Gary Lockwood siralmasat tévedett a Star Trek jövőjével kapcsolatban

2018. március 13. 09:00 - FCs.

A legújabb Impulzus Podcast adásában a Star Trek eredeti sorozatának (TOS) másodszorra legyártott bevezető epizódjáról beszélgetünk, amit az első évad harmadik epizódjaként tűztek műsorra. Az Ahová még ember nem merészkedett vendégszereplői, a Gary Mitchellt alakító, és egyébként a 2001: Űrodüsszeiából is ismerhető Gary Lockwood, és a Dr. Elizabeth Dehner szerepében látható Sally Kellerman azóta számtalan helyen osztották meg gondolataikat az akkor szerzett tapasztalataikról, különös tekintettel a rajongókat folyamatos izgalomban tartó, borzalmas kontaktlencsékről.

A galaxis széléhez érkezve az Enterprise egy olyan jelenséggel találkozik, mely a csillaghajó fedélzetén szolgáló, extraszenzoriális percepcióval (ESP) megáldott legénységi tagokat szuperképességekkel ruházza fel. A legkiemelkedőbb ESP-vel Gary Mitchell rendelkezik, de a küldetés során csatlakozó pszichiáter, Dr. Elizabeth Dehner is elég jó teszteredményekkel büszkélkedhet, így kettejük nyomasztó fejlődése lesz a történet középpontjában.

Bár Lockwood és Kellerman nem először és nem is utoljára forgattak együtt, emellett pedig nem is vártak sokat a Star Trektől, a vendégszereplésük megkerülhetetlen sarokpont maradt a színészek életében. 2010-ben a hivatalos Star Trek oldalon is megjelent velük egy beszélgetés, melyben Kellerman így fejezte ki a gondolatait:

"Nem gondoltuk, hogy majd negyvennégy évvel később erről fogunk beszélni, de ez tényleg fantasztikus. Olyan, mint egy ajándék, amit folyamatosan kapsz. Nem tudunk mit kezdeni vele. Mi csak szerepeltünk ebben az epizódban."

A StarTrek.com interjújában a kérdező arra is kíváncsi volt, hogy mikor látták utoljára az epizódot, de a felvetés akaratlanul is több dologra világított rá:

Lockwood: "Csak egyszer láttam, évekkel ezelőtt. Láttunk pár klippet, amit a színpadra lépésünk előtt mutattak..."

Kellerman: "Az volt az első alkalom, amikor láttam. Gary nagyon helyes volt. Azt hiszem, ezt nem értékeltem eléggé azokban az időkben."

Lockwood: "Azóta már négy feleségem volt, ne már."

A színészek elmondása alapján a rajongók újra ás újra felteszik a világító szemekhez kapcsolódó kérdéseiket, Lockwood pedig szűkszavúan nyilatkozik:

"Azt kérdezik, hogy okoztak-e fájdalmat a szemek. [És okoztak?] Igen."

A Gary Mitchellt megszemélyesítő színész a Horrorreview-nak azonban bővebben is beszámolt erről a kellemetlen élményről:

"Hát, ez elég vicces volt, mert az egészet vakon csináltam végig. Testi szempontból ez egy szörnyű munka volt, fájdalmas a szemnek. Azok a lencsék nagy szívást jelentettek. A mai technológiával ez már egy jóval egyszerűbb feladat lenne."

Kellerman az IGN számára részletezte a Delta Vegán játszódó jelenet nehézségeit:

"Ó igen. És Gary Lockwood azt ordította, hogy »Szedjétek ki ezeket a szarokat a szemeimből!«"

Szóval Gary és én istenek voltunk, és ezek a lencsék voltak a szemeinken, körülbelül két másodpercig tudta elviselni, a tó körül kellett volna sétálnunk, közben gyümölcsöket leszakítani és felbontani a kezünkkel. Azt mondták, hogy »Forgunk« és »Tessék!« mi pedig elkezdtünk ott sétálni. Semmit sem láttunk. Az egyikünk lába belecsúszott a tóba, aztán visszaálltunk, majd odamentünk, hogy leszedjünk egy gyümölcsöt a fáról, Gary nem tudta letépni, de még mindig nem mondták, hogy állj, és puszta kézzel kellett volna felnyitnia a gyümölcsöt, de nem tudta, és szerencsétlenkedett vele a kezében. Senki sem mondta, hogy állj. Átmegyünk a párbeszéden, rettenthetetlen isteneknek kéne lennünk. Végül Gary előállt az imádni való mondatával, hogy »Szedjétek ki ezeket a szarokat a szemeimből!« Kivettük őket, körülnéztünk, és az egész stáb a földön hevert, a könnyeikkel küzdöttek a nevetés közben.

A megpróbáltatások ellenére Lockwood pozitívan csalódott az azóta tapasztalható töretlen népszerűség miatt, ami a Star Treket jellemzi:

"Siralmasat tévedtem annak a projektnek a jövőjét illetően... fogalmam sem volt, hogy ekkora kultusszal bíró jelenség lesz belőle."

A színész a Bigfanboy olvasóinak ki is fejtette a forgatás után keletkező első benyomásait:

"Emlékszem a pilot forgatására, amit New Yorkba küldtek, hogy elbírálják. Azt gondoltam, hogy esélye sincs! Száz és száz pilotot készítenek minden évben, és csak egy párnak sikerül. A Star Trek hat olyan nap volt az életemben, ami végül remekül sült el. Úgy hiszem, hogy ez fontos, mert nem csupán egy Star Trek epizódban szerepeltem, hanem abban, ami elindította az egészet."

A hosszú hétvégére az Impulzus csapatával egy időtálló Star Trek mozi újranézését ajánljuk a követőinknek, a következő különszámunkban ugyanis a Star Trek VI: A nem ismert tartomány című moziról lesz szó.

Itt találod az Impulzus Podcast aktuális epizódjának műsoroldalát, ahol különböző formában érheted el, vagy töltheted le a műsort!

emTV.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr1313734904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása