Októberben bemutatkozik a Deep Space Nine dokumentumfilm, egy animációs epizód is érkezik

2018. október 08. 16:00 - FCs.

Ebben a hónapban a projekt támogatói több rendezvényen is megtekinthetik a nagyszabású dokumentumfilmet, az Ira-Steven Behr vezetésével megvalósított produkció azonban az izgalmas háttértörténeteken és a nagyfelbontású részleteken kívül is tartogat meglepetéseket: a sorozat egykori írói újra összeálltak, hogy egy animációs filmben mutassák be nekünk, hogy hogyan is képzelték volna el a nyolcadik évad elejét.

Ronald D. Moore, Robert Hewitt Wolfe, Hans Beimler, valamint René Echevarria elfoglalták az írószobát, és közel húsz évvel a finálé után össze is dobtak egy folytatást a népszerű sorozathoz, a közösségi finanszírozás kampányában összegyűlt pénzből pedig egy animátort is sikerült ráállítani a történetre. Az epizódból származó első képen Ezri Dax látható, de nem a szokásos DS9 egyenruhában, hanem Az új nemzedék (TNG) fináléjában megismert jövőbeli szerelésben. Egyelőre nem tudjuk, hogy a történetet teljesen a jövőbe helyezték-e, vagy csak flashforwardokkal fogunk találkozni.

A régóta készülő dokumentumfilm szerencsére teljesen összeállt a huszonötödik évfordulóra, a támogatók október tizenkettedikén Los Angeles-ben, illetve október tizennegyedikén New Yorkban tekinthetik meg a művet a nekik meghirdetett zártkörű vetítéseken. A vörös szőnyeges világpremier már Euróban lesz, méghozzá a Destination Star Trek Birmingham eseményen, október huszadikán. A nyilvános bemutató előtt egy nappal az európai támogatóknak is lesz egy privát vetítés, szintén Birminghamben.

A készítők viszont azt is hozzátették, hogy a bemutatók szoros határideje miatt a meghirdetett vetítéseken sajnos nem lesz minden utómunka befejezett állapotban.

"A birminghami eseményünk után befejezzük a filmet és előkészítjük a digitális streamelésre. Nagyon keményen próbálkoztunk, de sajnos nem minden grafikai elem és HD felújítás lesz kész a bemutatókra – de ígérjük, hogy megéri majd várni a végleges megjelenésre. Ez az utolsó fázis magában foglalja a feliratozást és a fordítást a nemzetközi támogatóink számára."

A dokumentumfilmről az Impulzus Podcast legújabb adásában is beszélgetünk, melyben a Short Treks első epizódját, és az eredeti sorozat (TOS) "Hajótöröttek" (1x16 The Galileo Seven) című részét is kitárgyaljuk.

emTV.hu // TrekMovie

Ha szeretnél minket továbbra is olvasni, arra kérünk támogasd csapatunkat!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr8414285481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása