Star Trek haj-cihő

2018. november 04. 16:00 - Menyhárt Attila

Amióta létezik színművészet, azóta a kosztümök, jelmezek elengedhetetlen kelléke a paróka. Eltakarja a hiányosságokat és teljesen új karaktert tud adni egy-egy arcnak. A Star Trek is érdekes történekkel szolgál a szereplők hajáról – jöjjön ezek közül néhány.

A főnök csaja

Az eredetileg első epizódnak szánt The Cage esetében igencsak felborzolta a kedélyeiket, hogy a csillaghajó első tisztjének szerepét egy nőre osztották. Ne feledjük, a hatvanas években járunk! Ráadásul mindenki tudta, hogy a hölgy a leendő sorozat megálmodójának, Gene Roddenberry-nek a barátnője. Amikor az első epizód felvételeit követően a végleges sorozathoz kissé megváltoztatták a műsort (Pike helyett Kirk, stb), Majel Barrett néven (eredeti családneve Hudek) szőke parókában Roddenberry újfent becsempészte szerelmét a filmstúdióba, ezúttal a főnövér, Christiane Chapel szerepére. Később, amikor egy szériával később Majel Barrett Az új nemzedékben (TNG) ismét feltűnt, ezúttal Lwaxana Troi-t játszotta, akkor több parókát is viselt, nemcsak sötét, de szőke és vörös árnyalatokban is.

Tovaris

Sajnos a korai kopaszodás gyakori férfiprobléma. Ez érintette a Pavel Chekov szerepét játszó Walter Koeniget is, akinek már a harmincas évei elején elkezdett gyérülni a haja. Ezt eleinte hajpótlásokkal próbálták orvosolni, míg később szerencsére már sikerült megnövesztenie a haját, hogy rá tudja fésülni a kopasz foltokra. Ez olyan jól sikerült, hogy egy átlagos rajongó észre sem venné a turpisságot.

George

Amikor Rick Berman megpillantotta a Shakespeare felolvasást tartó Patrick Stewartot, egyből tudta, megtalálta Picard kapitányt. A brit színészt hamarosan behívták meghallgatásra, csakhogy terveikben nem egy kopasz kapitány szerepelt. Ettől függetlenül harmadszorra is meghallgatásra hívták Hollywoodba, ám ekkor már parókában akart megjelenni. Nem esett kétségbe, felhívta feleségét, aki a londoni repülőtéren egy szimpatikus, Los Angeles-be tartó úriemberre bízta kedvenc, George névre keresztelt parókáját, amely annak rendje és módja szerint meg is érkezett. Végül Stewart megkapta a szerepet, szerencsére George nélkül. A sorozatban egyébként egyetlen alkalommal kellett parókát viselnie a Violations (TNG 5x12) című epizódban, amikor egy jelenetben a tizenöt évvel fiatalabb önmagát alakította.

Póthaj

A Deanna Troi tanácsadót alakító Marina Sirtis-t dús hajkoronával áldotta meg az ég. ennek ellenére Az új nemzedék (TNG) első évadában (a nyitó epizódot leszámítva) bonyolult kontyba feltornyozva viselte frizuráját. A készítők azonban változtatni akartak Troi megjelenésén, ezért úgy döntöttek, plusz hajfürtök kellenek. Így a második évadtól kezdve egészen a Relics (TNG 6x4) című részig póthajat viselt. Aki figyelmesen nézi az epizódokat, láthatja, hogy a fejpánt feletti haj tulajdonképpen pótlék.

emTV.hu

Ha szeretnél minket továbbra is olvasni, arra kérünk támogasd csapatunkat!

komment
Címkék: Kánon

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr2514323897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása