Kirk kapitány szerepében: Seth MacFarlane

2017. december 22. 16:40 - FCs.

Az Enterprise csillaghajó egy anomáliával történő találkozás során kisodródik az általunk ismert világ téridő szövetéből. Kirk kapitány azonnali megbeszélést mozgósít a tárgyalóban. Ezek az események akár egy izgalmasnak ígérkező Star Trek epizód kezdő képsorai is lehetnének, a helyzet azonban jóval érdekfeszítőbb: az internet mélyéről előkerülő jelenet egy rajongói alkotás a múltból, amelyben a tinédzser Seth MacFarlane alakítja Kirk kapitányt. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy karrierje előtt, tizennégy-tizenöt évesen hogyan alakította Kirk kapitányt, mindenképpen tekintsétek meg a videót!

Elmondhatatlanul örülünk a fiatal MacFarlane és barátai által készített rajongói projekt felbukkanásának, ami egyébként szembeötlően vállalható trükköket is felvonultat a korhoz és az akkor rendelkezésre álló amatőr eszközökhöz képest.

MacFarlane egész életében közel tartózkodott Roddenberry univerzumához, hiszen saját rajzfilmjeiben is rendre megjelentek a Star Trekhez kapcsolódó utalások, valamint a különböző Trek szériákból ismerős színészekkel is gyakran együttműködött: Nana Visitor (Kira, DS9) például a Family Guy-ban, Patrick Stewart (Picard, TNG) pedig az Amerikai Faterban jelenik meg állandó szinkronhangként, az ő karakterének megjelenését ráadásul Stewartról mintázták a készítők.

A Star Trek kedvelői Az új nemzedék (TNG) ötödik évadának Blu-ray kiadásán is találkozhatnak MacFarlane-nel, ugyanis Brannon Braga író és producer társaságában a Cause and Effect című epizódhoz egy audiokommentár készült vele. Az éles szeműek pedig a Star Trek: Enterpriseban is kiszúrhatták őt egy kisebb szerepben, ahol Trip (Connor Trinneer) parancsnoksága alatt teljesített szolgálatot az NX-02 Columbia gépházában.

Nem csoda, hogy életútja mostanra a The Orville című sorozat megalkotásához vezetett, ami egy szép tisztelgés az epizodikus Star Trek történetek előtt. MacFarlane sci-fi komédiája egyébként január 3-án debütál Magyarországon a Prime csatornán.

emTV.hu // Molnár Péter találata

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr2213518663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása