Harminc évnyi TNG a Las Vegas-i színpadon

2017. szeptember 07. 09:00 - Menyhárt Attila

Idén augusztusban, harminc évvel a Star Trek második televíziós sorozatának indulását követően újra összeült Az új nemzedék (TNG) színészgárdája, bár sajnos a meghirdetett programmal ellentétben Jonathan Frakes (Riker) nem volt jelen. A repülőjáratot melyen Las Vegas-ba repült volna, törölték. Patrick Stewart (Picard) viszont nagyon örült, hogy ott lehetett, ám egyéb elfoglaltságai miatt csak ezen az egy eseményen jelent meg.

stlv17_tng30.jpg

Augusztus hónapban két nagy esemény tartotta lázban azokat, akik a bűn városába elzarándokoltak a Las Vegas-i Comic Conra. Az első a Star Trek: Discovery panel, a második pedig a TNG Reunion, azaz újraegyesítés volt. Most ez utóbbiról szeretnénk megemlékezni, felelevenítve számos érdekes történetet mely a színpadon hangzott el, ahogy visszaemlékeztek a forgatás időszakára.

A teljesség igénye nélkül szemezgettünk belőlük:

"A forgatás első napján azt hittem, hogy kirúgnak minket, mert túlságosan jókedvűek voltunk"

– mondta Marina Sirtis (Troi).

Sirtis szerint Michael Dorn (Worf) nyers, udvariatlan volt időnként, Michael viszont úgy gondolta a színésznő hangja kissé beképzelt (stuck up). Erre Marina bemutatta a brit akcentusát.

Dorn nagy eredeti sorozat (TOS) rajongó, és a meghallgatáson rá is játszott a klingon szerepére, azaz nem szólt egy szót sem.

John de Lancie (Q) elmesélte, hogy mit mondott neki egyszer Gene Roddenberry:

"A maga szájából sokkal jobban hangzott a szövegem, mint az övékéből."

John De Lancie szerint Q személyiségének megformálásakor nagy hatással lehetett Trelane karaktere az eredeti sorozatból.

Sir Patrick Stewart is rengeteg kérdést kapott. A színész elmondta, nehezen fogadta el a szereplést az X-Men filmekben, mivel Picard kapitány komolyan akadályozta az új szerepben.

"Még mindig lenyűgöz, hogy emlékszem az epizódok címeire."

Az első bókot LeVar Burtontől (La Forge) kapta:

"Annyira hűvös vagy, mint egy uborkaleves."

Sor került természetesen (közkívánatra) a híres Picard Manőverre, a közönség pedig tapsviharban tört ki. Arra a kérdésre, hogy szereti-e az Earl Grey teát (feltehetően forrón), azt felelte:

"Minél hosszabb ideig játszottam Picard-ot, a színész és a karakter olyan közel került egymáshoz, hogy mi ketten ugyanazok lettünk."

Egy rajongó arról érdeklődött, milyen tanácsot adna a TNG legénysége a Discovery-ben szereplő kollégáiknak:

"Mentsék a pénzüket!"

A sorozatban minden színésznek tizenhét egyenruhája volt, de nem tarthatták meg őket. Annak ellenére, hogy nem engedték forgatáson kívül viselni, Gates McFadden (Crusher) és Jonathan Frakes vacsoráztak egyenruhát magukra öltve Beverly Hills-ben.

Brent Spiner (Data) szerette volna megkapni az egyenruháját. A Paramount azt mondta, nem. Sir Patrick szerette volna megvásárolni az egyenruháját. A Paramount azt mondta, nem. Marina Sirtis hármat ellopott.

"Nagyon sokat nevettünk ma este, mert ezek a mi emlékeink a TNG-ről"

– zárta a másfél órás előadást Sir Patrick.

Az új nemzedék (TNG) egy évszázaddal az eredeti sorozat (TOS), és körülbelül nyolcvan évvel a filmek után játszódik. Az első rész 1987. szeptember 28-án került a képernyőkre. A sorozat hét évad alatt százhetvennyolc epizódot élt meg. Az utolsó részt 1994. május 23-án vetítették. Négy film is készült a legénység kalandjairól; Nemzedékek, Kapcsolatfelvétel, Űrlázadás, Nemezis. A TNG-t több, mint ötvenszer jelölték Emmy-díjra, ebből tizennyolcat kapott meg, és megkapta a legjobb sci-fi sorozatnak járó Nebula díjat is. Végezetül a sorozat számos technikai és grafikai elismerést gyűjtött be, de színészek, írók vagy rendezők nem kaptak hasonló elismerést.

emTV.hu // fotó: erikendswithak

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr6312808612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása