El nem készült Voyager epizód ötletek

2017. június 17. 09:10 - Dave // urszekerek.hu

Az utóbbi néhány cikkünkben sokat foglalkoztunk a Star Trek: Voyager sorozattal; legutóbb például egy Robert Beltrannal (Chakotay, Voy) készült interjút hoztunk el nektek, melynek a jövő héten érkezik a folytatása, de a Delta kvadránsban rekedt föderációs hajó első tisztjének magyar hangjával, Vass Gáborral is beszélgettünk már. Most olyan le nem forgatott, de a kidolgozás valamely szintjén álló forgatókönyvek sztorijaiból szemezgetünk, melyek ugyan sosem készültek el, de közöttük számos érdekes alapötlet van.

voyager_cast.jpg

A Star Trek: Discovery tavaly távozó showrunnere, Bryan Fuller egyik forgatókönyv-ötletében a Voyager alternatív, tükör univerzumbeli másait láthatjuk. Az egyik ilyen valóságban Janeway kapitány valójában egy klingon hadűrnő, Jan'toch, ugyanis két évszázada a Klingon Birodalom bekebelezte a Föderációt. Egy másik Voyagerön az egész legénység holografikus, élükön a Doktorral. Egy harmadik realitásban a maquis legénység legyőzte a Csillagflotta legénységet, és a kapitány a vérbosszú által hajtott Chakotay lett. Mindegyik alternatív valóságban megsemmisülnek a Voyagerök, és az igazi Janeway kapitány rájön: az összes többi hajó pusztulásáért a kegyetlen, alternatív Chakotay felel, akit vendetta fűt...

A Doktor egy háború sújtotta bolygón egy orvosi küldetésen megölni kényszerül valakit, hogy a legénység egy tagját megvédje. A Doktor, hogy megértse saját tettét, megpróbál a legénység tagjaival konzultálni, hogy feloldja belső konfliktusát; például volt maquis tagokkal, valamint erőszakos holoprogramokat tanulmányoz – a visszadobott sztorit részben a Látens kép című epizódban dolgozták fel.

Hétkilenced még inkább emberré válik, mint valaha, miután egy baleset során elveszíti nanoszondái hetvenöt százalékát. Számos dolgot, például az alvást is meg kell tanulnia. A sztorit visszadobták, ám a hetedik évad Tökéletlenség című részében feldolgozták.

A Voyager éppen egy bolygón segít, ahol nemrégiben egy féreglyuk-kísérlet rosszul sikerült. Egy idegen figyelmezteti őket: a segítségük több bajt és katasztrófát okoz majd, mint hasznot. Az idegen egy időanomália során visszakerül a múltba, oksági paradoxont okozva. A Voyagert vádló idegen hasonlít Braxton kapitányhoz A jövő vége című dupla részben, aki szintén a Voyagert vádolta egy időanomália során okozott katasztrófával.

Tom Paris lezuhan egy idegen bolygón, karja súlyosan megsérül. Egy fejlett faj visszahelyezi a végtagot – ám borg technológiával! A sztorit túl sötétnek találták a producerek, elvetették.

A Voyagerön egy anomália hatására elromlik mindenkinél az egyetemes fordító, és a legénység tagjai mind a saját nyelvükön beszélnek...

A hajó egy olyan bolyóra érkezik, amelynek lakói már három éve óta figyelik a legénységet, és utánozzák őket; például a legénység tagjainak öltöznek be. Az ötletet végül integrálták a A múzsa, az Egy szempillantás alatt és A virtuóz című részekbe.

Valamikor a harmadik évad végén lett volna egy epizód, melyben a biomimetikus életforma, az ezüst vér és a másolat Voyager mégis hazaér, ám az epizód végére egy sötét inváziós rész lett volna ebből...

Terminator drone, avagy a gyilkos borg dolgozó: Hetes nanoszondái megfertőzik a Doki holoemitterét, és létrejön egy gyilkos borg dolgozó... feldolgozva A borg című részben.

De volt még ötlet, hogy Q elveszti a személyiségét és identitását, illetve hogy Janeway kapitányt bíróság elé állítsák.

emTV.hu // Memory Alpha

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr2812601427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása