A Star Treknek szüksége van a fiatal nézőkre

2019. június 29. 17:37 - T Pen

Alex Kurtzman a franchise jövőjéről beszélt

Alex Kurtzman, a televíziós Star Trek jelenlegi atyaistene egy podcastben mesélt a folyamatban lévő projektekről. Ahogyan annak idején a mozis újraélesztésnél, úgy a tévéképernyőn is szükség van az új közönség megszólítására, ezért az új sorozatok kidolgozásánál olyan karaktereket és történetetek is fel kell vonultatni, akikhez és amikhez az ifjú érdeklődők is kötődni tudnak.

header-kurtzman-paleyfest-2.jpg

A 2005-ben véget ért Star Trek: Enteprise után hosszú szünet gyötörte a rajongókat, a Kelvin mozik világából érkező producer pedig véget szeretett volna vetni az ínséges időknek:

"Amikor elmentem a CBS-hez, arra gondoltam: itt van egy kihasználatlan univerzum és egy kiéhezett rajongóbázis. Így aztán felvázoltam nekik egy tervet a Star Trek következő öt-tíz évére vonatkozóan."

Persze Kurtzman nem volt türelmetlen. Tisztában volt vele, hogy nem lesz varázsütésre elfogadott a régi fandom által az új éra, és nem fog azonnal milliós nagyságrendű új tábort sem toborozni magának. Ehhez túl régi gyökerekkel bír a sorozat. De van egy új generáció, aki soha nem hallott az egészről. És kik lennének fogékonyabbak a Star Trek világára, mint a fiatalok?

Kurtzman állítja, hogy nem azért célozza a fiatalokat, mert nekik könnyebb mondjuk merchandise-ként mindenfélét eladni. Úgy érzi, hogy a Star Trek elmét és szíveket nyitogató pozitív üzenetei igazán ezt a korosztályt tudják legmélyebben megragadni. Úgy emlékszik, gyerekkorában jobban érdekelte a Star Wars világa, mert a Trek kevés gyerekkaraktert vonultatott fel, akivel azonosulni tudott volna. Talán egyedül Wesley Crushert, de már az is nagyon régen volt.

menage_a_troi_hd_399.jpg

De mindenképpen elégedettséggel töltik el a mérhető visszajelzések, melyek szerint a régi rajongótáborból éppúgy sikerült megtartaniuk az emberek nagy részét, mint ahogy újak is szép számmal jöttek.

Arról is beszélt, hogy bár a következő sorozat címe Star Trek: Picard, ahogyan korábban Az új nemzedékben is, a főszereplő mellett a középpontban egy családias legénység lesz. Patrick Stewartnál senki nem ismeri jobban Picard kapitányt és ő rengeteg kérdést tett fel az új show-val kapcsolatban, mielőtt rábólintott volna a karakter visszahozatalára. A legfontosabb ezek közül persze a miért lehetett. Kurtzman szavaiból mindenesetre süt a tisztelet a nagynevű színész iránt, és ez reméljük átjön majd a epizódokban is. A sorozatról annyit árult el, hogy a történet úgy mutatja be a karaktert, ahogyan ismertük, de elsőre mégis szokatlan helyzetben találjuk őt.

A Discovery-re röviden annyit utalt, hogy az írásánál a harmadik évad ötödik részénél tartanak. Kénytelen volt azonban kitérni arra is, hogy Anson Mount népszerűsége milyen hatalmas méreteket öltött a rajongók körében és arra a kérdésre, hogy vajon visszahozzák-e még a karakterét és az Enterprise-t a sorozatban, sejtelmesen csak annyit válaszolt, hogy még gondolkoznak rajta. Bár hozzátette, hogy ez nem egyszerű kérdés, hiszen a Discovery igen nagyot ugrott előre az időben.

anson-mount-capt-pike-star-trek-discovery.jpg

Van hat Short Trek is talonjában: kettő animált és négy élő szereplős. Úgy látszik ez a kísérleti forma bejött a Discovery idején. Kurtzman azt mondja: a rövid epizódok egyben tréningpályák is. Itt kísérletezhetnek olyan dolgokkal, amiket addig nem próbáltak, beleértve a rendezőket, színészeket is.

A 31-es szekció sorozatával kapcsolatban Kurtzman megerősítette a korábbi információkat, miszerint a Discovery harmadik szezonja után fognak neki a kidolgozásának, a Discovery két jelenlegi szerzőpárosával: Erika Lippoldt-tal és Boey Kimmel.

Az animációs sorozatokra kitérve Kurtzman viccesen megjegyezte, hogy a Lower Decks 11 és 70 év közötti gyerekeknek szól. Kifejezetten abszurd megközelítés, hogy a történetek a háttérben játszódnak, ahonnan eddig soha nem láttuk a Star Treket.

Kiderült, hogy nem véletlenül érezzük állandóan lebegtetve a produkciókat, hiszen ha csak egy animációról beszélünk, annak előkészítése is igen hosszú időt vesz igénybe, a megírástól kezdve az előkészítésen át a tényleges munkáig: összességében ez akár egy teljes évet is felölelhet. Ugyanakkor a stúdiónak nem célja, hogy egyszerre, egymás hegyén-hátán fussanak a sorozatok, inkább valamiféle folyamatosságra törekszenek. Amit nem éreznek késznek, azt inkább nem engedik azonnal az éterbe.

Űrszekerek Közösségi Flotta // Trekmovie

Űrszekerek Közösségi Flotta a Facebookon is!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr8614916864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása