Elhunyt Bruce Gray – egy kevésbé ismert név, de megannyi szerep

2017. december 20. 09:25 - Ádám // emTV.hu

Egy héttel ezelőtt elhunyt Bruce Gray. Rengeteg filmes és tévés szerepe mellett megannyi sci-fi sorozatban tűnt fel egy vagy több epizód erejéig. Három Star Trek szériában is játszott; Az új nemzedék (TNG) és a Deep Space Nine (DS9) sorozatokban azonos, míg az Enterprise-ban a vulkáni Surak szerepében láthattuk. Ebben a cikkben rá emlékezünk.

bruce_gary.jpg

A Power kapitány és a jövő katonái című, a VHS korszak kultikus sci-fi sorozatában játszotta el a főszereplő apjáról, Dr. Stuart Powerről mintázott Mentor szerepét. Felbukkant még a Babylon-5, a Csillagkapu, az Éghasadás, A bolygó neve: Föld, a Knight Rider, a Robotzsaru, és Bűbájos boszorkák című sorozatokban, valamint a Csillagközi invázió, és a Kocka 2 – Hiperkocka mozifilmekben.

Mindezek mellett számtalan filmben és sorozatban szerepelt, melyekről az emTV.hu-n olvashatsz, ahol Bruce Gray néhány szerepéről összeállított galériát is találsz!

A Puerto Rico-i születésű kanadai színészt december 13-án sajnos legyőzte a rák – nyolcvanegy éves korában érte a halál.

Legyen neki könnyű a föld!

emTV.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr313513283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása