A Discovery sok klingont és Trónok harca jellegű halált ígér

2017. július 01. 11:00 - Idaho Ida

Az Entertainment Weekly-ben szinte naponta jelennek meg újabb információk a Star Trek Discovery-vel kapcsolatban, és a legutóbbi cikkben néhány olyan részletet is megemlítenek, amiről még nem volt szó a korábban. Megtudtuk a klingon vezető célját, hogy milyen lesz a Rainn Wilson által alakított Harry Mudd, hogy merre befolyásolja a Trónok harca a sorozatot, illetve más érdekességekre is fény derült, például a USS Discovery típusára!

chris_obi_tkuvma.jpg

A klingonok fontosak

A sorozat a Klingon Birodalom és a Föderáció közötti hidegháború idején játszódik, és a klingonok már a történet elején fontos szerepet kapnak. A legfontosabb szerepe talán T'Kuvmának (Chris Obi), a klingon vezetőnek lesz, aki egyesíteni szeretné a klingon házakat, bármi áron.

A Trónok harca befolyása

Az EW egy másik cikkében Gretchen J. Berg és Aaron Harberts producerek arról beszéltek, hogy a televíziós sorozatokat hogyan befolyásolta a Trónok Harca, különösképpen azzal, hogy nem tudhatjuk, mikor veszítünk el egy szereplőt, és hogy valószínűleg a Star Trek: Discovery-re is hatással lesz. Harberts hozzátette, hogy:

"A halál nem lesz indokolatlan ebben a sorozatban, de azt szeretnék, hogy ha megtörténik, az emberek átérezzék".

Ez nem is teljesen új dolog a Star Trek világában, hiszen láttuk Kirk Kapitány, Spock és Sarek halálát, valamint Sisko kapitány távozását, de a készítők talán inkább Tasha Yarra utalnak, aki Az új nemzedék (TNG) elején halt meg, és ez hosszú ideig kihatott a legénységre, vagy Jadzia Daxra aki a Deep Space Nine-ban (DS9) halt meg, és mélyen hatással volt a többi szereplőre. Azt feltételezzük, hogy a készítők inkább arra gondolnak, hogy egy halálnak milyen hatása lehet a többi karakterre, nem pedig arra, hogy lefejezések és kardlengetős kibelezés jellegű halálok lesznek.

A USS Discovery egy kutatóhajó

Az EW szerint a USS Discovery egy kutatóhajó, és sokkal modernebb, mint a Shenzou. Erről még nem hallottunk korábban, és ez az információ némileg ellentétes azzal a hírrel, miszerint Lorca kapitány briliáns katonai taktikus. Ez persze elvezethet azokhoz a konfliktusokhoz a legénység körében, amiről korábban beszéltek, vagy lehet, hogy ezt még nem döntötték el véglegesen.

Harry Mudd nem lesz olyan szörnyű

Azt már tudjuk, hogy Rainn Wilson fogja játszani Harry Muddot, és hogy néhány részben biztosan szerepelni fog. Az EW-től megtudtuk, hogy ez a Harry Mudd egy kicsit józanabb, mint az eredeti sorozatban (TOS) megismert karakter. Természetesen fiatalabb is a Discovery idején, valószínűleg kevésbé simlis, de attól még egy szélhámos, aki nem a Csillagflottának dolgozik.

Megjelenik a retro tech

Ez mindig egy nagy téma a Trek rajongók számára. Vajon a hatvanas évek sorozatának technológiájára építenek, hogy következetesek legyenek? James Kirk vagy Pike kapitány koráról beszélünk? Milyen hatással lesz az Enterprise technológiája arra, hogy mit fogunk látni? Az EW ezt írta: "a sorozatban viszontláthatunk retro elemeket a hatvanas évek formavilágából, kiegészítve old school fézerekkel, trikorderekkel és kommunikátorokkal".

Több történet az "alsó szintekről"

Mivel Martin-Green karaktere, Burnham a sorozat központi figurája és ő nem a kapitány, más perspektívát kapunk, mint a korábbi kapitány-központú Star Trek sorozatokban. Ez jó hír azoknak, akik szeretik a TNG "Életemet és véremet" (Lower Decks - melyben négy fiatal zászlós kap egy titkos küldetést) című epizódját, mert valószínűleg olyan nézőpontból látjuk a történéseket, amikre korábban nem nagyon volt példa.

Ha nem akartok lemaradni a Star Trek: Discovery-vel kapcsolatos legfrissebb hírekről, érdemes lájkolnotok a sorozattal magyar nyelven foglalkozó Facebook oldalunkat!

emTV.hu // TrekMovie // EW

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr3712632837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása