Star Trek: Discovery – utcai reklámok és plakátok

2017. szeptember 19. 12:35 - FCs.

A tengerentúlon és bizonyos Nyugat-európai országokban az internetes promóción kívül a közterületeken is nehéz elkerülni a Discovery-t: a CBS és a Netflix egyáltalán nem spórolt a megjelenítési felületek kiterjedésén és a frekventált helyek kihasználásában. A kattintás után megmutatjuk a figyelemfelkeltő utcai marketing néhány példáját.

dsc_germany.jpg

A New York-i Times Square-en egy hatalmas fényreklám hívja fel a sorozat premierjére a figyelmet, ami Föld körüli pályáról is kitűnően érzékelhető. Úgy tűnik, hogy a háztömb feletti uralmat végleg átvette a csillagflotta és a Klingon Birodalom, ugyanis az alsóbb szintekre is bőven jutott a promócióból.

A marketing-obeliszket egyébként a Connor zászlóst alakító Sam Vartholomeos is megörökítette, majd a Twitteren közzé is tette.

Ezt a helyszínt nehéz elkerülni, ugyanis tegnap Anthony Rapp (Stamets hadnagy) is a végtelen Star Trek feliratok tengerében találta magát.

Berlinben egy promóciós rendezvény is zajlott a Discovery számára, az esemény hangulatát pedig egy űrkomp jelenléte is emelte. Mivel a német Trekker közönséget komolyan kell venni, ezért a Telekom és a Netflix nem vette félvállról a megfelelő marketinget. Bár az űrkomp design inkább egy kilencvenes évekbeli Star Trek sorozat hangulatára emlékeztet, ettől még értékelhető a rajongók és érdeklődők felé tett gesztus.

New-York utcáin animált karakter-promókba futhatunk bele, ha éppen újságoshoz készülünk. Szívesen látnánk ilyeneket a hazai villamosmegállókban is.

Az alábbi óriásplakátot, amin a Discovery tányér-egysége látható, még nyáron helyezték el.

A csillaghajón egyébként az űrruhás Michael Burnham (Sonequa Martin-Green) is megjelenik. Valószínűleg a kellékes videóban megismert hosszútávú ruháról van szó.

Bár klingon-házakból származnak, ezt az óriásplakátot még Mary Chieffo (L'Rell) és Ken Mitchell (Kol) is kirobbanólelkesedéssel fogadta.

Mire jók még a földi közlekedési eszközök azon kívül, hogy elvisznek minket a kívánt célállomásra? Természetesen Star Trek: Discovery reklámfelületnek is kitűnően alkalmasak.

A levegőbe emelkedés közben sem kell Discovery nélkül léteznünk: az LAX repülőtér épületének tetején található az alábbi felirat.

Előzetesek, jelenetek valamint interjúk a szereplőkkel szintén magyarul feliratozva az emTV.hu Indavideó csatornáján!

A Star Trek: Discovery világpremiere szeptember 24-én lesz a CBS csatornán, ezt követően pedig hetente új résszel jelentkezik majd a CBS All Access nevű streaming szolgáltatásban. A sorozatot az Egyesült Államokon kívül a Netflix forgalmazza, így szeptember 25-től, hétfőtől hazánkban is elérhető lesz, és szintén heti egy rész kerül majd fel.

A sorozattal kapcsolatos további posztjainkért kattintsatok ide!

emTV.hu

További cikkek a Star Trek világából az Űrszekerek Facebook oldalán! Még több Star Trek: Discovery-ért érdemes ellátogatni a sorozattal magyar nyelven foglalkozó oldalunkra – a jó társaságért pedig nézzetek be a rajongói csoportba!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr8212876832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása