Pike kapitány veszi át a Discovery parancsnokságát a második évadban

2018. július 21. 16:00 - FCs.

A készítők Spock feltűnését is megerősítették

Felülmúlta várakozásainkat a San Diego-i Comic Conról érkező információáradat: A Discovery második évadának előzetese nemcsak az alaptörténetet mutatja be, de választ kapunk néhány olyan kérdésre is, ami az előző évad lezárása óta megválaszolatlanul kering a galaxisban. A traileren kívül azonban a várva-várt panelbeszélgetés is hozott újdonságokat, és már azt is tudjuk, hogy az új szezonra januárig kell várnunk. Ez viszont nem jelenti azt, hogy addig Star Trek nélkül maradunk! Magyar feliratos előzetes, fotók és további információk!

Négy ember, egy kelpián, és egy náthás szaurián belépnek a turbóliftbe...

Fel voltunk készülve rá, hogy az Enterprise megjelenésének okát csak a nyitóepizódban tudjuk meg, ehhez képest már most meglepően tartalmas betekintést kapunk a cselekménybe, ami a világűrben, a Discovery-n, az Enterprise-on, és a felfedezésre váró új világokon játszódik. Pike jött, látott és átvette a kormányt: egy ismeretlen jelenség közeledik, a legújabb előzetes pedig felvázolja a második évad alapszituációját. Ha esetleg az Orville humora is hiányzott volna a Discovery-ből, a turbóliftben letüsszentenek valakit.

Az előzetes mellett hivatalos képek is érkeztek a folytatásból (konkrétan a bevezető epizódból), amik alapján szintén elkönyvelhetjük, hogy a sztori változatos helyszíneken fog kibontakozni:

Pike a leszállócsapat élén, vélhetően egy karantén-övezetben

Valószínűleg itt nem ünneplik Az Óceánok Világnapját

Stand-upos vagyok, nem főgépész...

Az első hó előbb fog jönni, mint a Discovery

"Ha Patrick Stewart nem tér vissza, akkor én fogom kimondani, hogy indulás!"

Azért konkrétumok is elhangzottak a panelen

A Discovery beszélgetésen a színészek közül Sonequa Martin-Green (Burnham), Doug Jones (Saru), Shazad Latif (Tyler), Mary Wiseman (Tilly), Anthony Rapp (Stamets), Wilson Cruz (Culber), Mary Chieffo (L’Rell) és Anson Mount (Pike) vettek részt, de a produkció vezető producerei, Alex Kurtzman és Heather Kadin is jelen voltak. A panel moderátora Tig Notaro volt, aki a második évad egyik visszatérő szereplőjét, Reno főgépészt alakítja. A karakter az előzetesben is kapott egy vicces sort, fentebb pedig fotót is mutattunk róla.

Alex Kurtzman arról számolt be, hogy a vizuális effektek és az utómunka nagyon sok időt emésztenek fel, és többek között ennek köszönhető, hogy az előző szezontól eltérően a folytatás nem ősszel, hanem csak a következő év elején jelenhet meg. Ettől függetlenül az őszi szezonban sem kell Star Trek nélkül kibírnunk: egy négy epizódból álló minisorozat érkezik, ami havonta tíz-tizenöt perces történetekkel szórakoztatja majd a várakozó rajongókat. Kurtzman szerint rengeteg meglepetés előtt állunk.

A The Hollywood Reporter arról is tudósított, hogy Harry Mudd is visszatér, sőt, a karaktert játszó Rainn Wilson meg is rendezi a saját epizódját. Emellett egy Craft nevű új karakterrel is megismerkedhetünk, akit Aldis Hodge fog életre kelteni, a színészt leginkább a Lépéselőnyben című sorozatból ismerhetjük. A készítők Saru háttértörténetét is bemutatják: megnézhetjük, hogy a Doug Jones által alakított kelpiai hogyan csatlakozik a Csillagflottához. Ezen kívül Tilly története is folytatódik a Discovery fedélzetén, ahol egy nem várt karakterrel köt majd barátságot.

Alex Kurtzman menetrend szerint letette a nagyesküt, hogy istenbizony válaszokat fognak kapni azok a nézők is, akik egyelőre még nem teljesen látják, hogy a Discovery hogyan illeszkedik az eddigi kánonba:

"Tudjuk, hogy egy csomó válasszal tartozunk nektek arról, hogy a Discovery hogyan kapcsolódik a kánonhoz, és egy csomó választ meg is fogtok kapni ebben az évadban. Garantálom."

A producer szerint az első évadban a szereplők egymásra találtak, ők most már egy család. Néha azonban az is előfordul, hogy a saját családjuk és a Csillagflotta családjuk között kell választaniuk.

Spock nyomában 2

Mire Burnham az Enterprise fedélzetére lép, a logikus mostohatesónak már csak a hűlt helye és a szépen összehajtogatott egyenruhája található meg a kabinjában. Az előzetes azonban világossá teszi számunkra, hogy Spock valamilyen módon kapcsolatba került a rejtélyes jelenséggel, ami Pike kapitányt is a Discovery fedélzetére hozta. Bár a videóban Spock nem bukkan fel, Kurtzman megerősítette, hogy bizony fogjuk őt látni a második évadban.

Ezen kívül további izgalmas szereplők felbukkanására számíthatunk: tudjuk például, hogy Rebecca Romijn fogja alakítani Pike kapitány első tisztjét, akit az eredeti sorozat bevezető epizódjában még Majel Barett keltett életre. Emellett vélhetően a klingon történetszál sem fog teljesen háttérbe szorulni, hiszen Mary Chieffo is beszélt egy kicsit a saját karakteréről, L’Rell-ről:

"Megpróbálok a lehető legjobb kancellár lenni ebben a patriarchális Klingon Birodalomban. Vannak férfi klingonok, akik nem nagyon örülnek ennek, de mindent megteszek, hogy továbbvigyem T’Kuvma küldetését."

Természetesen az is egy izgalmas kérdés, hogy Culber doki milyen formában fog visszatérni. Wilson Cruz még nem árulta el a részleteket:

"Visszatérek majd, de nem fogom elmondani, hogy hogyan. De tudjátok, még mindig azon a tényen mulatunk, hogy ez a meleg szerelem nem csak a világot, de az univerzumot is megmentette. Minden univerzumot. Úgyhogy szívesen."

Doug Jones elmondása szerint a folytatásban nem csak Saru háttértörténetével, de a bolygójával is megismerkedhetünk:

"Saru anyabolygójára is elmegyünk ebben az évben. Az első évad egy prédafajnak mutatott be; de ki lehet a ragadozó? Ezek a kérdések akkor kerülnek előtérbe, amikor ellátogatunk a bolygómra."

Mary Wiseman szerint a kapitányi szék felé vezető út továbbra is kihívásokat tartogat Tilly számára:

"Még mindig megpróbálok kapitánnyá válni, ezen a célon dolgozom, és egy ideig nem túl fényesen teljesítek… Akadályokba ütközök, és nem végzek valami jó munkát..."

A Discovery bejelentésekről az Impulzus Podcast hamarosan érkező következő adásában is beszélgetni fogunk, amiben július 28-án, szombaton tartandó Csillagromboló Party is szóba kerül.

emTV.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr7914126851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása