Proton kapitány felélesztésén gondolkodnak a Voyager színészei

2020. május 04. 12:00 - FCs.

A Tom Parist és Harry Kimet játszó Robert Duncan McNeill és Garrett Wang mostanában egyre sűrűbben tűnnek fel közös terveikkel: míg áprilisban kiderült, hogy egy Voyager témájú kibeszélő podcastet indítanak, most arról is lerántották a leplet, hogy Proton kapitány visszatérését rendkívül komolyan veszik, és az első lépéseket már meg is tették a megvalósítás érdekében. Az idén huszonöt éves sorozat elválaszthatatlan párosa ráadásul a Picard sorozatról, és egy régebben felmerült Voyager mozifilmről is megosztották a gondolataikat.

eujnvftxsaa_yi0.jpg

McNeill és Wang egy szombaton zajló online panelen ismertették ambiciózus terveiket a közönséggel, méghozzá a Creation Entertainment által szervezett virtuális rendezvény keretein belül, a beszélgetés legfontosabb részleteiből pedig a TrekMovie egy átfogó összefoglalást készített. A színészek először egy korábbi rendezvényen játszottak el Proton kapitány visszatérésének gondolatával, McNeill lelkesedése viszont azóta sem lankadt a témát illetően:

„Imádtam Proton kapitány holofedélzetes történeteit. Azt gondoltam, hogy lehetne belőle több is, mert nagyon megkedveltem a karaktert, akit alakítanom kellett. Nagyszerű lenne teljesen felfedezni a történetet a történeten belül. Remek visszhangja, volt, amikor viccet csinálhattunk önmagunkból, és régebbi Star Trek történetekre utalhattunk vissza. Még annyi mindent megvalósíthattunk volna a Proton kapitányban. Szóval azt gondolom, hogy hatalmas lehetőségek rejlenek benne, ha visszatérünk hozzá.”

A színész - aki napjainkra már sikeres televíziós producer és rendező is – hozzátette, hogy nem csupán üres ábrándozásról van szó, hiszen a projekt megvalósítása érdekében már elkezdte megmozgatni a szükséges háttérszálakat:

„Már el is kezdtem beszélgetni David Goodmannel, aki még az Enterprise sorozaton dolgozott íróként, most pedig az Orville kreatív csapatát erősíti, ahol én magam is rendeztem epizódokat. Szóval beszéltem vele, hogy talán meg is írhatná a sorozatot. Nem tudom, hogy a CBS All Accessen mehetne, vagy máshol, de jó móka lenne, főleg, ha újra össze tudnánk hozni a csapatot, az különösen nagyot szólna.”

Wang maga is üdvözölné a páratlan lehetőséget, még ha legrosszabb esetben teljesen rájuk is hárulna a produkció kivitelezése:

„Az is járható út, ha közösségi finanszírozásba kezdünk, mint ahogyan Alan Tudyk csinálta Con Man esetében. Azt hiszem, hogy ők két nap alatt össze is gyűjtötték a költségekhez szükséges összeget. Csak úgy bezúdult, többmillió dollár. Úgy érzem, mi is sikerrel járnánk, ha a közösség felé fordulnánk.”

Mivel a Short Treks eleve kísérletezik a műfajok és különböző történetmesélési megoldások között, a TrekMovie azt is elképzelhetőnek tartaná, ha a holotörténetek a hivatalos minisorozatban térnének vissza.

A Proton kapitány egyébként a Voyager ’Éjszaka’ című epizódjában debütált, (Night, VOY 5x01), és utána még kilencszer tért vissza valamilyen formában, köztük a ’Chaotica arája’ (Bride of Chaotica, VOY 5x12) című részben, ahol a fekete-fehér holoregény már az epizód fő történetszálát jelentette, és az eseményekben a Janeway kapitányt alakító Kate Mulgrew, és a holodoki szerepében látható Robert Picardo is megjelent.

eujnawywkau3cr-.jpg

A beszélgetésben a Picard sorozat is szóba került: bár az egyik Voyager főszereplő, Jeri Ryan visszatérhetett a képernyőn, és arra is nagy esély van, hogy a második évadban Robert Picardo is feltűnhet, Wang és McNeill nem sok esélyt lát Harry és Tom szerepeltetésére. Wang így fogalmazott:

„Amíg nem próbáljuk meg belobbizni magunkat, nem hiszem, hogy benne leszünk. Csak akkor, ha esetleg nagyon erősen ráállnék a témára. Mindig Robert Picardo jut eszembe, aki ügyesen csinálja az ilyesmit, hiszen mindenben benne van. Ott lehet a Picardban, ott volt az Orville mindkét évadában, annyi mindent elért. Ez a szorgalma és igyekezete miatt van, folyamatosan beszélget az készítőkkel, mindig suttog valamit a fülükbe. Én sohasem tudtam ezt ekkora erőbedobással csinálni. Ha megmozgatnám a belső Bob Picardo erőforrásaimat, talán sikerülhetne bekerülni a Picardba.”

McNeill hozzátette:

„Imádtam, hogy Jeri szerepelt benne, nagyon örültem neki. Hetesként, és persze színésznőként lehetősége adódott arra, hogy bemutassa a karakterének egy másik oldalát. Szerintem ez fantasztikus.”

Egy másik kérdésre válaszolva Wang és McNeill felvázolta, hogy szerintük milyen lenne az ő karakterük a Picard világában, ha mégis lehetőséget kapnának. McNeill szerint Tom a rosszfiúk között tevékenykedne:

„Paris egy kém lenne. Beépített ember. Valamilyen megfigyelést kéne művelnie. Úgy tenne, mintha a rosszfiúk közé tartozna, de csak megjátszaná az álcához.”

Wang elsősorban az alacsony rangban megrekedt sorstársaira gondolna:

„Kim zászlós kilépne a flottából, mert sohasem léptetik elő, és bosszúból a Csillagflotta főhadiszállás mellett bérelne helyiséget, ahol megnyitná Kim Admirális Bárját. Természetesen csak zászlósok és alacsonyabb rangú személyek kapnának kedvezményt.”

Egy néző azt is megkérdezte, hogy voltak-e tervek arra vonatkozóan, hogy a Voyager egy mozifilm formájában folytatódjon a hazatérés után. Bár a színészek nem emlékeznek ilyesmire, Wang a saját ötletével megkereste Rick Bermant, aki akkoriban kézben tartotta a franchise-t:

„Amikor elolvastam a Voyager kétrészes fináléját, a Végjátékot, az első feléről úgy gondoltam, hogy zseniális. Jól meg volt írva. A második fele viszont túl gyorsan varrta el a szálakat. A Földhöz érkezve ér véget a sorozat, de még csak nem is láthatnak minket a Földön.

Felkerestem Bermant, és elmondtam neki az ötletemet: forgassuk le az első részét a történetnek, adjuk le a tévében, aztán a végén írjuk ki, hogy a nagyvásznon folytatódik. Utána csináljunk egy két és fél órás mozifilmet arról, hogy hogyan fogadnak minket a Földön, legyen ünnepség, és foglalkozzunk a személyes kapcsolatokkal. Ezután pedig, mint a Gilligan's Islandben, veszünk el megint, és menjünk vissza az űrbe, így még több filmet csinálhatunk.

Tök jó lett volna, ha a borzasztó Nemezist lecserélhettük volna erre, amit akkor forgattak, amikor a mi sorozatunk véget ért. Az utolsó két TNG film csapnivaló lett. Úgy éreztem, egy Voyager film csodálatos lenne, és ez lenne a jó irány, de Berman úgy nézett rám, hogy mit tudhatok én erről, csak egy kölyök vagyok a sorozatban.”

Űrszekerek Közösségi Flotta a Facebookon is!

Űrszekerek Közösségi Flotta // TrekMovie

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr7715658808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása