Így nézte meg újra Jonathan Frakes a Kapcsolatfelvételt

2020. május 07. 16:00 - FCs.

Az IGN múlt héten egy rendhagyó online eseményre hívta a Star Trek produkciók visszatérő rendezőjét, ahol Frakes ország-világ előtt reagálhatott első mozifilmes rendezésének minden pillanatára. Szerencsére a beszélgetés utólag is visszanézhető, így a forgatásról szóló háttérsztorikat, valamint a kérdezz-feleleket tartalmazó videó egyfajta audiokommentárként is fogyasztható a film mellett, amennyiben saját kópiánkat megfelelően szinkronizáljuk a beszélgetéshez.

willrikerfirstcontact.jpg

A 90-es évek Star Trek érájában Rick Berman, a franchise akkori legfontosabb döntéshozója egy olyan tehetségnevelő programba kezdett, ahol a Star Trek színészei közül többen elsajátíthatták a rendezői tevékenység minden fortélyát. Ennek első számú úttörője Jonathan Frakes, aki számos Star Trek sorozatepizód után a Kapcsolatfelvétel és az Űrlázadás megrendezésével a mozifilmek területén is megvetette a lábát, őt pedig hamarosan LeVar Burton, Roxann Dawson és Robbert Duncan McNeill követték a sorban, napjainkra mindannyian elismert és foglalkoztatott televíziós rendezőkké válva. Berman természetesen mindannyiukra büszkeséggel tekint vissza.

A Star Trek: Kapcsolatfelvétel a legnépszerűbb Star Trek mozifilm Az új nemzedék legénységével készült produkciók között, Frakes pedig örömmel vállalta, hogy újranézze az 1996-os rendezését, és felidézze az ezzel kapcsolatos emlékeit. Ha a videót, és ezzel együtt Frakes reakcióit a mozifilmmel együtt szeretnétek megtekinteni, akkor készítsétek elő a saját példányotokat, figyeljétek a „Sync Up With Us” feliratot, és állítsátok be megfelelően a vetítést.

Jonathan Frakes természetesen napjainkban is szerves része a Star Trek univerzumnak, hiszen rendezőként az összes aktuális sorozatban számítanak a munkájára. Ennek megfelelően a Discovery harmadik évadában is találkozhatunk majd a nevével, de a rendező nemrég azt is megerősítette, hogy a Picard második szezonjában is lesz még dolga.

A Discovery harmadik évada egyébként még idei megjelenéssel lett beharangozva, a forgatások szerencsére még a járványhelyzet előtt teljes egészében le is zárultak. A Dr. Culbert játszó Wilson Cruz, valamint az utómunkával foglalatoskodó Scott Gamzon posztjai szerint a jelenlegi helyzetben számos kihívást jelent a sorozat véglegesítése, de a munka jelenleg is zajlik. Megjelenési dátumot még maguk a készítők sem tudnak mondani, de amint letisztul a helyzet, azonnal közölni fogják. A Star Trek: Picard második évadának forgatási munkálatai a terv szerint ezen a nyáron kezdődnének, ennek megvalósíthatóságáról jelenleg még semmit sem tudunk.

Az IGN és Jonathan Frakes beszélgetését egyéb Star Trek témák mellett az Impulzus Podcast legutóbbi adásában is szóba hoztuk:

Űrszekerek Közösségi Flotta a Facebookon is!

Űrszekerek Közösségi Flotta // TrekMovie

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr4315661204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása