Cinematic képarányban érkezik a Discovery

2017. június 28. 15:10 - Ádám // emTV.hu

Az elmúlt öt évtized legnagyobb részében a Star Trek sorozatok megjelenését a hagyományos televíziós képarány (4:3) határozta meg, míg nem a kétezres évek legelején szélesvásznon (16:9) érkezett az (egyébként is HDTV formátumban készülő) Enterprise, míg a szeptemberben érkező Star Trek: Discovery úgynevezett cinematic (2:1), avagy más néven univisium (18:9) képarányban érkezik. Lássuk, hogy ez mit is jelent pontosan.

dsc_21.jpg

Gyakorlatilag azt a két kis fekete csíkot, amit a május végén kiadott (16:9-es) trailerben is láthattunk, és amit a fenti képen is megfigyelhettek. Ezzel tehát valamivel szélesebbé válik a látószög, ami egyben filmesebb hatást is kelt. Ahogy azt a sorozat készítői, én is hosszan ragozhatnám, hogy miért olyan jó ez, de gyakorlatilag nem sokat változtat a látványvilágon, legalábbis a "sima" széles vászonhoz (16:9) képest.

Egyébként nem ez az első televíziós sorozat 2:1-es képaránnyal; a Fargo, a Kárytavár, illetve a CBS All Access első szériája, a The Good Fight is cinematic képaránnyal látható.

A Star Trek sorozatok és filmek képarányáról bővebben ebben a cikkben olvashatsz!

Ha nem akartok lemaradni a Star Trek: Discovery-vel kapcsolatos legfrissebb hírekről, érdemes lájkolnotok a sorozattal magyar nyelven foglalkozó Facebook oldalunkat!

emTV.hu // TrekCore

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr3312626185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása