Csillagflotta egyenruha és kellék kiállítás a Comic Conon

2017. július 22. 09:00 - Dave // urszekerek.hu

Kevés készülő sorozat rajongói láthatják a bemutató előtt két hónappal saját szemükkel, közvetlen közelről, életnagyságban a még forgatás alatt lévő produkció eredeti díszletelemeit, kellékeit és jelmezeit. A Star Trek: Discovery esetében a készítők bátran meglépték ezt, az ezen a hétvégén megrendezésre kerülő San Diego-i Comic Conon, ahol a fenti tárgyakból összeállított tárlaton hatalmas a látogatói érdeklődés. Összeállításunk első részében a Csillagflottához kötődő kellékeit, jelmezeit vesszük sorra.

std_uniform.jpg

Egy hónapja infografikán számoltunk be az új sorozat egyenruha-típusairól, a galériába ellátogatók most élőben is láthatják ezeket. A Svájcból hozott textíliákból Gersha Philips jelmeztervező irányítása alatt készültek az új uniformisok.

sdcc17_dscgallery_starfleet_costumes_29.jpg

A hosszú ujjú, arany díszítő elemekkel ellátott kapitányi egyenruhát már láthattuk például Lorca vagy Georgiou kapitányokon, ám most itt van egy másik, könyékig érő, eltérő díszítésű variáns is.

sdcc17_dscgallery_starfleet_costumes_23.jpg

Az orvosi személyzet egyenruhája a főtisztek uniformisának "kórházi fehér" változata.

sdcc17_dscgallery_starfleet_costumes_05.jpg

A taktikai egyenruhát többfunkciós mellény egészíti ki, melyen fegyverhordó öv, illetve a vállrészén jelzőfények is helyet kaptak – praktikus!

sdcc17_dscgallery_starfleet_costumes_33.jpg

Az előzetesben már látott, hosszútávú küldetésekre is alkalmas űrruhát az Egyesült Királyságban készítették. Alapjuk nagy sűrűségű, egyben kiöntött habszivacs anyag, melyet üvegszálas réteggel vontak be. Ezután darabolták további részekre, hogy viselete kényelmes legyen az adott színész számára. A sisak teljesen átlátszó része préselt műanyagból készült, szintén 3D nyomtató által előkészítve, hogy tökéletesen illeszkedjen a szkafander keretéhez. Az űrruha, részletgazdag kidolgozásával bármelyik kortárs science-fiction mozifilmben megállná a helyét.

sdcc17_dscgallery_fed_costumes_05.jpg

Sarek tógaszerű vulkáni díszruháját szintén Gersha Philips jelmeztervező álmodta meg.

sdcc17_dscgallery_fed_costumes_01.jpg

Az űrcsibész Mudd javarészt bőrből készült ruháját Adam Ant (Stuart Leslie Goddard) ötlete nyomán szintén Gersha Philips tervezte meg.

std_jelvenyek.jpg

A jelvények a Csillagflotta szolgálati részlegek szerint különböznek egymástól: parancsnoki - arany, tudományos és orvosi – ezüst, műveleti – réz színű, a jelvény ezen kívül a tiszti rangot is jelöli a már megszokott rangjelzés pöttyökkel. A jelvények negatívjai 3D nyomtató segítségével készültek, az öntőformákba azután szilícium-bronz került, végül ékszerészek csiszolták, és látták el megfelelő színű fényezéssel az öntvényeket.

qmx_badges.jpg

A QMx merchandise replika utánzatokat gyártó cég máris kínálja a négyféle jelvényt, melyek némileg egyszerűsített, fémből készült változatok, rangjelzés-pöttyök nélkül. A jelvény replikákat tű használata nélkül, mágnesesen rögzíthetjük ruhánkhoz.

sdcc17_dscgallery_starfleet_props_07.jpg

Először láthatjuk ilyen közelről és ilyen részletességgel a filmsorozatban használt kézi eszközöket. A felderítő küldetések alapkelléke, a szkennelés és adatrögzítés standard eszköze a trikorder. A teljes egészében 3D-nyomtatóval készült kellék egy önállóan is használható kézi szkennelőegységet is rejt magában. A trikorder kijelzője mögött egyébként egy okostelefon bújik meg, és a rajta lejátszott videó szolgáltatja majd a szkenneléskor látható képeket.

sdcc17_dscgallery_starfleet_props_01.jpg

Az erősen az eredeti sorozatbeli elődjére emlékeztető, felnyitható fedelű kommunikátor nagyrészt horganyzott alumíniumból készült.

sdcc17_dscgallery_starfleet_props_03.jpgFézerpisztoly

sdcc17_dscgallery_starfleet_props_11.jpgFézerpuska

sdcc17_dscgallery_fed_costumes_07.jpg

Az egyik fő vulkáni hitvallást szimbolizáló IDIC-medál szintén csodálatosan kidolgozott kiegészítő. (Infinite Diversity in Infinite Combinations, azaz Végtelen Változatosság – Végtelen Kombinációban – szól a vulkáni jelmondat)

sdcc17_dscgallery_02.jpg

A kiállítóhelyen minden további felár nélkül fényképezkedhetünk a kapitányi székben. A zöld háttérrel készült fotó némi utómunka után az email fiókunkba érkezik, készen állva a közösségi oldalakon történő megosztásra.

sdcc17_dscgallery_03.jpg

A székben ülő látogatók a karfába épített vezérlőpaneleket is közelről szemügyre vehetik.

A kiállítás pár háztömbnyire a Comic Con tényleges helyszínétől (a San Diego Convention Centertől), a Michael J. Wolf Képzőművészeti Galériában kapott helyet. További nagy felbontású képek itt!

Itt találod a második és a harmadik részt!

Ha nem akartok lemaradni a Star Trek: Discovery-vel kapcsolatos legfrissebb hírekről, érdemes lájkolnotok a sorozattal magyar nyelven foglalkozó Facebook oldalunkat!

emTV.hu // TrekMovie

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr5212679949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása