Klingon invázió – az ellenség ruhái és eszközei

2017. július 22. 16:45 - Dave // urszekerek.hu

Az új sorozat kellékeit és jelmezeit felvonultató kiállításról a föderációs eszközöket és ruhákat már bemutattuk előző cikkünkben. Összeállításunk második részében a klingonokhoz látogatunk el, és meggyőződhetünk róla, hogy a Star Trek: Discovery díszlet-és jelmeztervező stábja itt is valami lenyűgözőt alkotott. Ezeket a ruhákat és fegyvereket látva, legszívesebben szinte azonnal belemerülnénk a sorozat világába.

sdcc17_dscgallery01.jpg

Harci sisak

Minden harcosnak egyedi felszerelése és páncélja van, ez a sisak magas rangú klingon tiszté. Az egész testet beborító páncélzatból a gallérrésznél a sisak ki-és visszahúzható, ezt fizikai elemek és vizuális effektek (CGI) kombinációjával érik majd el. Készült az Alchemy Studios-ban, Glenn Hetrick és Neville Page tervei alapján.

sdcc17_dscgallery02.jpg"Fáklyavivő" – teljes harci páncélzat

Űrruhaként és harci páncélként is szolgál a kiállítás talán legnagyobb érdeklődést kiváltó ruhadarabja, melyet egyetlen harcos, a Fáklyavivő fog majd viselni. Az ő rituális feladata egészen különleges: először egy szertartás keretében választják meg, majd később ő hívja össze egy ceremoniális obeliszk aktiválásával a klingon házakat, hogy harcra egyesüljenek. A Fáklyavivőt már láthattuk a májusi előzetesben is, melynek során a szintén űrruhába beöltözött Michael Burnhammel vívott "űrcsatát" a klingon hajó külső burkolatán.

A páncélzat mintegy száz individuális alkotóelemből épül fel, melyeket a legmodernebb 3D nyomtatási eljárásokkal állítottak elő, Neville Page digitális tervei alapján. Page egyébként concept / creature designerként mindhárom Kelvin-idővonalon játszódó Star Trek mozifilmben jelen volt, számos űrlény, díszlet-elem, illetve ruházat végső megjelenése neki köszönhető.

sdcc17_dscgallery03.jpg
A Gentle Giant cég, mely főleg élethű modelljeiről, szobrairól, akciófiguráiról ismert, pedig máris prezentálta kiállítóstandján a Fáklyavivő replika szobrát, mely ugyan nem életnagyságú, de kidolgozottsága és részletgazdagsága az eredeti, forgatáson használt ruhával vetekszik. A figura teljes egészében 3D nyomtatással készült, a bonyolultsága miatt nem is lehetett volna más technológiával előállítani ilyen pontos másolatot.

A Gentle Giant egyúttal bejelentette: megszerezték a licencet a Star Trek: Discovery-re, így a sorozatban látható karakterek, illetve eszközök hamarosan megvásárolható replika-másolatként, illetve figuraként köszönnek majd vissza a cég merchandise kínálatában.

sdcc17_dscgallery04.jpgT’Kuvma Háza – női egyenruha

Ezúttal nem 3D nyomtatás segítette az alkotókat: kézzel, részről-részre állították össze a ruhát alkotóelemeiből, textúramintázattal préselt és festett bőrdarabokból. A tervezők, Gersha Phillips és Suttirat Anne Larlarb munkáját mintegy tíz fős csapat segítette, akiknek száztíz munkaórába telt egy-egy jelmez előállítása!

sdcc17_dscgallery05.jpgT’Kuvma Háza – férfi egyenruha

A becsület útját bejárt Kahless és a klingon ősök előtt tiszteleg ez a szürkés tónusú egyenruha is.

sdcc17_dscgallery06.jpgBat’leth

A klingonok elsődleges fegyvere. Eredeti modellje sűrű habszivacsból készült, majd 3D-modell készült róla, melynek alapján alumíniumból, marással lett előállítva a végleges forma. A markolatot kézzel faragták, és később gumiborítást kapott.

sdcc17_dscgallery07.jpgA Fáklyavivő D’k tahg tőre

Ceremoniális kézifegyver, a Fáklyavivő harci páncélzatának része. Készült az Alchemy Studios-ban, Glenn Hetrick és Neville Page tervei alapján, és ahogy a többi klingon harci öltözék, sisak, és fegyver is, javarészt Az új nemzedék (TNG) sorozatban látott klingon fegyverekre alapozva tervezték, de más sorozatok, filmek látványvilágát is figyelembe véve. Így alapul vették, de jelentősen ki is egészítették az eredeti sorozat és mozifilmek klingonjainak harci kultúráját is.

sdcc17_dscgallery08.jpgDiszruptor

Valamennyi klingon harcosnál megtalálható kézi energiafegyver. Alapvetően a TNG diszruptorainak mintájára készült, teljes egészében 3D nyomtatással. Belsejében egy alumínium burkolatú üregben kapott helyett az elektronika és az azt ellátó elemek is.

sdcc17_dscgallery09.jpgDiszruptorpuska

A kézifegyver meglehetősen harciasra sikerült karabélyváltozata.

sdcc17_dscgallery10.jpgMek’leth

A közelharc kézifegyvere – többféle változatban készült, a harcosnak, illetve házának megfelelő individuális díszítéssel ellátva. Alapja szintén kézileg formázott habszivacs-modell, a végleges verzió erről mintázva alumíniumból, marással készült.

További nagy felbontású képek itt, itt és itt.

Itt találod az első és a harmadik részt!

Ha nem akartok lemaradni a Star Trek: Discovery-vel kapcsolatos legfrissebb hírekről, érdemes lájkolnotok a sorozattal magyar nyelven foglalkozó Facebook oldalunkat!

emTV.hu // TrekMovie

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr1012681073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása