Nichelle Nichols a Star Treket megmentő rajongói mozgalomról

2018. március 22. 14:00 - FCs.

1968-ban Bjo és John Trimble egy rajongókat egyesítő levélkampányt zúdított az NBC akkori döntéshozóira, ami sikeresen visszahozta a Star Trek eredeti sorozatát (TOS) a képernyőkre a teljes harmadik évad formájában. Az áprilisban megjelenő United We Fan (kábé egyesítünk rajongóinkat) című dokumentumfilm az akkor történet események mellett azt is bemutatja, hogy az egyedülálló kezdeményezés hogyan inspirálta az ezután formálódó, kedvenc sorozataik megmentését szorgalmazó rajongói megmozdulásokat. A Star Trek történetével kapcsolatban Bjo és John Trimble mellett Nichelle Nichols (Uhura, TOS) és Gene Roddenberry fia, Rod is megszólal a filmben. A megjelenés előtt egy magyar feliratos részletet mutatunk.

Michael Sparaga filmje számtalan elszánt rajongót és különböző produkciókhoz kapcsolódó színészeket, alkotókat szólaltat meg. Többek között bemutatásra kerül a Designing Women, a Cagney & Lacey, a Quantum Leap, a Chuck, a Longmire, a Jericho, a Veronica Mars és A célszemély megmentését célzó törekvés, a Quantum Leap esetében a Star Trek: Enterprise-ból is jól ismert Scott Bakula (Beckett, Quantum Leap és Archer, Enterprise) osztotta meg a gondolatait.

A United We Fan a torontói Hot Docs Filmfesztiválon fog debütálni, ahol április 28-án, 30-án és május 3-án lesznek a vetítési időpontok. Az ezt követő megjelenésről egyelőre nincsenek hírek.

emTV.hu // TrekMovie

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr3813766630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása