Impulzus napló – A tökéletes computer

2020. május 19. 13:00 - FCs.

Az Impulzus 121. adásában ’A tökéletes computer’ című epizódról beszélgettünk, melyben Enwright flottaparancsnok egy űrállomáshoz szólítja az Enterprise legénységét, Kirk pedig csak a helyszínen kap magyarázatot a sürgető hívás okára: Dr. Daystrom, a duotronikus számítástechnika kimagasló tudósa egy olyan vezérlőegységet tervezett a csillaghajók számára, ami teljes egészében átveszi a legénységtől az irányítást. Az első titkos tesztelés az Enterprise fedélzetén történik, amikor azonban a Lexington, az Excalibur, a Hood és a Potemkin szimulált támadásokkal lepik meg a multitronikus egységet, a számítógép éles válaszreakciókkal reagál, amivel nem csak jelentős anyagi károkat okoz, de számos emberéletet is súlyosan veszélybe sodor.

photo0110.jpg

Tovább
komment

Haverok a Delta kvadránsból – a Paris & Kim sztori

2020. május 18. 16:00 - Dave // űrszekerekflotta.hu

Komolyan elkezdett mocorogni az utóbbi időben a Voyager „buddy cop” párosát, a Tom Parist és Harry Kimet alakító Robert Duncan McNeill és Garrett Wang. A két színész május elején indította útjára vadonatúj, The Delta Flyers című podcastját, melyben a sorozat valamennyi részét újra nézik és kibeszélik, és szintén májusban, a Creation Entertainment által szervezett virtuális rajongói találkozón beszéltek arról, hogy szívesen felélesztenék a sorozatból jól ismert Proton kapitány holofedélzetes történeteit.

82ef3c4d9d1f417b467db38c286cf1f6.png

Tovább
komment

Végre önálló sorozatot kap Pike kapitány és legénysége

2020. május 16. 13:00 - FCs.

A Discovery második évadában bemutatkozó Enterprise alaposan felkorbácsolta a lelkesedésünket, a rajongótábor pedig végig abban bízott, hogy az évadzáró, valamint a Short Treks után lesz még alkalmunk viszont látni az Anson Mount által alakított Pike kapitányt, és vele együtt Spock és Egyes is visszatérhet, akiket a szintén nagyon szívünkhöz nőtt Ethan Peck és Rebeca Romijn játszhatna el újra. A várakozásnak ezennel vége, a nagy bejelentést magyar feliratos videón mutatjuk!

discovery-4.png

Tovább
komment

Impulzus napló – Csalóka halhatatlanság

2020. május 12. 13:00 - FCs.

Az Impulzus 120. adásában az eredeti sorozat ’Csalóka halhatatlanság’ című epizódjáról beszélgettünk (The Omega Glory, TOS 2x23), melyben ismeretlen okok miatt minden víztartalom eltűnik az Exeter csillaghajón szolgáló egyének szervezetéből, amikor a hajó az Omega IV vizsgálatába kezd: míg a fedélzeten senki sem marad életben, Tracey kapitány a bolygó felszínére sugározva kerüli el a biztos halált, ahol saját immunitásából, valamint az őslakók hosszú életkorából arra a következtetésre jut, hogy az emberi élettartam jelentős meghosszabbítása a helyszínen végzett kutatásoktól függhet, a halhatatlanság reményében az egykori kapitány viszont durva beavatkozást eszközöl a helyiek mindennapjaiban.

_1.png

Tovább
komment

Markáns főgonoszok - Khan és Dukat

2020. május 11. 16:00 - Menyhárt Attila

A Star Trekben számos negatív, sőt gonosz karakter is megjelenik, akik gyakran személyes ellenségként keserítik meg a főhősök életét. Ha vannak olyan nagystílű alakok, akik legalább egy fejjel kimagaslanak közülük, akkor az Khan Noonien Singh és Gul Dukat. A két főgonosz életútjában és tragédiájában annyi a hasonlóság, hogy érdemes életútjukat komolyabban is megismerni.

khan_dukat.png

Tovább
komment

Így nézte meg újra Jonathan Frakes a Kapcsolatfelvételt

2020. május 07. 16:00 - FCs.

Az IGN múlt héten egy rendhagyó online eseményre hívta a Star Trek produkciók visszatérő rendezőjét, ahol Frakes ország-világ előtt reagálhatott első mozifilmes rendezésének minden pillanatára. Szerencsére a beszélgetés utólag is visszanézhető, így a forgatásról szóló háttérsztorikat, valamint a kérdezz-feleleket tartalmazó videó egyfajta audiokommentárként is fogyasztható a film mellett, amennyiben saját kópiánkat megfelelően szinkronizáljuk a beszélgetéshez.

willrikerfirstcontact.jpg

Tovább
komment

Impulzus napló – A vágyak csapdája

2020. május 05. 15:00 - FCs.

Az Impulzus 119. adásában az eredeti sorozat ’A vágyak csapdája’ című epizódjával foglalkoztunk (By Any Other Name, TOS 2x22), melyben segélyhívással csalogatják egy ismeretlen bolygóhoz az Enterprise legénységét az Androméda-ködből érkezett idegenek, akik hazatérésük érdekében erőszakkal veszik át a hajó irányítását. Amikor a hódítók a galaxisunk peremének átlépése után szinte mindenkit dodekaéderré változtatnak a fedélzeten, Kirk és csapata úgy dönt, hogy az emberi testbe költözött agresszorokat érzéki stimulációval próbálják megállítani.

star_trek_the_original_series_s02e22_original_1080p_bluray_x264-mars_mkv_snapshot_35_25_749.png

Tovább
komment

Proton kapitány felélesztésén gondolkodnak a Voyager színészei

2020. május 04. 12:00 - FCs.

A Tom Parist és Harry Kimet játszó Robert Duncan McNeill és Garrett Wang mostanában egyre sűrűbben tűnnek fel közös terveikkel: míg áprilisban kiderült, hogy egy Voyager témájú kibeszélő podcastet indítanak, most arról is lerántották a leplet, hogy Proton kapitány visszatérését rendkívül komolyan veszik, és az első lépéseket már meg is tették a megvalósítás érdekében. Az idén huszonöt éves sorozat elválaszthatatlan párosa ráadásul a Picard sorozatról, és egy régebben felmerült Voyager mozifilmről is megosztották a gondolataikat.

eujnvftxsaa_yi0.jpg

Tovább
komment

Éljen május Trekseje!

2020. május 01. 15:30 - emTV

#podcast

Majális hiányában tarts velünk az idei második virtuális rendezvényünkön, ahol ezúttal a jövőben zajló munkát ünnepeljük! A másfél órás műsorfolyamunkban többek között arról beszélgetünk, hogy hogyan változik meg az emberek életszemlélete és a világunk gazdasági berendezkedése a Kapcsolatfelvétel után. Vajon el tudunk-e rugaszkodni a pénz alapú rendszerektől, és megvalósulhat-e a Roddenberry által elképzelt utópia?

trekseje_usz_cover.jpg

Tovább
komment

Star Trek: Picard - „Szép” új világ

2020. április 22. 16:00 - Menyhárt Attila

A Nemezis eseményei után húsz évvel veszi fel a történetek fonalát a Picard sorozat. Ez nem tűnik túl nagy időnek, a Star Trek ismert galaxisa mégis nagy változáson esett át. A Föderáció létezik, sőt terjeszkedik is, újabb és újabb szektorokat felderítve és lassan kolonizálva. Azonban a marsi támadás némileg megváltoztatta a társadalmat, felszínre hozva néhány olyan félelmet és feszültséget, amikről mindenki azt hitte, hogy már évszázadok óta magunk mögött hagytunk.

picard-raffi-talking.jpg

Tovább
komment

Jonathan Frakes a háborgó rajongókról nyilatkozott a Discovery és a Picard kapcsán

2020. április 15. 13:00 - FCs.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Rikert alakító színész az aktuális Star Trek produkciók megkerülhetetlen építőköve, hiszen rendezőként a Discovery és a Picard sorozatokban is gyakran találkozhatunk a nevével. Mivel csillagflottás pályafutása még Az új nemzedék idején kezdődik, természetesen nem először tapasztalja meg a rajongók hűvös fogadtatását, ami egy új Star Trek széria bemutatkozásánál menetrendszerű esemény.

frakesdirectingschool001.jpg

Tovább
komment

Tiltott kísérletek és eszközök a Csillagflottában

2020. március 30. 16:00 - Menyhárt Attila

A Csillagflotta a Föderáció által támogatott „védelmi és kutatószervezet”. Csillaghajói az ismeretlent kutatják, és ebbe nemcsak ismeretlen fajok felfedezése tartozik, de forradalmian új, vagy elfelejtett technológiák keresése is. Ugyanakkor ezek a csillaghajók egyfajta mozgó kutatólaboratóriumok is, ahol szintén folynak kísérletek, fejlesztések. De a Csillagflottától függetlenül is folynak kutatások a Föderáció egész területén. A végtelen tudásvágy, amelyre a Föderáció kultúrája épül, mégis tartalmaz bizonyos önkéntes korlátozásokat. 

soong-cs12.jpg

Tovább
komment
Címkék: Kánon