Friss hírek Torontóból – a Discovery forgatásáról

2017. június 25. 14:45 - Dave // urszekerek.hu

Június már egyértelműen a Star Trek: Discovery hónapja, hiszen az előzetes megjelenése óta szinte naponta kapjuk az újabb híreket, képeket, és utalásokat az új sorozatra vonatkozóan. Mindezekről hamarosan egy összefoglaló cikkben is beszámolunk, ám előtte következzenek a sorozattal kapcsolatos legfrissebb hírek egyebek mellett a sorozatban megjelenő helyszínekről, illetve Lorca kapitányról!

lorca.jpg

A tegnapi nap sem volt másképp: Jason Isaacs, aki a USS Discovery kapitányát, Gabriel Lorcát alakítja, és pár napja már egyenruhában is láthattuk egy fényképen, csatlakozott a torontói forgatásokhoz, de ezt megelőzően úgynevezett lifecast lenyomatot vettek az arcáról, a meglehetősen kellemetlennek tűnő folyamatot a színész Instagram videóban is megosztotta:

Bár az első fotó alapján Lorca kapitány valószínűleg földi ember (vagy a földihez nagyon hasonlító humanoid faj tagja), ennek ellenére szükséges az efféle maszkminta egyszeri elkészítése a forgatások előtt, mert ezek segítségével különféle prosztetikus kiegészítőket tudnak később a maszkmesterek készíteni: sebek, forradások, hegek, égési sérülések, stb, de ide tartoznak például a vulkáni fülek, vagy a klingon homlokredők is. Lehet, hogy apró utalás mindez arra, hogy a kapitány esetleg mégis például vulkáni lesz, netán meg fog sérülni az arca a cselekmény során? Egyúttal az is kiderült, hogy a kapitány keresztneve Gabriel lesz, ezzel viszont megerősítve földi származásának valószínűségét.

Doug Jones (a telapatikus képességekkel bíró idegen fajú Saru hadnagy) kénytelen volt lemondani a megjelenését az erre a hétvégére tervezett Fanboy Expo találkozón Knoxville-ban, a sorozat forgatása során szerzett sérülése miatt. A színész kissé túlzásba esett az egyik akciójelenet forgatása során, és könnyebb vállsérülést szenvedett, emiatt Torontóban kellett maradnia. Rajongóit Twitter videóban nyugtatta meg:

Egy, a Toronto Starban megjelent cikk a város növekvő filmipari beruházásait elemzi, így szóba került a helyi Pinewood Stúdióban forgó Star Trek: Discovery is. Mint arról már korábban is beszámoltunk, a sorozat fő forgatási helyszíne a stúdió legnagyobb műterme, ahol korábban például a Tűzgyűrű (Pacific Rim), az Öngyilkos osztag (Suicide Squad) vagy az új Emlékmás (Total Recall) is készült. Jelenleg a következő sci-fi sorozatok készülnek a már Hollywood North-ként emlegetett Torontóban: Star Trek: Discovery, 12 majom, The Strain – A kór, Dark Matter, Killjoys, Shadowhunters.

A Toronto Star cikke megemlít egy izgalmas érdekességet is: a cikk írása idején a stúdió díszletmunkásai éppen a STARFLEET COMMAND feliratot festették fel gondosan egy beton díszlet elemre, mely egy túlnyomórészt szürke, militáris megjelenésű, impozáns épületkulissza része.

Természetesen várható volt a Csillagflotta Főhadiszállás, illetve a Csillagflotta Főparancsnokság valamilyen formában való megjelenése, főleg, hogy a casting hírekben több admirálisi rangú karakterről is olvashattunk, legutóbb például Anderson admirálisról, akit Terry Serpico alakít.

A Csillagflotta San Francisco-i főhadiszállását eddig is több Star Trek sorozatban és filmben, sőt a Star Trek Online játékban is láthattuk már. Az eredeti sorozatban nem, de a hozzá kapcsolódó mozifilmekben is feltűnt, sőt az Enterprise sorozatban is. A kilencvenes és kétezres években szinte mindig a kaliforniai San Fernando völgyben található Tillman Water Reclamation Plant (víztisztító) futurisztikus megjelenésű ipari létesítményét használták a Csillagflotta Főhadiszállás külső ábrázolására – a Discovery esetében nem valószínű, hogy a jól ismert épület ismét felbukkan.

Ha nem akartok lemaradni a Star Trek: Discovery-vel kapcsolatos legfrissebb hírekről, érdemes lájkolnotok a sorozattal magyar nyelven foglalkozó Facebook oldalunkat!

emTV.hu // TrekMovie

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr2712619209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása