"A Star Trek mindannyiunknál nagyobb dolog"

2018. június 18. 16:00 - FCs.

Marianna Hillt Shatner és Nimoy is lenyűgözte a díszletek között

Az Impulzus adásaihoz kapcsolódó cikksorozatunkban az eredeti sorozat (TOS) ragyogó vendégszereplőivel foglalkozunk, az unikorniskutya óta pedig úgy alakult, hogy az általunk megtekintett epizódokhoz kiemelkedően csinos hölgyek társultak. A mesterhármast a Dagger of the Mind (1x10) című epizódban látható Marianna Hill zárja, a színésznő visszaemlékezéseiben azonban túlnyomórészt Leonard Nimoy és William Shatner nagyszerűsége elevenedik meg.

shatner_hill_1.jpg

A Hill által életre keltett Dr. Helen Noel és a kapitány már az aktuális küldetésük előtt is találkoztak, a transzporter dobogón állva pedig egyértelműen úgy tűnik, hogy Kirk számára nem kell túlmagyarázni annak a bizonyos karácsonyi partinak a részleteit, jól emlékszik a kolléganőre. Ilyen előzményekkel szinte borítékolható a felszíni megbízás sikeressége, az eredeti forgatókönyvben viszont még nem a doktornő karaktere szerepelt: a kapitányt a Grace Lee Whitney által megszemélyesített Rand segédtiszt egészítette volna ki a Tantaluson, a készítők azonban visszariadtak attól a koncepciótól, hogy Kirk közelebb kerüljön Janicehez, ne adj' isten elkötelezze magát mellette. Sajnos Whitney-t emiatt szépen lassan ki is írták a sorozatból, mindenesetre a képzett pszichoterapeuta foglalkoztatása a küldetés szempontjából logikus volt.

Az emlékezetes vendégszereplés után Hill számára teljesen egyértelművé vált, hogy a Star Trek üzenete miért ragad meg annyi rajongót szerte a világon:

"A Star Trek mindannyiunknál nagyobb dolog! Vannak emberek, akik tényleg hisznek Kirkben, a klingonokban, a Föderációban és az elsődleges irányelvben, vagy bármiben, amiről beszélnek a sorozatban. Emlékszem, hogy ez volt a legszórakoztatóbb produkció, és a legnagyobb élmény, hogy ezekkel az emberekkel dolgozhattam. Imádtam!"

shatner_hill_2.jpg

A színésznő néha a rajongói rendezvényeken is tiszteletét tette, ahol szintén pozitív élményekkel lett gazdagabb:

"A Star Trek rajongók meghívtak engem a rendezvényeikre, ami rendkívül jó móka volt, mert a Trekkie-k csodálatos jelmezekben jöttek! Az emberek annyira pozitívan viszonyulnak ehhez az egészhez. Hitet ad nekik a jövővel kapcsolatban."

Leonard Nimoy személyisége teljesen elbűvölte Hillt, aki meglehetősen részletes és mély leírást ad a vulkánit alakító színésztársáról:

"Ő volt a legédesebb ember a világon. A legérzékenyebb, legodaadóbb, legmély típusú fickó. Egyszerűen imádni való volt. Korábban is dolgoztam Leonardal a The Tall Manben, ahol a Sheriffet játszotta, és a Végtelen határokban, ahol egy riportert alakított. Emlékszem, hogy amikor együtt dolgoztunk, még a Star Trek előtt, bizonytalan volt a karrierjét illetően, ebbe engem is beavatott. Tisztában volt vele, hogy színészként valami nagyon különleges dolgot tudna prezentálni, csak eddig még nem kapta meg azt a lehetőséget, amiről minden színész álmodik, hogy bemutathassa a képességeit. Egyszerűen nem volt biztos benne – mint ahogyan minden tehetséges színész - hogy a megfelelő darabban kötött-e ki. Nem talált semmit a The Tall Manben, ahol nemigen volt dolga azon kívül, hogy letartóztatja Billy-t, a Kölyköt, ugyanígy a Végtelen határokban sem. Ez a lehetőség végül akkor érkezett el, amikor felvette azokat a hegyes füleket a Star Trekben, és a csodálatos érzékenysége, idealizmusa és mélysége a helyére került. Amikor az emberek észrevesznek egy ilyen esélyt, akkor élnek a lehetőséggel, és ez történt vele is, amikor rátalált Spockra. Megadta neki azt a csodálatos szabadságot, hogy az a ragyogó ember legyen, aki valójában volt."

shatner_hill_3.jpg

Hasonlóképpen Leonard Nimoyhoz, a színésznő William Shatnerben is képes volt meglátni a legpozitívabb tulajdonságait:

"William Shatner fantasztikus! Senki sem érti Shatnert – na jó, pár ember talán, habár nem tudom, hogy én magam fel tudom-e érni őt ésszel – de felismertem benne egy hihetetlen hajtóerőt. A lehető legjobb szeretett volna lenni, aki csak tud. Volt benne egy elképesztő energia, és ők ketten, Nimoy és Shatner, nagyon jól dolgoztak együtt, mert tudtak meríteni egymás energiájából. Leonardban ott volt ez a komoly mélység, Shatner pedig egy eleven fickó volt, aki a legjobbat akarta letenni az asztalra.

Nagyszerű volt, és megküzdött a karakteréért, de az emberek ezt nem értették meg. Azt gondolták, hogy túl heves. Nem volt heves. Nagyon odaadó és erősen motivált volt, egy profi. A színházból jött, és ugyanazt a munkamorált hozta magával, mint Barry Sullivan. Törődött a munkával, és a lehető legjobbat szerette volna elérni, ami csak telik tőle. A legtöbb ember ezt nem értette benne. Azt gondolták... nem is tudom, hogy mit gondoltak. Olyanokat olvastam róla, amik totál nem igazak. Ő a legelszántabb, legodaadóbb színész, legalább annyira, mint Marlon Brando, vagy más nagyobb sztárok.

Shatner annyira ari volt a londoni Star Trek rendezvényen, és tényleg szereti a rajongókat. Elmegy, és tényleg mindenét odaadja nekik. Emlékszem, amikor visszajött a pihenőbe, teljesen ki volt fulladva, mert annyira sok energiát fektetett bele. Imádja őket, és ők is imádják őt. Ez a jelenség soha nem jött volna létre nélküle. Ő Kirk kapitány, ezt mindenki tudja, és megérdemli a tiszteletünket."

Az Impulzus Podcast 32. adásában nem csak Marianna Hillről és az Igazságirtó gépről, hanem az aktuális hírekről és az egyre jobban közeledő második Űrszekerek közösségtalálkozóról is beszélgetünk.

Itt találod az Impulzus Podcast aktuális epizódjának műsoroldalát, ahol különböző formában érheted el, vagy töltheted le a műsort!

emTV.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr9414055302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása