Hét karakter, akiket Marina Sirtis alakíthatna a Discovery-ben

2018. május 12. 16:00 - FCs.

Az új nemzedék (TNG) Troi tanácsadóját alakító színésznő egyszer csak Torontóban bukkant fel, ráadásul pont a Discovery második évadának a forgatási helyszínén. A látogatás után érkező Twitter bejegyzések áradata természetesen beindította a követők fantáziáját, a TrekMovie ezért úgy döntött, hogy érdemes lovat adni a hajmeresztő spekulációkat produkáló rajongók alá: tételezzük fel, hogy Marina Sirtis benne lesz a Discovery-ben, ebben az esetben vajon kit fog megszemélyesíteni? Cikkünk az első évadra vonatkozó spoilereket tartalmaz!

sirtis_wiseman.JPG

Az egyik pillanatban azt tapasztaljuk, hogy Imzadik találnak egymásra, a másikban pedig megtudjuk, hogy Sirtis a Tilly-t alakító Mary Wisemannel lóg együtt. A Sirtis hívők ennek megfelelően visszafordíthatatlanul bizakodni kezdtek, hogy a második évad két epizódját rendező Jonathan Frakes (Riker, TNG), valamint a zászlósnál tett látogatása sem lehet véletlen. Tekintsük át a spekulációk rövid összegzését!

Deanna Troi

Ezt még a TrekMovie sem gondolta komolyan, hiszen annak ellenére, hogy ezzel kezdték a felsorolást, kijelentették, hogy nem igazán hisznek benne. Deanna Troi a Discovery idejében mínusz nyolcvan éves, ezért, ha nem jelenik meg Q, akkor a tanácsadó szerepeltetése elég erőltetett lenne.

Tilly anyja

Ez már egy elfogadhatóbb megközelítés: ebben az esetben az is értelmet nyerne, hogy Sirtis miért töltött annyi időt Mary Wisemannel, akinek a tehetségét is méltatta. Ha szemtől-szemben nem is, de egy holohívás keretein belül simán elképzelhető egy ilyen forgatókönyv.

Egyes

Szép gesztus lenne a készítőktől, hiszen az eredeti sorozat (TOS) "The Cage" című eredeti bevezető epizódjában Majel Barett játszotta az első tisztet, ugyanakkor Az új nemzedékben (TNG) a Sirtis által alakított tanácsadó édesanyja volt, így bizonyos tekinteteben Sirtis a tévés anyjának a nyomdokaiba léphetne. Az életkor tekintetében viszont problémák léphetnek fel, hiszen Egyes a harmincas éveinek közepén járhat a Discovery idején.

A USS Enterprise számítógépének a hangja

Ebben a szerepkörben szintén Majel Barett-Roddenberry-t követné, hiszen a Föderációs csillaghajókon található számítógépek jó részét ő szólaltatta meg a korábbi sorozatokban. Mindazonáltal Sirtis számára sem jelentene újdonságot egy ilyen szerep, mert a Star Trek: Continues rajongói sorozatban már kölcsönözte hangját a számítógép-interface-nek. A Discovery első évadában egyébként Julianne Grossman töltötte be ezt a szerepet.

A USS Hiawatha kapitánya

A USS Discovery valamikor összefuthat a USS Haiwatha csillaghajóval, ahol már tudjuk, hogy Tig Notaro lesz a főgépész. Talán Marina Sirtis-nek is lesz egy rövid jelenete, mint a USS Haiwatha kapitánya, hasonlóan ahhoz, amit Kelsey Grammer már prezentált nekünk a TNG "Cause and Effect" (5x18) című részében.

A Troi család őse

Egy másik lehetőség, hogy Sirtis valamilyen módon Deanna Troi őse lesz, mint ahogy Brent Spiner (Data, TNG) a Soong család esetén az Enterprise sorozatban. A Betazedet Harry Mudd (Rainn Wilson) és Georgiou császárnő (Michelle Yeoh) is említi az első évadban, tehát ez egy ismert világ a huszonharmadik században. Megeshet, hogy Tilly-nek fel kell vennie a kapcsolatot egy telepatával, talán azért, hogy segíthessen a főnökének és mentorának, Paul Stamets-nek (Anthony Rapp), hogy felépüljön a spórameghajtás összes agyat károsító hatásából, vagy hogy felvegye a kapcsolatot halott szerelmével, Culberrel (Wilson Cruz). Emellett a saját ősei közül is eljátszhat valakit, aki az apja oldalát képviseli a családban.

Egy teljesen új karakter

Talán Sirtis nem játszik semmilyen logikusan kikövetkeztethető szerepet, és egy teljesen új karaktert személyesít meg, hiszen a Star Trekben nem szokatlan, hogy egy régi szereplő teljesen új karakterként tűnik fel.

Talán a TrekMovie minden racionális lehetőséget felsorolt, ez azonban nem akadályozhatja meg azt, hogy megosszátok velünk a saját gondolataitokat: szerintetek kinek a szerepében láthatjuk viszont Marina Sirtis-t, amennyiben szerepelni fog a Discovery-ben? Szavazz, kommentelj itt, vagy Facebookon!

usztal_banner.gif

emTV.hu // TrekMovie // Sirtis-percek minden hónapban a Parallaxisban!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr713913320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása