Két Emmy jelölést kapott a Discovery – a CBS többet remélt

2018. július 13. 16:00 - FCs.

Heti hírösszefoglaló

Az Emmy bizottság inkább a maszkmesterek és hangkeverők szakmai munkájában látna fantáziát, a színészek most nem annyira győzték meg őket, többek között például Shazad Latif sem, akivel kapcsolatban a CBS nagyon reménykedett. William Shatner ettől függetlenül gond nélkül elkészítette a country albumát, miközben újabb The Walking Dead sztár érkezhet a Star Trekbe, és van olyan kovács a Földön, aki Kahless kardját is simán elkészíti.

dsc_emmy.jpg

Ira Steven Behr szerint a várva-várt Deep Space Nine (DS9) dokumentumfilm, a What We Left Behind ("Magunk mögött hagytuk: Visszatekintés a Deep Space Nine-ra") gyakorlatilag majdnem készen van, a készítők pedig egy videóban tájékoztatnak minket arról, hogy a hangkeverés, a színkorrekció, vagy a grafikai feladatok már olyan apróságok, amik nem akadályozhatják meg az idei megjelenést. A projektet támogató adományozók neve akár a stáblistába is bekerülhet.

Marina Sirtis (Troi, TNG) tweetje szerint a Patrick Stewart visszatérését hangoztató információáradat csupán szóbeszéd. A színésznő ettől függetlenül szívesen visszatérne a Star Trek világába, ha lehetősége adódna rá. Mióta Sirtis felbukkant a Discovery forgatásán, a rajongók folyamatosan rákérdeznek az esetre: vajon van rá esély, hogy feltűnjön a sorozatban? A színésznő reméli.

William Shatner most egy country albumot készített Jeff Cookkal, a műfaj prominens képviselőjével. Az albumon lesz egy Sugározz fel (Beam Me Up) című dal is, amibe már bele is lehet hallgatni. Akit ez nem győzött meg, az esetleg nézze meg a produkció lemezborítóját is, hátha iTunes vagy CD előrendelés lesz belőle. A James T. Kirk Bourbon Whiskey mellé kifejezetten ajánlott a stílusos talpalávaló beszerzése.

A Man at Arms: Reforged című websorozat a filmekben és videójátékokban szereplő fegyverek valódi elkészítésére vállalkozik, ezúttal pedig Kahless kardját valósították meg a kovácsműhelyben. A végeredménnyel az eredeti penge tervezője, Dan Curry is elégedett, aki a Star Trek vizuális effektjeit felügyelte az ikonikus bat’leth Deep Space Nine-os bemutatkozásakor. A websorozatban egyébként nem ez az első eset, hogy klingon pengét készítenek: 2013-ban már kovácsoltak egy standard klingon bat’leth-et is.

Robert Duncan McNeill (Paris, Voyager) kifejezetten örül neki, hogy a legújabb hollywoodi trendnek megfelelően a Discovery rendezői között is megvalósul a lehető legnagyobb diverzitás. Sajnos ez azt is jelenti, hogy a limitált epizódszám miatt ő maga már nem kapott epizódot a második évadban. Ha lehetősége lenne rá, és beosztása is engedné, természetesen boldogan részt venne a legújabb Star Trek sorozat készítésében. Talán majd a harmadik évadban.

A Deadline szerint bizonyos források arról beszélnek, hogy a The Walking Deadben és a Fekete Párducban szereplő Danai Gurira a negyedik Kelvin filmben is feltűnhet. Nem ez lenne az első eset, hogy egy TWD szereplő a Star Trekben folytatja, hiszen Sonequa Martin-Green, a Discovery főszereplője is az élőholtak közül szabadult a világűrbe.

Jennifer Morrison (Winona Kirk, Star Trek 2009) a Montreal Comic Conon a Star Trekről, a Kelvin filmek folytatásáról, és a saját szerepéről is beszélt:

"Rajongok a franchise-ért, még ha kicsi szerep is jutott nekem. Szóval rajongóként nagyon izgatott vagyok, hogy mivel állnak elő, és mi lesz a történet. Ha szerepelhetnék benne, az fantasztikus lenne, de ha nem, én akkor is izgatottan várom."

A Star Trek: Discovery két kategóriában is harcba száll az Emmy-ért. Az egyik esetben a ’kiemelkedő maszkok’ (Outstanding Prosthetic Makeup) díjáért fog megküzdeni a Amerikai Horror Story: Szekta, a Trónok Harca, a The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story és a Westworld című sorozatokkal. Ezen felül a ’kiemelkedő hangkeverés komédiában vagy drámasorozatban’ (Outstanding Sound Editing For A Comedy or Drama) mezőnyében méreti meg magát. A kategóriában a Trónok Harca, a Homeland, a Stranger Things és a Westworld indul. Az előbbi csoportban a Will You Take My Hand?, az utóbbiban pedig a What’s Past is Prologue című epizód versenyez.

A CBS némiképp csalódott lehet, hogy mindössze két kategóriában jelölték a Discovery-t, hiszen Emmy kampányukban annak a reményüknek is hangot adtak, hogy a sorozat színészei is bekerülhetnek a jelöltek közé. A The Orville-t egyébként egyáltalán nem jelölték, a Star Trek környezetben játszódó Black Mirror epizód, a USS Callister viszont hét kategóriában is indulhat.

Július 28-án, szombaton a Vault 51 Gamer Barban megrendezésre kerülő Csillagromboló party-n a Star Wars univerzum magyar hangai mellett más meghívottak, kerekasztal beszélgetés és kocsmakvíz vár Titeket az Erő mindkét oldalán! A belépés ingyenes! Folyamatosan frissülő részletek az eventben!

emTV.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr314111331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása