta elő a zenei darabot. Akik hallották, egyöntetűen le vannak nyűgözve a végeredménytől. Meghatottságukról többen a Twitteren számoltak be nagyvilágnak.

A CBS minden epizód után egy kibeszélőműsort is programjára tűz. A koncepció hasonló lesz az AMC által már bejáratott Talking Deadhez és Talking Saulhoz (amik a The Walking Dead és a Better Call Saul kísérőműsorai). A harminc-negyven perces Talking Trek gyártására a CBS az Embassy Row nevű céget kérte fel, mely az említett kibeszélő műsorokért is felelős.

Ha nem akartok lemaradni a Star Trek: Discovery legfrissebb híreiről, érdemes lájkolnotok a sorozattal magyar nyelven foglalkozó Facebook oldalunkat – a jó társaságért pedig nézzetek be a rajongói csoportunkba!

emTV.hu // TrekMovie

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr512715910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása