A Star Trek jövője: Picard és a 31-es szekció

2019. február 11. 10:30 - T Pen

Úgy tűnik a Kelvin-idővonalas Star Trek filmek és az új sorozat rendesen felrázták a Star Trek világát, mondhatni második aranykor köszöntött ránk. Hiszen nem csak a Discovery teljesít remekül, hanem a készülő animációs szériák mellett két újabb élő szereplős sorozat munkálatai kezdődtek meg a háttérben: visszatér Picard és érkezik a 31-es szekció!

Mit tudtunk meg eddig a Picard sorozatról? A hírek szerint a Nemezis című mozifilm után húsz évvel vesszük fel a fonalat, itt találkozunk újra a már idős Jean-Luc Picard kapitánnyal. Megtudjuk, hogy mi történt vele az elmúlt időszakban, valamit azt is, hogy milyen változások zajlottak le a világban, különös tekintettel a Romulán Birodalom pusztulására. Ez utóbbiról a 2009-es Star Trek filmből tudunk, amely végül a Kelvin-idősíkba vezetett át, azonban ez az esemény még a normál idősíkon történt. Érdekesség, hogy a Picard sorozat időszaka már a Star Trek ismert idején túl játszódik, mondhatni a nem ismert tartományban. (Természetesen az eredeti idővonalon, ahol a Kelvin-filmek kivételével készült sorozatok és mozik.)

A sorozat hosszáról annyi az információ, hogy egy évad tíz összefüggő részből fog állni, mintha egy hosszúra nyúlt, tízórás mozifilmet néznénk részletekben. A szezonok számáról nincs pontos adat azon kívül, hogy bizonyosan tudjuk, hogy nem egy évadra tervezik. Az egyetlen fontos és nagy reményekre okot adó információ Sir Patrick Stewarttól származik, aki egy február 4-i interjúban azt találta mondani, hogy a Picard sorozat készítésére előreláthatóan három évet terveznek. Az elejtett megjegyzése már csak azért is fontos, mert ő nemcsak főszereplője, hanem egyben vezető producere is az új sorozatnak.

S ha már a több éves vállalkozás szóba került, említsük meg a Discovery producerének, Alex Kurtzmannak januári bejelentését, amelyben úgy fogalmazott, hogy a sorozat harmadik szezonjának lezárása után reményei szerint azonnal elkezdheti a 31-es szekcióról szóló szériát is. Ebből két fontos információt tudtunk meg: egyrészt hogy a Discovery harmadik szezonjának szabad útja van, másrészt, hogy tervbe van véve az új sorozat előkészítése is. A sorozat egyben Philippa Georgiou (tüköruniverzumos császárnő) spin-offja is lesz, vagyis a Discovery-ből megismert Michelle Yeoh főszereplésével készül majd. A tervezett sorozatfőnökök is a női nemet erősítik: Bo Yeun Kim és Erika Lippoldt, akik különben a Discovery vezető szerkesztői és producerei. Tehát a spin-off mondhatni családban marad.

A 31-es szekció neve már felbukkant több korábbi Star Trek sorozatokban is. Ez egy hivatalosan nem létező, titkos, önálló szervezet, amely nevét a Csillagflotta alapító okirat 14. cikkelyének 31. bekezdéséről kapta. Eszerint a Csillagflotta szabályai figyelmen kívül hagyhatóak, ha maga a Föld vagy a Föderáció biztonsága kerül veszélybe. Vagyis ilyen esetben a szekció olyan eszközöket is bevethet, amely tiltottnak számít a flottánál. Tevékenységükről csak a beavatottak tudnak, de létezésük felett szemet huny a Föderáció, mivel alapvetően jó célokat szolgálnak, bár kétes eszközökkel. A szervezet ügynökei hírszerzés céljából éppúgy beépülhetnek ellenséges fajok csoportjaiba, mint ahogy megtalálhatóak különböző szervezetekben, sőt még a Csillagflotta admiralitásában is. A 31-es szekció lényegében hasonló, mint a kardassziaiaknál az Obszidián Rend vagy a romulánoknál a Tal Shiar.

emTV.hu

banner_uszfb.jpgdonate_usz.gif

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr214619828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása