Ma 48 éve mutatták be az első Star Trek epizódot

2014. szeptember 08. 18:30 - Ádám // emTV.hu

Pont ma negyvennyolc éve annak, hogy 1966. szeptember 8-án, este fél kilenckor bemutatták a Star Trek The Original Series (TOS) első, The Man Trap című epizódját. Az eredeti Pike kapitányos bevezetőrész (The Cage) televíziós premierjére csak 1988. december 24-én került sor az NBC-n.

startrekserie_premiere.jpg

Ahogy a Star Trek Baráti Társaság megjegyzi; habár ez volt az első tévében leadott epizód, produkciós és gyártási sorrendben az első a "Where no man has gone before" volt, ami később a sorozat első évadának harmadik epizódja lett.

Az eredeti pilot 35 mm-es negatívjait persze már sokkal korábban felhasználták az első évadban: 1966. novemberében, két részre szedve a "The Menagerie" dupla epizódban.

1966-ban szeptember 8-a csütörtöki napra esett.

Egyébként az animációs sorozatot (The Animated Series, TAS) is ezen a napon mutatták be a csatorna szombati, fiataloknak szóló blokkjában, méghozzá 41 évvel ezelőtt, 1973-ban.

emTV.hu // Star Trek Baráti Társaság

komment
Címkék: TOS

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr4212567973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása