Star Trek: Mindenki a fedélzetre!

2018. augusztus 19. 16:00 - Menyhárt Attila

A Star Trek több mint fél évszázada alatt rengetegen tették már tiszteletüket a díszletek között, és bukkantak fel kisebb-nagyobb szerepben a franchise közel hétszázötven epizódjának és tizenhárom mozifilmjének egyikében.

Ifjú akcióhős

A nem ismert tartomány című moziban a USS Excelsior kommunikációs tisztjét, aki az éjszaka közepén ébreszti Sulu kapitányt, az akkor huszonkét esztendős Christian Slater játszotta. A Star Trekért rajongó színész rövid szerepét egyébként az édesanyjának köszönhette: Mary Jo Slater vezette a film szereplőválogatását, aki az 1991-ben bemutatott hatodik Star Trek mozin kívül olyan szériákon dolgozott, mint például a Babylon 5, a Csillagkapu (SG-1), a Végtelen határok, az Észlelés, vagy éppen a Walker, a texasi kopó. Mindeközben fia igazi hollywoodi csillag lett, akit mostanában a Mr. Robot címszereplőjeként láthatunk.

Herceg a fedélzeten

1996-ban aztán egy másik rajongó is kapott egy kisebb szerepet a Star Trekben: a Voyager című sorozat Vizsgálat (2x20 'Investigations') című epizódjában a legénység egyik tagjaként bukkant fel a három évvel később II. Abdullah néven megismert Abdullah bin al-Hussein jordán király. Rajongása a Star Trek iránt a mai napig töretlen: az Akaba városában felépített, tavaly megnyitott szórakoztató park központi attrakciója egy Star Trek témájú űrrepülőgép kaland, de ellátogatott a Discovery helyi fogatására is.

A díva

Joan Collins-t leginkább a Dinasztia című szappanoperákból ismerhette meg a magyar közönség, idén pedig az Amerikai Horror Story-ban láthattuk. Sok-sok évvel ezelőtt azonban szintén felbukkant a Star Trekben: az akkor a harmincas évei közepén járó színésznő az eredeti sorozat (TOS) Város az örökkévalóság peremén (1x28 'City of the Edge Forever') című részében játszotta Edith Keelert, a fiatal szociális munkást, aki megváltoztathatta volna a Föld történelmét.

A fotómodell

David Bowie későbbi második felesége, a szomáliai származású szupermodell Slaterhöz hasonlóan szintén A nem ismert tartományban kapott egy rövid szerepet. Iman Mohamed Abdulmajid a Martia nevű kaméleonid nőt alakította, akinek az volt a feladata, hogy elcsábítsa és csapdába csalja Kirk kapitányt a Rura Penthe-n.

A fizikus

Az idén elhunyt elméleti fizikus, Stephen Hawking A Simpson család, a Futurama és az Agymenők mellett a Star Trekben is szerepet vállalt egyszer, mégpedig Az új nemzedék (TNG) Pokoljárás (6x26 'Descent') című 1993-as epizódjának felejthetetlen jelenében pókerezik együtt Data, Albert Einstein és Isaac Newton társaságában a holofedélzeten, ahol a tudós természetesen saját magát alakította.

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM
Rick Berman büszke azokra, akik a Star Trekben kezdték a karrierjüket

emTV.hu

Csatlakozz az Űrszekerek közösségi flottához, kérjük támogasd csapatunkat!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr9014189237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása