Összeszedtük a legfrissebb híreket a Discovery-ről

2017. június 25. 18:45 - Ádám // emTV.hu

Az elmúlt napokban rengeteg hír érkezett a hazánkban szeptember 25-én a Netflixen induló Star Trek: Discovery sorozat történetéről, a főszereplő jelleméről és hátteréről, valamint először láthattunk fotót a címszereplő hajó fedélzetéről, illetve a USS Shenzhou transzporter-vezérlőjéről. Mutattunk egy infografikát az új Csillagflotta egyenruhákról, és nem utolsó sorban Lorca kapitányról, és a sorozatban megjelenő helyszínekkel kapcsolatban is kiderült néhány újdonság. Összeszedtük a legfrissebb, legfontosabb információkat az új sorozatról.

dsc_fanart_header.jpg

Azt már egy korábbi, Nicholas Meyerrel készült interjúból tudjuk, hogy amikor Bryan Fuller elkezdte fejleszteni a sorozat történetszálának alapjait, talált egy rést a kronológiában, ami megenged egy másik, önálló történetvezetési irányt. A Star Trek: Discovery így egyszerre lehet a hivatalos kronológia része, ugyanakkor bőven van mozgástere – ebben a bizonyos résben.

Gretchen Berg és Aaron Harberts producerek beszéltek a kellékekről, jelmezekről, díszletekről, illetve a "művészi érzékről és a szakmabeli fogásokról", melyek a legapróbb részeteket is meghatározzák. Mindezekről itt olvashattok, míg erre azt is megtudhatjuk, hogy a csúszás egyik oka az volt, hogy meg kellett várniuk, amíg Sonequa Martin-Green (Michael Burnham) befejezi a munkát a The Walking Deadben, de a páros felfedett néhány izgalmas részletet arról is, merre tart majd az új sorozat első évada.

Ezen felül szóba került az úgynevezett "Roddenberry szabály" lazítása és Michael Burnham parancsnok, aki kezdetben még valóban a USS Shenzhou első tisztje lesz, nem a Discovery-é. Harberts leírása Burnham útjáról hitelt ad azoknak a pletykáknak, miszerint a Shenzou talán nem hosszú távú szereplője a sorozatnak, vagy legalábbis nem elsődleges – különösképpen az alapján, hogy Burnham megérkezését Lorca kapitány hajójára "második pilotként" emlegetik.

Tehát később a Martin-Green által megformált karakter már a USS Discovery parancsnokaként Lorca kapitány (Jason Isaacs) alatt fog szolgálni, akiről nem csak hogy először láthatunk fotót a sorozatból, ráadásul egy olyan képet, mely első alkalommal enged (némi minimális) bepillantást a címszereplő hajó fedélzetére, hiszen a korábban kiadott trailerben, melyet tulajdonképpen a bevezető részből vágtak össze, csak és kizárólag a Shenzhou-t láthattuk. A Gabriel Lorca kapitánnyal, valamint a sorozatban megjelenő helyszínekkel és a torontói forgatással kapcsolatban megjelent friss hírekről ebben a posztban számoltunk be.

Egy másik, sokkal több bepillantást engedő fénykép is napvilágot látott, melyen a USS Shenzhou transzporter-vezérlőjében láthatjuk a valószínűleg épp átsugárzásra készülő Georgiou kapitányt (Michelle Yeoh) és Burnham parancsnokot. A képen látható transzporter-szoba eltér a tipikus, a Star Trekben megismert és megszokott transzporterektől, mely jó példa arra, hogy a USS Shenzhou valóban egy öregebb, kevésbé fejlett hajó, és egyben arra is. A fotón egyébként azt is láthatjuk, hogy milyenek lesznek a sorozatban használt fézerek.

A jelmezek kapcsán az egyenruhákról megjelent infografika alapján kiderült, nem lesz könnyű a leendő cosplayerek dolga.

Sonequa Martin-Green, a sorozat főszereplője pedig nem csak a sorozatban ábrázolt sokszínűségről, diverzitásról beszélt, hanem karakteréről is elárult néhány háttér információt. Egyebek mellett megerősítette, hogy karaktere teljesen ember, illetve kiderült, hogy "közeli kapcsolatban áll" a vulkáni nagykövet Sarekkel (James Frain).

A sorozat írója és társ-producere Ted Sullivan még június 20-án sok időt töltött a torontói repülőtér várótermében, és azzal ütötte el az időt, hogy a Twitteren válaszolt a rajongók kérdéseire. A Discovery történetéről, a Star Trek főgonoszairól, Kirk haláláról és sok másról ebben a cikkben olvashatsz!

Ha nem akartok lemaradni a Star Trek: Discovery-vel kapcsolatos legfrissebb hírekről, érdemes lájkolnotok a sorozattal magyar nyelven foglalkozó Facebook oldalunkat!

emTV.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr6812617047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása