Közkívánatra: máris itt a második közösségtalálkozó!

2018. június 07. 16:00 - emTV.hu

Pont egy hete tartottuk első közösségtalálkozónkat, és közkívánatra máris repetázunk – ráadásul hosszabb és több programmal jelentkezünk június 30-án, szombaton délután négy órától a budapesti Vault 51 Gamer Barban! Természetesen lesz kvíz is, a Spocktélok szürcsölgetése közepette pedig ismét beszélgetünk a Star Trek sorozatok magyar hangjaival, Gene Roddenberry univerzumának tudományos hátterét pedig a Parallaxis állandó fizikusával igyekszünk könnyed formába önteni. Szeretettel várunk a második közösségtalálkozón!

kozossegtal2_ill1.jpg

Bár Dr. Vincze Miklós titulusa, miszerint az MTA-ELTE Elméleti Fizikai Kutatócsoportjának tudományos főmunkatársa, elsőre talán túl komolyan hat, senki ne higgye, hogy egy szakállas bácsi fog előadást tartani a Star Trek fizikájáról! Aki rendszeresen hallgatja Parallaxis című podcastünket, az tudja jól, hogy a fiatal kutató könnyed és szórakoztató formában hozza testközelbe a science-fictionökben megismert technológiák tudományos hátterét.

16:15-től a Parallaxis LIVE elnevezésű programunkban kiderül: a téridő görbítésén alapuló utazás több mint fantázia! Einsteintől Alcubierre-ig számos tudományos elmélet hivatkozható teljes nyugalommal, ettől függetlenül az ikerparadoxonnal, a gamma-sugárzással és a negatív energia előállításával is meg kell küzdenünk, ha a fénynél gyorsabban szeretnénk eljutni az űr távoli pontján élő ismerőseinkhez. A térhajtóműtől a transzporterig a Parallaxis állandó fizikusával, könnyed formában és szórakoztatóan az Űrszekerek második közösségtalálkozóján!

kozossegtal2_ill2.jpg

Természetesen a második alkalommal is lesz kerekasztal-beszélgetés a Star Trek sorozatok magyar hangjaival. Ezúttal 17:45-től Médiazabálók LIVE címmel, hiszen az emTV.hu portfólió-főszerkesztőjének rendszeresen jelentkező podcastje, a Médiazabálók keretein belül beszélgetünk majd Gene Roddenberry univerzumáról és a szinkronizálás rejtelmeiről – valamint sok egyéb másról is, ami csak a közönséget érdekli.

19:30-tól az Impulzus kvízzel zárjuk az estét, azaz a kocsmakvízek mintájára Star Trek témakörben legfeljebb kétfős csapatok versengése értékes nyereményekért. Az első három helyezett kollektíva ajándékot kap, de akár egyedül, individuumként is indulhatsz! A kvízmesterek ezúttal is a Parallaxis műsorvezetői lesznek.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk! A belépés ingyenes!

Űrszekerek második közösségtalálkozó
június 30. szombat 16:00 - 21:00
Vault 51 Gamer Bar Oktogon (1066 Budapest, Ó utca 51.)

További információkat a Facebook eseményben találsz, ahol hamarosan felfedjük a meghívott színművészek neveit is!

Az Űrszekerek második közösségtalálkozója az emTV.hu szervezésében, a Vault 51 Gamer Bar kiemelt támogatásával valósul meg, együttműködésben a Direct Dub szinkronstúdióval és a Dance FM-mel.

emTV.hu // fotók: Antal Zsani / emTV.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr4014028806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása