Amit a Star Trek: Discovery-ről tudni kell

2016. október 13. 21:30 - emTV.hu

Idén ötven éves a Star Trek, nyáron mutatták be a Kelvin- idővonal harmadik mozifilmjét, jövőre pedig hosszú idő után új széria is érkezik. A Star Trek: Discovery című sorozatról szedte össze az eddig tudható információkat egy remek infografikában a TrekMovie.com. Magyar nyelvért görgess a grafika alá!

discovery_info_sm.png
Tehát mindaz, amit eddig a májusban érkező Star Trek: Discovery-ről tudunk. A tíz évvel Kirk előtt játszódó sorozatban hét fő karakter lesz, és bár férfi lesz a vezető, a valódi főszereplő a parancsnokhelyettes nő, akit Egyesnek (Number One) szólítanak. Így nevezte egyébként első tisztjét, Rikert Picard kapitány is, valamint az eredeti sorozat valódi eredeti bevezetőrészében a kreátor Gene Roddenberry későbbi felesége, Majel Barrett által megformált elsőtisztet is így szólította Pike kapitány.

Lesznek robotok és sok idegen faj, köztük egy új, a Saru. Lesz benne meleg karakter és úgy tudni szerepelni fog benne Spock anyja is, ám nem főszereplőként. Viszont állítólag szerepelni fog benne egy Kumail Nanjiani nevű színész, és Fuller célozgatott Guinanre, akit Whoopi Goldberg alakított Az új nemzedék sorozatban és a Nemzedékek című filmben.

A hajó dizájnja még alakulgat, de olyanra akarják, mint az eredeti sorozat kaszája utáni első filmes ötletben, a Star Trek: Planet of Titans-ban képzelték, némileg ötvözve a hetvenes évek versenyautóival. A küldetésnek egy olyan incidens ad alapot a Csillagflotta történelméből, melyről már más sorozatokban is hallhattunk, de nem az Axanar, nem a Romulán háború, és nem 31-es szekció az.

Novemberben kezdik forgatni, és májusban kerül fel a CBS fizetős streaming-szolgáltatásába, valamint az itthon is elérhető Netflixre. Az egyenruhák "egy kicsit ilyen, egy kicsit olyanok", de nagyon ismerősek lesznek. Tizenhárom rész lesz, melyek külön-külön is élvezhetőek lesznek, mindazonáltal viszont egy nagy sztori részei.

Obama elnök egyébként a minap épp a Star Trek valódi jelentéséről beszélt.

emTV.hu // TrekMovie.com
Virágh Anna fordítását felhasználva, köszönjük!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr7712567867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása